Site Logo

BÜYÜKŞEHİR’İN HEDEFİ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

U14ve U-16 Türkiye Şampiyonasının ilk kademesinde Grubunu şampiyon olarak tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, hedefini Türkiye şampiyonluğu olarak belirledi.

Mahmut Eflatun ve Ali Gitmiş Yönetimindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U14 Takımı Şanlıurfa GAP Arena stadyumunda oynanan maçlarda 16 Mayıs Cuma günü Ceyhangücünü 3-2 Mağlup etti. Grubunda 2. Maçında Sur Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında A grubu lideri Adıyaman Çınarspor ile GAP Arena stadyumunda karşılaşan genç yıldızlarımız Rakibi üstün bir oyun oynayarak 2-1 mağlup ederek Bölge şampiyonu olmuştu.

Şanlıurfa’da oynanan maçlarda Bölge Şampiyonu olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor U 14 Takımı son 18 takım arasına kalarak Şehrimizi Yarı Finaller de temsil edecek. Yarı final karşılaşmalarını Adana ilinde 4 ‘lü grupla 29-30 Mayıs ve 1 Haziran 2014 tarihinde oynanacak.

U-14’ün şampiyonluğu hakkında Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Alt yapı Koordinatörü Bülent Okyaz; “U-14 Takımımız Şanlıurfa’da düzenlenen Türkiye Grup Şampiyonalarına katıldı. Şanlıurfa da 5 tane Bölge takımının saf dışı bırakarak Şampiyonluk yaşadı. Gruptaki son maçta çok Adıyamanspor karşısında çok gergin bir müsabakaya çıktık. Müsabakanın özellikle son dakikalarında 2-0 önde olmamıza rağmen yediğimiz 1 golle biraz daha stres yaşadık. Şampiyonluktan dolayı çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Şimdi aşağı- yukarı bir Türkiye’deki en iyi U-14 takımı grubunda 16 takım arasında kaldı Büyükşehir Belediyesporumuz. Allah nasip ederse çeyrek final oynayacağız. Çeyrek finali de geçersek büyük bir ihtimalle Türkiye finali oynayacağız. Şuanda çeyrek finale kalan takımlarımız belli oldu Adana grubunda mücadele edeceğiz ve 4lü grup sisteminde müsabakalarımız sürecek” dedi.

U-16 Grup müsabakalarında da yarı finale çıktıklarını hatırlatan Okyaz; U-16 takımımızda 29,30,31 Mayıs 1 Haziran tarihlerinde Kayseri ilinde oynanacak. Bu gurupta ise 6’lı grup sistemi ile müsabakalarımız gerçekleşecek.  Buradan rakipleri eleyip geçtiğimiz zaman finale yükseleceğiz. Kayseri de 4 günlük müsabakaya çıkacağız. Takımımız bugün yola çıktı. Hedefimiz her zamanki gibi gidebildiğimiz kadar ileri gitmektir” ifadelerini kullandı.