Site Logo

HASTOPRAKÇILAR:''DÜZYURT MAÇI ŞAMPİYONLUK KADAR ÖNEMLİYDİ''

Kahramanmaraşspor’un Teknik Patronu Yavuz Hastoprakçılar 12 Puanlık bir maçtan galibiyetle ayrılmak bizim için şampiyonluk kadar önemli…

 Spor Toto 2. Lig 16. Hafta maçında Düzyurtspor’u 2-1 yenen Kahramanmaraşspor’da, bütün şansızlıklara ve eksikliklere rağmen zorda olsa alınan 3 puana seviniyor. Müsabaka sonrası Gazetemiz’e özel açıklamalarda bulunan Teknik Patron Hastoprakçılar, emeği geçen herkese teşekkür ederek Kahramanmaraşspor’u güzel günler beklediğini savundu.

Haftalardır sakat ve cezalı futbolcuların çokluğuyla boğuşan Kahramanmaraşspor, bu eksikliklere rağmen Düzryurtspor maçında alınan 3 puanın mutluluğunu yaşarken, üzerindeki kara bulutları bir nebzede olsa yok edip, ilk devrenin son haftasındaki maçı iyi bir sonuçla bitirip, devreyi kapatmak istiyor. Sakat ve cezalı futbolcuların yanı sıra hakemler tarafından da bir türlü yüzü gülmeyen kırmızı-beyazlı ekip Kahramanmaraşspor, her şeye rağmen Düzyurtspor’u yenmenin ve bu maçtan galip gelerek 3 puanı almanın sevinciyle rahat bir nefes aldı.

ASLAN EKSİKLERE RAĞMEN KAZANMASINI BİLDİ

12 Şubat stadyumunda Düzyurtspor’u ağırlayan Kahramanmaraşspor, bu maçta kadro kurmakta zorlanırken, bu maçın önemini ve değerini de fark edip, bu maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkmıştı.

Maçın hemen başlarında rakibine baskı kurarak kendi oyununu oynamaya çalışan kırmızı-beyazlı ekip, ilk dakikalarda iki net pozisyona girdi. Bulduğu net pozisyonları değerlendiremeyen Kahramanmaraşsporlu futbolcular, Düzyurtspor’un ilk atağında kalesinde golü gördüler. 0-1 geriye düştükten sonra, yenilen golün rehavetinden kurtulmaya çalışan ve rakibinin açıklarını arayan Kahramanmaraşsporlu oyuncular, yedikleri golden sonra beraberlik golünü aramaya başladılar. Ligde bir çok maçta iyi oyuna rağmen kazanamayan Kahramanmaraşspor’un bir kaybı da sakatlar ve cezalılar listesiydi. Düzyurt karşısında Gençlerle çıkan Akdeniz aslanı eksikliklere rağmen sahadan taraftar sayesinde 3 puanı aldı ve haftayı mutlu kazandı.

HAKEM MAÇI KATLETMEK İSTEDİ

Golü yedikten sonra dağılan Kahramanmaraşsporlu oyuncuları taraftar motive etti ve oyuncuların bu çabaları yenilen golden 11 dakika sonra sonuç verdi ve Volkan Bekçinin golü durumu 1-1’e getirdi. 1-1 sonuç sonrası Hakem Ali Zağlı’ın verdiği kararlara isyan eden futbolcular rakip kalede ikinci golü aradılar ancak ilk yarı 1-1 skorla sona erdi. İkinci yarıda saha içerisindeki futbolcuların çabalarına destek çıkan taraftarlarla birlikte, yapılan oyuncu değişiklikleri oynanan oyuna olumlu bir etki yaparken, ikinci yarının 62. dakikasında iki takımda birer kırmızı kart görerek 10 kişi kaldılar. Bu dakikalardan sonra etkili ataklarını sürdüren Kahramanmaraşspor, aradığı galibiyet golünü 74. dakikada Özgan Dağın sıfıra inerek attığı aşırtma gölüyle buldular. Bu dakikalardan sonra skoru korumak için daha kontrollü ve kontra ataklarla oynamaya başlayan Kahramanmaraşsporda, bu kez maçın orta hakemi Ali Zağlı’nın verdiği hatalı kararlarla mücadele etmeye başladılar. Maç boyunca verdiği kararlarla hem taraftarları, hem de Kahramanmaraşspor’lu oyuncuları çileden çıkaran hakem Zağlı, 89. dakikada kontra atakla rakibini az adamla yakalayıp, Volkan Bekçi’nin ayağından 3. Golü buldu ancak bu golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz yadı. İkinci yarının sonlarına 6 dakika süre ekleyen Hakem Zağlı, 6 dakikalık sürenin tamamlanmasına rağmen maçı daha da uzatıp, bütün stattan büyük tepki aldı. Maçın bitiş düdüğünü 90+ 6. dakikada çalan Hakem Ali Zağlı, Kahramanmaraşspor’un 2-1’lik galibiyetini ilan etti. Maç sonrası alınan galibiyetin coşkusunu taraftarlarıyla paylaşan Kahramanmaraşspor’un bu sevinci görülmeye değerdi.

HASTOPRAKÇILAR; “BİZ İNANIYORUZ, HERKES İNANSIN”

Spor Toto 2. Lig Kırımızı gurupta mücadele eden Kahramanmaraşspor’un Teknik Direktörü Yavuz Hastoprakçılar, galibiyetin sevincini yaşarken, Kahramanmaraşsporlu taraftarlara seslenerek, “Ben bütün takım oyuncularıma güveniyorum, inanıyorum, biz inanıyoruz, herkeste inansın.” dedi.

Maç sonrası alınan 2-1 galibiyeti değerlendiren Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, bütün olumsuzluklara rağmen mazeret üretmeyerek bu maçtan alınacak 3 puana kenetlendiklerini belirterek, “Taraftarlarımız bize güveniyor, inanıyor, bizlerde onların güvenlerini ve inançlarını boşa çıkarmayacağız” dedi.

“EKSİKLİKLERİN ARKASINA SIĞINMADIK”

Düzyurtspor karşısında alınan galibiyeti ve 3 puanı değerlendiren, Teknik patron Hastoprakçılar, bu bu maçtan önce birçok sakat ve cezalı oyuncularının bulunduğunu, bunları hiçbir zaman kendilerine mazeret olarak görmediklerini dile getirerek, Ligde aldığımız sonuçlarla ligin son iki haftası arasında çok büyük farklar var. Biliyorsunuz ki cezalılar sakatlıklar bir türlü yakamızı bırakmadı. En önemli maçlarımıza bile eksiklikle çıktık ama biz hiçbir zaman eksik kadromuz var, eksik oyuncumuz var diye hiçbir zaman serzenişte bulunmadık. Yani bizim için kenarda oynamayan, görev almayan arkadaşlarımız sahada eksiklikleri gidererek aynı görevi yapacaklarına inandım.  Ve inancımı da sağ olsunlar mahcup etmediler. Karşılığında 3 puan aldık.” diye konuştu.

“12 PUANLIK BİR MAÇTI”

Düzyurtspor maçının önemini ve değerini her fırsatta futbolcularına anlatmaya çalıştığını kaydeden Hastoprakçılar, “Bizim için bu maç 12 puanlık bir maç dedim. Salı gününden bu yana bunu mental olarak kafalarına sürekli antrenmanlarda grup olarak aldım ve işledim. Tabi gelen raporlar doğrultusunda da önlemlerimizi aldık. Rakibin silahlarını da biliyorduk. Bu anlamda 3 puanı aldık. Bu bizim için şampiyonluk kadar önemli bir maçtı. Kahramanmaraş halkı bize güvensin, destek olsun biz daha yukarlara çıkarız” dedi.

“KAHRAMANMARAŞSPOR’U GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

Kahramanmaraşspor’u güzel günler beklediğini savunan Hastoprakçılar; “Taraftarımız bize güveniyor, bizlerde onların güvencini boşa çıkarmamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki haftalarda devamı gelecek inşallah. Önümüzde devre arası var. Pazar maçından sonra devre arasına gireceğiz. Cezalılar, sakatlıklar derken belki bazı eksik bölgelere takviye yapacağız. Bu anlamda Kahramanmaraşspor güzel günler bekliyor diyebilirim. Düşmeyi artık yavaş yavaş bir kenara bırakıp daha farklı şeyler yapacağız ama onu da zamanı geldiğinde konuşuruz.” ifadelerini kullandı.

 Haber:İlker YİYEN