Site Logo

BÜYÜKŞEHİR'DEN FUTBOL ŞENLİĞİNE 6 FUTBOLCU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübünden Malatya da düzenlenen Futbol Şenliğine 6 Futbolcu katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından hayata geçirilen “Kulüp-Okul Futbolu Eğitim Projesi” içinde Kahramanmaraş’ın 3. Ligdeki temsilcisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısı da dahil oldu. 24 Mayıs 2014 tarihinde Malatya da düzenlenen futbol şenliğine temsilcimizden Hüseyin Mevlütoğlu, Mikail Kuluç, Kadir Kısıkkaya, Bahadır Alp Kaba, Yunus Emre Yıldız, Umut Kaan Nergiz olmak üzere 6 futbolcu Kahramanmaraş adına Malatya da yer aldı.

Malatya’da düzenlenen Futbol şenliğine 6 sporcuyu hazırlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Alt yapı Antrenörlerinden Servet Ceren Kulüp-Okul Futbolu Eğitim Projesi kapsamında düzenlenen futbol şenliğine 6 sporcu göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kendisinin çalıştırdığı U-11 ve U-12 gruplarından 6 futbolcu göndermenin kolay iş olmadığını ifade eden Ceren Gazetemiz Kahramanmaraş’ta Bugün ’ün spor servisine şunları söyledi.

 “Kulüp, okul futbol federasyon işbirliği projesi kapsamında düzenlenen futbol şenliği, 24 Mayıs’ta Malatya’da, bölge federasyonlarının nezdi altında yapıldı. Bizde Malatya bölgesine bağlı olduğumuz için bizim sporcularımızda il karması olarak Malatya’da bu şenliğe katıldık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kulübümüzün yaş grubunda 2002 – 2003, U12 U11 kendi sorumlu olduğum il karmasına U12’den 4, U11’den 2 oyuncu toplam 6 oyuncu il şenliğinde yer aldı. Bunların içerisinde birisi kaleci 2002, ikisi orta saha 2002, biriside sol kenar oyuncusu 2002.  Diğer 2003 U11 yaş grubundaki oyuncularımızda birisi sol kenar oyuncusu, biriside dol stoper oyuncumuz olmak üzere bu mevkide oynayan oyuncularımız iştirak ettiler. Çok güzel geçtiğini, iyi, faydalı olduğunu anlattılar. Bu bağlamda bizler sporcularımızın bu tür organizasyonlarda yer alıp ilerleyen dönemlerde daha rahat edebilecekleri, saha içerisinde tecrübeli donanımlı birikimli oyuncular olarak yolu daha kısa tutarak kendilerini daha çabuk geliştirerek işlerini kolaylaştıracaklarını düşünüyoruz. Tabi biz bu anlamda ilerleyen dönemlerde yine bu yaş gruplarımızla ilgili özellikle 2002 grubu bu yıl Ağustos döneminde büyük ihtimalle futbol federasyonunun köy okulları projesi kapsamında yine 2002 doğumlu oyuncu grubumuzdan 3-4 oyuncumuzu bu proje kapsamında oraya dahil edeceğiz.

Bu bağlamda bizler sporcularımızın gelişimi, eğitimi ile ilgili çok ince eleyip sık dokuyoruz. Özellikle bu yaş grubumuz bizim göz bebeğimiz. Yani 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 yılı yaş gruplarımız bunlar. 5, 7, 10 yıllık gibi kısa orta uzun vadeli projelerimiz var. Sezon başında yapılan yeni yapılanmayla ilgili bu yaş gruplarında meyvelerini şimdiden almaya başladık. Kısa süre olmasına rağmen. Buda sporcularımızın yetenekleriyle orantılı bir olay” dedi.

“TECRÜBEMİZİ ONLARA AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çalışma ortamında öğrencilerine yeteneklerinin üzerlerine saha içerisinde, oyun bilgilerinin, pozisyon bilgilerinin gelişimi anlamında kendi bildikleri birikim, tecrübe ve donanımlarını aktardıklarını ifade eden Antrenör Servet Ceren,  “Saha çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor. Futbol federasyon eğitim dairesindeki hocaların özellikle saha içerisinde ki pozisyon bilgilerini, mevkisin deki pozisyon bilgisinin ve kademenin kaymanın daralmanın oyuna genişlik vermenin saha içerisinde futbol anlamında ne gerekiyorsa teknik anlamda bu yaş gruplarına eğilerek gelişimlerine katkıda bulunmamız gerektiğini defalarca sohbetlerimizde dile getirdik. Zaten bu işin içinden gelmiş bir insanlarız. Benle birlikte Ali hoca olsun, Mahmut hoca olsun şimdi o yaş gruplarıyla biz ilgileniyoruz” dedi.  

“OKULLARI TARIYORUZ”

Kahramanmaraş futboluna yetenekli sporcuları katmak için 8 okulda tarama yaptıklarını ve en büyük kaynaklarının Okullar olduğunu vurgulayan Ceren, “5-7- 10 yıllık proje kapsamında Bülent hocamızın koordinatörlüğünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi burada okulların desteğini çok alıyoruz. Küçük yaş gruplarında bizim kaynağımız okullar. Özelliklede İlköğretimler. Zaten sezon başında futbol okul kulüp işbirliği projemiz vardı. Bunun nezdinde 8 tane okulu bünyemize katmıştık. Onlarla ilgili arama taramamızı yapmıştık. Projeleri, programları hazırladık oyuncu konusunda da okulda gerekli seçmeleri yaptık. Onların havuzu oluşturduk. Özellikle 2004 – 2005 yaş kategorisi. İnşallah bunların üzerine 2006 – 2007’yide ekleyeceğiz” dedi.

“RECEP HOCA VE YÖNETİMİMİZ ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR”

Özellikle geçen Sezonun başında Recep Hocanın gelmesi ile birlikte yönetimin Alt yapıya yönelmesi ve gençlere olan ilginin fazlalaşması ile Alt yapı daha da zenginleşti. Futbolcu fabrikasına dönüştü. Halende genişlemeye devam ediyor. Ortaya yeni yetenekler çıkıyor.  Yaş kategorisinde bu havuzu genişleteceğiz. Bu iş boyacı küpü değil hadi hemen batır çıkart hazır. Bu belli bir süreç, belli bir zaman, isteyen sabır, isteyen bir iş. Bu projelerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için başkanlarımız, yöneticilerimiz bizlere sezon başından beri müthiş destek oldular. Yardımlarını desteklerini hiç esirgemediler. Teknik direktörümüz Recep Aydemir hocamıza da çok teşekkür ediyoruz. Gelmesiyle birlikte profesyonel takımın alt yapısını ciddi anlamda yapılanma oldu. Bu yapılanmada bizde görev aldık. Bu projenin, bu yapılanmanın baş mimarı Recep Hocadır. Onunda çok büyük emeği, çok büyük desteği vardır. Kendisi de yılardır profesyonel takımın alt yapısında çalışmış profesyonel takımda yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yapmış daha önceki yıllarda 12 yıl Kahramanmaraşspor takım kaptanlığı yapmış, önderlik yapış lider bir insandır” dedi.

“RECEP AYDEMİR, BENİM AĞABEYİM”

Camia tarafından sevilen sayılan her zaman takdir edilen örnek gösterilen bir şahsiyettir Recep Aydemir diyen Antrenör Servet Ceren; “Benimde profesyonel takımda 6 yıl abiliğimi, kaptanlığımı yaptı. Statü olarak hocam ama her şeyden önce benim bir abim. Çünkü futbolculuğumda çok desteğini gördüm. Hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Bu bağlamda bizlerin Kahramanmaraşlı olarak, teknik direktör olarak, Recep hocamıza sezon başından beri gelen bu yapılanmayla ilgili projelerle ilgili desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bunun devamı anlamında da profesyonel takımın sonuçlarına bakmaksızın başta Başkanımız Mustafa Semerci ve yönetici Abilerimiz olmak üzere yukarda bu desteği veren teknik kadronun başta Recep hoca olmak üzere Halil hoca, Ahmet hoca, Kadir Hoca, Oğuz hoca ve tüm teknik kadrodaki hocalarımız bizleri müthiş destekliyorlar. Bizlerde bunlardan feyz alarak, gurur duyarak, onur duyarak yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AİLE ORTAMI OLUŞTURDUK”

Küçük yaşta tarama sonucu seçtikleri futbolcuların velileri ile her zaman bir araya geldiklerini ve Çocukların sosyal hayattaki gelişimi ve Okul ve futbol arasındaki fikir alış verişi ile tam bir Aile ortamı oluşturduklarını ifade eden Antrenör Servet Ceren; “Biz göreve başladığımızda oyuncularımızın velileri ile tanışma ve kaynaşma toplantılarımız oldu. Bunu düzenli olarak ayda bir kez olmak üzere devam ettirdik. Çocuklarımızın okul eğitimlerinin aynı paralelde spor hayatlarının, eğitimlerinin birlikte nasıl yürüyeceği bağlamında düşüncelerimizi, fikirlerimizi paylaştık. Çocuklarımızın beslenmesine varana kadar vücut gelişimlerini, fiziki gelişimlerini aylık düzenli şekilde gelişimlerini takip ederekten velilerimizle tam bir aile içerisinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak bir aile ortamı oluşturduk. Bu kapsamda sporcularımız Sosyal hayatta iyi insan, iyi vatandaş, iyi sporcu, sağlıklı ve eğitimli bireyler olarak yetişmesi sürecinde sportif anlamda eğitimlerine destek olmaya çalışıyoruz” dedi. 

Haber: İlker YİYEN