Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR RESMİLEŞTİ

Kahramanmaraşspor’un geçen dönem yöneticilik yapan Kahramanmaraşlı iş adamı Fatih Mehmet Ceyhan’ın takımı devralması ile kafalarda “Faturavizyon” şirketinin halen devrede olma endişesi netlik kazandı ve takım resmi kimliğine büründü.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’da yeni sezon hazırlıkları Nevşehir’de düzenlenen ilk kamp çalışmaları ile resmen başladı. PTT 1. Lig’den Spor Toto 2. Lig’e düşen Kahramanmaraşspor’da yeni sezon ile ilgili belirsizlikler geçtiğimiz haftaya kadar sürmüş, geçtiğimiz haftada ise işadamı Fatih Mehmet Ceyhan büyük bir cesaret örneği göstererek takımı devraldığını açıklamıştı. Daha önce böyle bir girişimde bulunmakta geç kalan eski yönetici Fatih Mehmet Ceyhan’ın böyle bir düşüncesi yokken Kahramanmaraşlı sporsever Doğan Tehçi takımı Dernek statüsünde alma girişiminde bulunmuş “Faturavizyon” şirketi ile ön sözleşme imzalamıştı. İmza günü akşam iş adamı Fatih Mehmet Ceyhan’ın girişimi ile Doğan Tehçi’nin girişimi iptal edilip yerine tekrardan İş adamı Fatih Mehmet Ceyhan takımı devraldı. Bu karmaşık durum ile akıllarda eski yönetici Fatih Mehmet Ceyhan’ın “ Faturavizyon” şirketi ile yakın teması kafaları karıştırıp halen Takımın eski yönetimin bir oyunumu düşüncesi 5 Ağustos Salı günü yapılan resmi imza ile aydınlık kazandı. Geçtiğimiz sezon kabus dolu bir sezon geçiren ve küme düşerek taraftarına büyük bir hüzün yaşatan Kahramanmaraşspor’da yeni sezon için umutlar yeniden yeşerdi. Takımı Faturavizyon’dan resmen devralan İşadamı Fatih Ceyhan, bir hafta gibi kısa bir sürede yeni bir oluşuma imza atarak mucizeyi gerçekleştirdi.

KAHRAMANMARAŞSPOR ÖZÜNE DÖNDÜ

2011 yılında şirketleştirilerek Kahramanmaraş Sportif A.Ş. olan kırmızı-beyazlı temsilcimiz için yapılan görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından yeniden Kahramanmaraş’ın takımı oldu. 2009-2010 Futbol sezonunda Fatura Vizyon şirketinin devralması ile birlikte şirketleşen Kahramanmaraşspor kulübü kısa bir zaman diliminde şampiyonluğa tutunarak 3. Lig de Play-offlardan Şampiyonluk ardından 2. Ligde direk şampiyonluk yaşayarak adını PTT 1. Lige yazdırmıştı. PTT 1. Ligde yönetimsel hatalar ve maddi imkansızlıklar neticesinde 2. Lige geri dönüş yapan ve 1. Lig tarihinde ilk defa 6 hafta öncesinden ligden düşmeyi garantileyen Kahramanmaraşspor İstanbullu iş adamlarından geri alma çabası olumlu geçti. Kahramanmaraşspor’un artık Ferudun Kolat ve Ufuk Bilgetekin ile zerre kadar ilgisi kalmadı. Bu durum ise Kahramanmaraşspor’u özüne dönüşünün göstergesi oldu.

KAHRAMANMARAŞSPOR EMİN ELLERDE…

Lige çıkamaz ve küme düşmeye devam eder kehanetlerinin ortaya atıldığı günlerde takımı devralan ve bir hafta gibi kısa bir sürede transferler gerçekleştirerek takımı kampa gönderen Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Kahramanmaraşspor’un geleceğinin daha iyi olacağını söyledi. Bu söylenimle Kahramanmaraşspor özüne dönmesi ile birlikte emin ellerde olmasının da şüphesi ortadan kalktı.

Yeni oluşumun Kahramanmaraş’ın menfaatlerini gözeteceğini kaydeden Ceyhan, ilk adım olarak da Kahramanmaraşlı gençlerin çoğunluğunun kampa götürülmesi olduğunu anlattı. Bununla yetinmeyeceklerini anlatan Ceyhan, akademiyi de kuracaklarını ifade etti. Kahramanmaraşspor’un bundan sonraki süreçte başarılı olması için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirten Ceyhan, Kahramanmaraş’ın bu yolda kendilerini desteklemesini istedi.

Kahramanmaraşspor’un bir yıl gibi bir süredir içerisindeyim diyen Başkan Ceyhan, “Sorunlarının çoğunu biliyorum. Ancak, şehir olarak bir olduğumuzda neler yapacağımızı da biliyorum. Bu gücün karşısında kimse duramaz. Kahramanmaraş gerçekten futbolu seven, futbol potansiyeli olan bir şehir. Umarım, hep birlikte doğru bir şekilde yöneterek, doğru yerlere bu takımı getiririz. Bu kararı çok kısa bir sürede aldık. Bilindiği gibi Feridun Kolat ile Doğan Tehçi arasında takımın devri konusunda sözleşme imzalanmıştı. Bizde takımı şehrimizden birisinin aldığı için sevinmiştik. Sonradan kendi aralarında oluşan ticari anlaşmazlıktan ötürü, bu olay tekrar feshedildi. Anlaşmanın bozulduğunu duydum. O saatten sonra bana düşen, benim yapacağım hiçbir şey kalmıyordu. Hızlı bir karar ile bu takımı almaya karar verdim. Aynı gün sahur vakti biz çalışmalara başladık. Diğer takımlar 2’inci kamp dönemini yaparken biz takım oluşturmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak bir yerden başlamak bizim için daha önemliydi. İnşallah sakatlık yaşamadan, kazasız, belasız gidip, sağlıklı bir şekilde de dönüp ligimize başlayacağız. Kamp dönemi de oluşturduğumuz yönetim kurulundaki arkadaşları sizlere tanıtacağım” ifadesini kullandı.

“İYİ BİR YÖNETİM OLUŞTURACAĞIZ”

Bir Kahramanmaraşlı olarak büyük bir fedakarlığa imza atarak bedenini büyük bir taşın altına koyduğunu anlatan Ceyhan, bu zorlu yolda kendisini yalnız bırakmayacak işadamı arkadaşlarının olduğunu dile getirdi. Bu fedakar insanlarla birlikte bir yönetim oluşturacaklarını anlatan Ceyhan, “Yönetim için şuanda görüştüğümüz isimler var. Şuanda bizim için birinci önceliğimiz bizim için kaliteli futbolcuları bulup, bir an önce kampa göndermekti. Allah’ım bunu da nasip etti. Ne yapmışsak bir hafta içerisinde yaptık. Bundan sonra da halkın desteği ile önümüz açılır. Bu ligi inşallah Kahramanmaraş’a yakışır şekilde bitiririz” dedi.

“İZZET KAZANCILAR VE ŞİFOLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kahramanmaraşspor’un şehrin kalkınması için önemli bir unsur olduğunu anlatan Ceyhan, bundan sonraki süreçte Kahramanmaraşspor’un bu özelliğini daha çok kullanacaklarını aktardı. Sadece sportif başarıyı düşünmediklerini açıklayan Ceyhan, yapılan tüm yatırımları ileriye dönük yapacaklarını anlattı. Bu kapsamda Kahramanmaraşspor’un gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından örnek veren Ceyhan, şehrin yeniden İzzet Kazancılar ve Şifolar yetiştireceğini söyledi. Takımda benim için en büyük transfer İzzet Kazancı’dır. Diyen Ceyhan, “Genç yaşlarımda herkes gibi bende futbol oynamıştım. İzzet Kazancı, Şifo Mehmet’in kaptanlığını yapmış bir ağabeyimizdir. Takımda kaptanlık yapmıştır. Türk İnsanının genelinde olan bir durum Kahramanmaraş’ta da var. Kendi değerlerimize sahip çıkmamamızdır. Ben elimden geldiğince Kahramanmaraşlı gençlere kapımı açacağım. 46 numaralı formalı futbolcuların sayısını Kahramanmaraş’ta artıracağım. İzzet Ağabey’imi de yanıma alarak Kahramanmaraş’tan çıkmış değerlerin bilgi ve birikimlerini buraya sağlamalarına vesile olacağım. 14-15 sene profesyonel ligde oynamış birisi, üst liglerde oynamış birisidir. Profesyonel futbolu çoğu insandan daha iyi bilen birisidir. Profesyonel futbolun her mutfağında, her türlü pisliğinde, her türlü işinde bulunmuş bir insandır. O da teklifimizi reddetmedi. Allah razı olsun. 10 dakika içerisinde kabul etti. Yaşadıklarını, bildiklerini bu takıma fazlasıyla vereceğinden eminim. Buradaki genç arkadaşların gelişimi açısından, takımın koordinesi açısında İzzet Ağabey her türlü sorumludur. Benim vekilimdir, gözüm kulağımdır. Ben neysem İzzet Ağabey’de odur. Bunu tüm kamuoyuna bildirmek isterim. Tecrübe olarak da, insan olarak, futbol olarak da benden çok çok üstündür. Bu saatten sonra benim ona sağlayacağım bu işin maddi imkânıdır. Geriye kalanları da İzzet Ağabey iyi bir uyum içerisinde yapacaktır” dedi. 

Haber: İlker YİYEN