Site Logo

DURSUN ÖZÇELİK: OLAYLARIN DIŞINDAYIZ

Son zamanlarda çevre illerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da başlayan Suriyeli misafirlere yönelik protestolar hakkında Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, bir açıklama yaparak; taraftar derneği olarak olayların içinde yer almadığını söyledi.

Geçtiğimiz Pazar günü başlayan ve zaman zaman yeniden körüklenmek istenen Suriyeli vatandaşlara yönelik protestoların amacını aşması üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğduğunu ifade eden Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği Başkanı Dursun Özçelik, taraftar derneği olarak tepkilerini tribünde dile getiren insanlar olduklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Göz göre göre provokasyonla gelen bu olayın içerisinde bizlere kayıtlı hiçbir üyemiz ya da yöneticimiz yer almamıştır.
Kahramanmaraş’ın bu gibi konulardaki hassasiyetini en iyi bilen örgütlerden bir tanesi olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Taraftar yapılanması olarak üyelerimizi dernek çatısı altında toplayarak tek sesliliği sağlamayı amaçladık. Ancak şehrimizde her hangi bir yasal dayanağı olmayan ve taraftar grubu olarak faaliyetler gösteren topluluklar mevcuttur. Bu toplulukların derneğimizle uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Taraftar derneğini kurarken bu toplulukları da bir araya getirmeyi amaçladık. Ancak dernek tüzüğümüze ve kurallarına uymayan isimleri bünyemize katmadık. Bu nedenledir ki özellikle Suriyeli vatandaşlara yönelik eylemlerde bizlerle hiç alakası olmayan grupların eyleme katıldıklarını haberlerden takip ettik.” Bölge halkının, Suriyeli misafirlere yönelik eylemlerinde taraftar derneğine kayıtlı hiçbir isim bulunmadığını vurgulayan Başkan Dursun Özçelik, “Suriye vatandaşları içerisinde art niyetli insanlar olduğunu düşünüyoruz. Bu insanların demokratik haklar kullanılarak protesto edilmesine de sıcak bakıyoruz. Ancak bu protestolar art niyetli guruplar tarafından provoke edilerek toplumsal bir olaya dönüştürülmek istenmektedir. Kahramanmaraşlı gerçek taraftarlar olarak biz bu durumun karşısındayız. Şehrimiz Kahramanmaraş olayları nedeni ile adeta damgalanmış ve yıllardır da bu kötü izlenimi üzerinden atamamaktadır” dedi. Gaziantep’te başlayan ve Kahramanmaraş’ta da ayak sesleri duyulan bu olayların tamamının şehrimizin üzerine kalacağını kaydeden Özçelik, Kahramanmaraş’ın menfaatlerini ve hassasiyetlerini koruyanlar olarak böyle çirkinleştirilen bir olay içerisinde yer almadıklarını ve almayacaklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Kahramanmaraş’ın hassasiyetlerini en iyi bilen bizler bu saldırılarda yer almayız ve alkışlamayız. Tamamen provoke edilen olayların sağduyu içerisinde atlatılmasını canı gönülden istiyoruz. Biliyoruz ki bu olay şehrimize zarar verecektir. Şehrimizin yöneticileri bu konularla ilgili mutlaka çözümler düşünüyorlardır. Sesini duyuran Kahramanmaraş halkına saygı duyuyoruz ve artık bundan sonrasını yöneticilerin devam ettirmesi önerisinde bulunuyoruz. İstenen olmuştur ve Suriye vatandaşlarının içerisindeki art niyetli insanları ortaya çıkarma adına bir tepki konulmuştur. Bu tepkiyi devam ettirmenin şehrimize ve insanına zarar vereceğinin unutulmaması gerekmektedir.” Yaşanan olaylar neticesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarları Derneği’ne yönelik yapılan söylemler ve kolluk kuvvetlerinin yaptığı araştırma ve çalışmalar neticesinde açıklama yapma gereksinimi hissettiklerine dikkat çeken Taraftar Derneği Başkanı Özçelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiçbir görüntüde ve fotoğrafta bizlerden bir isim yer almamıştır. Emniyetimiz konuyu araştırıyor ve yapılan açıklamalarda taraftar gruplarının isimleri de geçiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Spor Taraftarlar Derneğinin hiçbir üyesi bu isimler içerisinde yer almamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”