Bayrak & Ata
Site Logo

DURSUN ÖZÇELİK: ''KAN KAYBI YAŞIYORUZ''

Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneği başkanı Dursun Özçelik takımlardaki sessizliği değerlendirerek kan kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş’ın profesyonel takımlarına eşit mesafede yaklaşan ve tribünlerde yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları Derneği takımlardaki durgunluğun biran önce sona ermesini bu durgunluğun ve sessizliğin takımlara zarar verdiğini ifade ediyorlar.

Yeni sezonda 2 ligde mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor hakkında yönetimsel anlamda hiçbir açıklama yapılmaması, 3. Ligdeki takımımız Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un ise yönetim oluşturma çabasında ise henüz bir netlik kazanılmadığını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir spor Tafartarları Derneği bu konuda kulüp yönetimlerinden doyurucu bir açıklama bekliyorlar.

“BU SESSİZLİK TAKIMLARIMIZA ZARAR VERİYOR”

Taraftarları tek çatı altında bir çatı altında toplayarak tribünde tek ses olmaya çalışan dernek statüsünde resmi taraftarlar derneği olarak tek başına ayakta durmaya çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir spor taraftarları derneği Başkanı Dursun Özçelik takımların sessizliğine anlam veremediklerini bu işin kabak tadı verdiğini ifade etti.

Başkan Özçelik bu işin artık biran önce çözüme kavuşması gerektiğini bu sessizliğin takımlara zarar verdiğini ifade etti. Bu sessizlikle bir yere varılmayacağını savunan başkan özçelik, Kahramanmaraşspor bir sezon boyunca taraftarını üzdü. Taraftarına hem umut dağıttı, hemde hüzüne boğdu. Düşe kalka derken sezon sonu çıktığı gibi düşüş yaşadı. Düşmesi ile birlikte birçok futbolcuyu da elinden kaçırdı, ol da yetmedi, sözleşmesi devam eden futbolcularda paralarını alamadıkları için federasyon yolu ile paralarını temin etme yoluna başvurdu. Hal böyle olunca sözleşmeleri fesih edip takımla yollarını ayırdılar. Takımda Kahramanmaraşlı genç alt yapıdan başka kimse kalmadı. Yöneticileri ise güllük gülistanlık gibi sessizliğini koruyorlar. Büyükşehir Belediyespor’un ise durumun hemen hemen aynı olduğunu sessizliğin biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini,  bu iş ise bizi huzursuz ve tedirgin ediyor” dedi.

“ELDEKİ MEVCUT KADROYU KORUMAK GEREKLİ”

Kahramanmaraşspor’da  mevcut kadro kalmadığını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un ise eldeki mevcut kadroyu korumak için biran önce harekete geçmesi gerektiğini ifade eden başkan Özçelik, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor önce yönetimini oluşturup harekete geçmeli. Transfer sezonu başlayalı 10 gün oluyor. Herkes transfer yaparken biz ise yerimizde sayıyoruz hatta geri bile gidiyoruz. Bu şehrin Kahramanmaraşspor da yaşadığı üzüntüyü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu şehir futbolda başarıya aç bir memleket. Çevre illere bakılarak konuşursak amatör de mücadele ediyoruz. Bu nedenle bu işe biran önce çözüm bulunmalıdır. Hiç yoktan eldeki mevcut kadro korunmalı ve yeni lig hazırlıklarına başlanılmalıdır” dedi.

“ACELE EDİLMEZSE OYNAYACAK FUTBOLCU BULAMAYIZ”

Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor yönetimlerini biran önce sessizliğini bozup icraat yapmaya davet eden başkan özçelik, “ Acele edilmezse iç transferde de zorluk çekilir. Çünkü herkes transfer sezonunu değerlendirmek adına bir adım bekliyor. Bu sessizlikte futbolcuları karamsarlığa sokuyor. Eldeki mevcut kadro kalmazsa oynayacak futbolcu bulmakta zorluk çekeriz. Kahramanmaraşspor yönetimi sessizliğini koruyor. Hatta ulusal lisans cezası da yedi. Kahramanmaraş büyükşehir Belediyespor ise halen bir yönetim oluşturamadı. Rakipler cayır cayır transfer yapıyor. Kamp merkezlerini belirliyor. Bizim takımlar ise yerinde sayıyor. O da yetmemiş gibi mevcut kadroda yer alan futbolcularımıza teklif üzerine teklifler geliyor. Bu durum ise takımda futbolcu kalmayacağına işaret. Bu nedenle biran önce harekete geçilmeli. Taraftar bu konuda çok endişeli. Herkes yapılacak, çizilecek yolun telaşı içerisinde onlara biz dernek olarak bilgi vermeyince onlarda meraklı bekleyişle ortalıkta gezen asparagaz duyumlara kulak vermek zorunda kalıyor bu ise takımlarımıza olumsuz etki yaratır” diyerek biran önce bu işe el konulması gerektiğini ifade etti.