Site Logo

KMS DAVAYI KAZANDI

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, “Kahramanmaraşspor’un 12 yıllık SSK ve Vergi borcunu ödüyoruz. Hülya Kenger davasından da alnımızın akıyla çıkıp, bu davayı kazanarak, Kahramanmaraşspor için önemli bir kazanç oldu.” dedi.

 

Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un son 12 yılda biriken SSK ve Vergi borçları Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan tarafından yapılandırıldı ve ilk taksiti olan yaklaşık 50 bin lira ödendi ve Hülya Kenger davası içinde yine 50 bin liraya yakın bir ödeme yapıldı.

Kahramanmaraşspor’un bütün borçlarını bitirmek için büyük bir çalışma başlatan Başkan Ceyhan, adım adım bütün borçları temizleyeceklerini ve bunun için geriye dönük futbolcu ve teknik adamlar ile SSK ve Vergi borçlarının yapılandırıldığını söyledi.

 

Şuana kadar 2 milyonun üzerinde SSK ve Vergi borcu yapılandırıldı ve bunun ilk taksiti olan yaklaşık 50 bin lirayı ödedik diyen başkan Ceyhan, “Borçlara istinaden, Şubat ayında ödenecek taksitlerimiz dahi şimdiden ödendi. Geçmişten kalan teknik adamların ve futbolcuların alacaklarını ise protokol yaparak ödüyoruz. Çok sayıda dosya var sırasıyla bu borçları da ödeyeceğiz. Hedefim Kahramanmaraşspor’u borçsuz bir kulüp haline getirmek. Tek başımıza hem takımı ligde tutmaya çalışıyoruz hem de borçları ödemeye çalışıyoruz. Niyetimizi de kişiliğimizi de herkes biliyor. Belirlediğimiz bir süre ve hedef var. Bu doğrultuda personellerimiz ve avukatlarımız çalışmalara aralıksız devam ediyorlar. İnşallah Allah bizi muvaffak ederde bütün borçlar biter. Yarın (bugün) geleceğimiz için önemli bir gün. Haksız yere bu kulübün yaklaşık 1.7 milyonunu alan bir şahıstan gelecekte de alacağı 1.3 milyonluk bir yükten kurtuluruz. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizden de gerekli reklam ve sponsor desteği alırsak bu çok daha kısa bir sürede gerçekleşir ve Kahramanmaraşspor’umuzun geleceği kurtulur. Aslında biz bu borçların altına da sığınmıyoruz. Şuanda 11 yaş grubunda altyapımız faaliyet yapıyor. Basketbol şubemizi de kurduk. Dışarıya yapılan esnaf borçlarını da hep ödüyoruz. İyi niyetle Kahramanmaraşsporumuzun geleceğini kurtarmanın peşindeyiz. İnşallah bunu başaracağız” dedi.

 

Öte yandan Hülya Kenger davası olarak bilinen davayı kazanan, Kahramanmaraşspor 1 milyon 300 bin lira ödemekten kurtuldu.

Kahramanmaraşspor’un uzun süredir uğraştığı ve Hülya Kenger davası olarak bilinen usulsüz senetlerle ilgili mahkeme kararını verdi ve böyle bir alacağın olmadığını senetlerin usulsüz olduğuna karar verdi.

Konuyla ilgili bir çakılma yapan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Ciyhan, bu davayı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, alınan bu mahkeme kararın daha önce ödenen senet borucuna da referans gösterilebileceğini kaydederek şunları söyledi.

Başkan Ceyhan, Dava açılan şahıslar, Hülya Kenger, Ali Sercan Saraylı ve Ahmet Akkeçeci, tarihi olan iki ayrı senetle ilgili ana parası biri 350 bin TL olan ve 650 bin TL olan iki senetle ilgili bir davaydı. Malum şahıslar tarafından güya senetler karşılığında Kahramanmaraşspor’a emanet para verildiği, bunun karşılığında da bu senetlerin alındığı iddiasında bulundular. Bu senetlerin üzerinde de oynamalar yapılmış, senetler üzerinde bu usulsüz oynamalar neticesinde, bu kişilere ayrıca suç duyurusunda bulunarak dava açıldı. Bu alacaklara istinaden yüzde 25 faiz oranıyla icra talebi yapılmış. Bu dava 1,5-2 yıl önce icra talebinde bulunulmuş ve bugün itibariyle biri 350 bin TL ve biri 650 bin olan bu iki senedin toplam 3 milyon gibi bir rakama ulaşmış durumdaydı. Bu davayla ilgili geçen yıl kulübümüzden 1 milyon 750 bin TL tahsil edildi. Biz bu senetlerin hukuk savaşını veriyorduk. Daha önce bir kısım ödeme yapılmıştı ve, bir önceki yönetim bunu ödemişti. Bizde yine bu senetle ilgili tekrar bu yıl ödeme yapmıştık. Açılan dava sonrası böyle bir alacağın olmadığını bu senetlerin geçersiz olduğunu, haksız ve sahtekarlık olduğunu beyan ederek, mahkemeye başvurmuştuk ve netice olarak sonuçta mahkememiz bu senetlerin sahte olduğunu ve böyle bir alacağın tahsil edilemeyeceği kararını verdi. Bu doğrultu da geçen yıl tahsil edilen parayı da tekrar alabilmek içinde davamız devam ediyor. Alınan bu kararı o davaya da referans gösterip, o davayı da kazanacağız inşallah. Çünkü bizim kulübümüzün bu paralarla ilgili herhangi bir kayıt yada giriş çıkış yapılmamış. Ankara’dan gelen bilir kişi heyeti de bir çok incelemelerde bulunarak, böyle bir alacağın yada vereceğin olmadığına karar verdi.” dedi.

Bu borçla ilgili kazanılan davanın Kahramanmaraşspor için büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Ceyhan, “Bugün (dün) Kahramanmanmaraşspor ile Hülya Kenger arasında yaklaşık üç yıldır devam eden davanın bir ayağı sonuçlandı, çok şükür ki bizim lehimize sonuçlanan bir dava oldu. Bu davada ana borç olarak 350 bin TL’lik senedin sahte bir senet olduğuna mahkemem karar verdi. Bugün karar davasıydı 3 yıldır bunu bekliyorduk. Bu senetle birlikte yaklaşık takımımızdan alınmak istenen 1 milyon 300 bin TL’lik borçtan mahkemenin aldığı karar sonrası kurtulmuş oldu. Bundan sonra daha önce yani geçen yıl tahsil edilen ana para olarak 650 bin TL’lik bir senet var. Bu senetle ilgili de davamız devam etmektedir. 650 bin TL’lik bu davanın da ilk aşamasını kazandık. Buradan çıkan dava sonucu da ikinci davaya referans olacak. O davadan daha önce kulübümüzden tahsil edilen yaklaşık 1 miyon 750 bin TL’yi de tekrar talep etme hakkımız doğacak. Ama en azından bugüne kadar bizim üzerimizde olan termik ve alacaklarının sahte olduğu Türk Hukuku tarafından ispatlandı, böyle bir alacağın olmadığına karar verildi. Bundan sonra bizden böyle bir tahsilat yapamayacaklar. Bu karar kulübümüz için önemli bir kazanımdı. Çünkü bugün 1 milyon 300 bin TL Kahramanmaraşspor ve bütün kulüpler için büyük para, ama olay bitmedi bu aşama ilk aşamaydı. Futbol deyimiyle ilk devreyi bitirdik. İnşallah bunun bir de ikinci devresi var. İkinci devrede de bizden geçen yıl tahsil edilen 1 milyon 750 bin TL’lik dava var, bu davayla ilgili de mahkememiz devam ediyor. Bu davayla ilgili de hayırlı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Türk Mahkemelerine teşekkür ediyorum. Çünkü Doğruyu ve adaleti bir kez daha yerine getirdiler. Zaten iki davada bir biriyle ilgili, aralarında organik bir bağ var. Buradan çıkan olumlu sonuç diğer mahkemede de göz önüne alınacak, bizden zaten tahsil edilmiş olan parayı tekrar tahsil etme adına malum şahıslardan gerekli talebimizi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: İlker YİYEN