Site Logo

2. YARI DAHA HEYECANLI GEÇMELİ

Ligdeki inişli çıkışlı durumdan memnun olmayan Kahramanmaraş taraftarları 2. Yarıda daha farklı müsabakalar izlemek istiyor.

Kahramanmaraş’ın profesyonel takımlarının mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Kahramanmaraşspor ve Spor Toto 3. Lig 3. Grupta şehrimizi temsil eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un liglerinde ilk yarının sona ermesi ile 18 haftalık maratonun yorgunluğunu ve 2. Devrenin 18 haftalık periyodu için transfer çalışmalarına başladı. Takımlar da transfer harekatı sürerken taraftarlarda sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Sabırsızlıkla bekleyiş sürerken Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneği ise 2. Yarı farklı takımlar görmek işitiyor. Kahramanmaraş’ın profesyonel takımlarına eşit mesafede yaklaşan ve tribünlerde yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneği başkanı Dursun Özçelik, 2. Yarıda taraftar seyir zevki yüksek futbol izlemek istediğini ifade etti.

“KAHRAMANMARAŞSPOR SAÇ BAŞ YOLDURDU”

Taraftarları tek çatı altında bir çatı altında toplayarak tribünde tek ses olmaya çalışan dernek statüsünde resmi taraftarlar derneği olarak tek başına ayakta durmaya çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları derneği Başkanı Dursun Özçelik, “Kahramanmaraşspor 2. Ligde bir türlü istikrar sağlayamadı. 18 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik alarak zeminde yer alması taraftarını üzdü. Aldığı galibiyetle Taraftarına umut dağıttı, mağlubiyetlerle hüzüne boğdu. Düşe kalka derken ilk yarıyı 14 puanla 17. Sırada tamamladı. Bu durum ise taraftara hop oturtup hop kaldırarak saç baş yoldurdu. Aslında Kahramanmaraşspor iyi bir takım ve iyi oyunculara sahip. Ama maalesef bir türlü istikrar sağlayamadı. Şimdi ise ara transfer dönemindeler. Kendilerine göre çalışmalar yapıyorlar. 3 futbolcu ile yollarını ayırdılar. Transfer anlamında taraftarını mutlu edecek, kendini ateş çemberinden kurtaracak ataklar yapması gerektiği düşüncesindeyiz”

“MAVİ FIRTINA’YA ŞAMPİYONLUK İÇİN TAKVİYE ŞART”

Ligde asansör misali Bir zirve bir alt sıralara düşüş yaşayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor için ise akılcı transferler yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Özçelik, takımda duyduğumuz kadarı ile ayrılıklar var. İlerleyen günlerde açıklama yapılacaktır. Gidenlerin yerine ise heyecanlı, takımı ayağa kaldıracak transferler yapılması gerekmektedir. Hedefe ulaşmak için transfer şart. Yoksa daha çok play-off kapısından döneriz. 2 yıldan beri bunu yaşıyoruz. Bir final daha kaldırırmıyız, kaldıramazmıyız bilmem ama sezon başı söylediğimiz gibi sakın gruplara gitmeyelim, play-oflara gitmeyelim. Direk şampiyonluk yaşayalım. Bu şehir artık şampiyonluk istiyor” 

 KAHRAMANMARAŞ FUTBOL DA BAŞARIYA AÇ

‘Taraftar her zaman şampiyonluk ister’ düşüncesini Kahramanmaraş’ın takımlarına hatırlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik, artık başarısızlık görmek istemediklerini söyledi.

Şehrin futbol dinamiklerinin harekete geçmesi gerektiğini aktardı. Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ın futbol takımlarına tribünde destek verdiğini kaydeden Özçelik, başarıdan çok başarısızlığı gördüğünü kaydetti. Başkan özçelik konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’dan bu yıl taraftarın beklentisi çok yüksek. İki takımdan da başarılı bir sezon geçirip bizi mutlu etmelerini istiyoruz”

“BİZ KAHRAMANMARAŞ’I TEMSİL EDİYORUZ”

Gittiğimiz deplasmanlarda Taraftarlar olarak Şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz diyen Başkan Özçelik, “Biz Büyükşehir Spor taraftarları olarak kendi kabuğumuzu Deplasmanlara gittiğimizde Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil etmektir. Ben bu durumları yıllar önce yaşadım ve yeniden yaşamaya hazırım. Kahramanmaraş’ın spor kulüplerini iç ve dış saha maçlarında desteklemek için taraftarları bir çatı altında toplamak üzere 2 takımımıza aynı yaklaşımla destek vermek üzere birlik beraberlik içerisinde bu işi anlımızın akı ile başaracağız. Üyeler arasında birlik ve beraberliği, sosyal dayanışmayı temin etmek amacı ile faaliyete geçirdiğimiz Derneğimizde bizim prosedürlerimize uyabilecek kişilikli, kimlikli kişilerle bu yolda ilerleyeceğiz. Spor İnsanların Sağlık açısından çok önemli bir unsur olmuştur. Bizde insanlarımıza sporu sevdirmeliyiz ve sporu aşılamalıyız. Bunun için bu taraftar Derneğini faaliyete geçirdik ve birlik içerisinde hareket etmek için buradayız”

“AYRIMCI OLMAYALIM, KAYNAŞTIRICI OLALIM”

Kahramanmaraş’ta sporseverlerin şehrin Profesyonel takımları arasında ayrım yaptığına dikkat çeken Başkan Özçelik, Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği olarak bizde ayrım gayrım olmadan profesyonel takımımız başta olmak üzere Kahramanmaraş’taki Spor faaliyetlerini desteklemek üzere hep birlikte isim, cisim ayrımı yapmadan yanlarında olacağız. Biz stadyumlarda ve sporun olduğu, konuşulduğu her ortamda varlığımızı hissettireceğiz ki Kahramanmaraş yeni bir oluşum görsün ve o oluşumun farkına varsın. Kahramanmaraşspor’umuz Ligde kötü günler geçiriyor diye bir kenara atamayız. O takım da şehrimizin ismini taşıyor ve bu şehrin takımıdır. Oda bizim etimizden tırnağımızdan bir parça. Onu dışlamamız doğru olmaz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da aynı keza. Kurum takımı olsa da bu şehrin takımıdır ve bu şehrin takımlarımızdan beklentisi yüksektir” dedi. 

Haber: İLKER YİYEN