Bayrak & Ata
Site Logo

HERŞEY DÜZYURT GALİBİYETİ İÇİN!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta Bu hafta sonu oynayacağı Düzyurtspor maçının hazırlıklarını sürdüren Kahramanmaraşspor galibiyete kilitlendi.

Kırmızı gurupta 16. Hafta maçında 12 Şubat stadyumunda Düzyurtspor’u ağırlayacak olan Kahramanmaraşspor, sakatlıklar ve kart cezalı futbolcularına rağmen, tüm hazırlıklarını bu maçtan alınacak 3 puan üzerine yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır deplasmanından puan ve sakatlıkların yanı sıra kırmızı kart gören iki futbolcusunu kaybederek ağır yara alan kırmızı-beyazlı ekip Kahramanmaraşspor, alınan ağır yaraya rağmen bu maçın atmosferinden kurtulup, kendi evinde oynayacağı Düzyurtspor hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Günde çift idmanla çalışmalarına devam eden Kahramanmaraşspor, yaptığı günde çift idmanda kondisyon ve koordinasyon çalışmalarıyla devam ettiriyor.

Sakat oyunculardan yoksun olarak antrenmanlarını sürdüren Kırmızı-beyazlı ekipte, kart cezalısı olan futbolcuların takımdan ayrı olarak düz koşu ve kısa aş çalışmalarıyla form tutmaya çalıştığı antrenmanda, Düzyurt maçında görev alacak olan futbolcular ise, önce kısa pas çalışması yapıp sonra çift kale maçıyla devam ettirirken, çift kale maçtan sonra önce kısa bir süre kondisyon çalışıp daha sonra koordinasyon çalışmalarıyla idmanı tamamladılar.

DÜZYURT MAÇININ ÖNEMİ KONUŞULUYOR

Önceki gün yapılan son idmanda futbolcuların moralsiz olduğu gözlenirken, Kahramanmaraşspor teknik heyeti antrenman sırasında futbolcularla kısa bir toplantı yaparak, moral ve motivasyon konuşmalarıyla, bu hafta sonu oynanacak olan Düzyurtspor maçından mutlak galibiyet alınması gerektiği ve bu maçın önemine vurgu yaptı.

Özellikle bu maçta görev alacak futbolcularla tek tek ilgilenen ve onlarla kısa bir konuşma yapan Teknik Direktör Yavuz Hastoprakçılar, üst üste kaybedilen puanların elbette çok üzücü olduğunu vurgulayarak, ancak bundan sonraki maçlarda galip gelerek ligin ilk yarısını galibiyetlerle kapatmak istediklerini belirtti. Teknik Patron Hastoprakçılar, “Son haftalarda alınan üzücü mağlubiyetler kimsenin moralini bozmaması gerek. Her maçta çok iyi futbol oynamamıza rağmen bir türlü galip gelemiyoruz. Bu oynanan futbolla aslında tüm maçlarda galibiyeti hak ediyorduk. Ancak şansızlıklar pişimizi bırakmıyor. En son oynanan Diyarbakır maçında galipte gelebilirdik, ama maçın ilk dakikalarında önce bir arkadaşınız sakatlandı. Daha sonra birçok gol pozisyonlarına girdik, bunları değerlendiremedik. Şansızlıklar peşimizi bırakmıyor. Üst üste iki kırmızı kart görüp 9 kişi kaldık. 9 kişi kalmamıza rağmen rakibimize karşı dirençli ve dik bir futbol sergiledik. Mağlup ola biliriz ama oynadığımız futbol bizi çok memnun etti. Tabii ki kırmızı kartlar hiç hoş olmadı. Bu kartlar olmasaydı, şuanda galibiyeti konuşuyor ola bilirdik. O yüzden başınız dik olsun, geride kalan maçları unutun ve önümüzdeki maçlara bakın. Bu maçtan galibiyet alabilecek bütün güce sahibiz. Bu gücümüzü moralsizliklerimizle bozmayalım.” diye konuştu.

“ATEŞ HATTINDAN KURTULMAK İÇİN GALİP GELMELİYİZ”

Hastoprakçılar, “Düzyurt maçı bizin için şu ana kadar oynadığımız en önemli maçlardan biri oldu artık. Çünkü bu maçı kazanıp, bir sonraki haftaya da moralli girip ligin ilk yarısını galibiyetlerle kapatıp, devre arasına moralli ve ümitli girmek istiyoruz. Alacağımız üç puan, en azından bir sonraki hafta oynayacağımız Pazarspor maçına daha moralli gitmemizi sağlayacak ve Pazarspor, kendi sahasında yenebileceğimize inanarak, ilk yarıdaki son iki haftayı 6 puanla kapatarak ligdeki sıralamadaki durumumuzu düzelmek istiyoruz” dedi.

ASLAN’IN KRİTİK VİRAJI

Kahramanmaraşspor bu sezonun en önemli maçına çıkıyor. Rakip ise düşme hattı da bulunan Düzyurtspor. Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor bu sezonun en kritik maçına çıkıyor. Düşme hattında Kahramanmaraşspor ile birlikte mücadele veren Düzyurtspor bu hafta sonu Kahramanmaraş’a geliyor. Bu maç hem rakip için hem de Kahramanmaraşspor kritik öneme sahip. Kahramanmaraşspor ilk devrenin bitimi öncesi bu maçı mutlaka kazanmalı. Düşme hattındaki rakipleri ile puan farkını korumak ve devre arası yapılacak nokta transferlerle yükselişe geçmek isteyen temsilcimiz bu maça mutlak 3 puan için çıkacak.

4 FUTBOLCU DEVREYİ KAPATTI

Ligin 15. haftası sonrası ilk yarının bitimine 2 hafta kala Kahramanmaraşspor’da Ramazan Durdu, Tayfun Özkan, Erdinç, Sercan Uslu, Niyazi Erdem ve Hayrettin’in sakatlıklarıyla birlikte, Ebubekir ve Fahri Genç’in kart cezalıları olması ile as kadrodan 9 kişiden eksik bir şekilde antrenmanları devam ettiriyor. Sakat futbolcuların tedavilerine devam edilirken, Ramazan Durdu, Erdinç, Tayfun ve Hayrettin devreyi kapatırken, Sercan ve Niyazi Erdem’in oynayıp oynamayacağı maç günü belli olacak. Öte yandan takımın en önemli oyunculardan Hüseyin Keleş’in cezasının bitmesiyle bu maçın kadrosuna dahil edildi ve Düzyurtspor maçında takımdaki yerini alacağı bildirildi.

DÜZYURTTA ATEŞ HATTINDA

Mutlak galibiyet parolası çıktığı Gölbaşıspor karşısında umduğunu bulamayan Düzyurt Kahramanmaraş’ta umudunu arıyor. Zorlu 90 dakikadan beraberlikle ayrılan Turuncu-Beyazlılar, son üç haftada 8 puan kaybederken, haftayı 15 puanla 16. sırada tamamladı. Birlik Nakliyat Düzyurtspor’da kötü gidişe bir türlü ‘dur’ denilemiyor. Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla alt sıralara gerileyen Turuncu-Beyazlılar dün de Gölbaşıspor ile kendi evinde 0-0 berabere kalarak düşme hattına geriledi. Mutlak üç puan parolasıyla sahaya çıkan Birlik Nakliyat Düzyurtspor, ilk yarıda Halit ve Gökhan ile net fırsatları değerlendiremezken konuk ekipten Bülent 19. penaltı vuruşundan yararlanamadı. Turuncu-Beyazlılar,  zorlu 90 dakikadan beraberlikle ayrılırken son üç haftada 8 puan kaybetti. Kahramanmaraş deplasmanına gidecek olan Düzyurt ekibi bu maç ile ateş hattından uzaklaşmak istiyor.

 Haber: İlker YİYEN