Site Logo

RekorlarIn TakImI KahramanmaraŞspor

 
Lig bitmeden 6 hafta önce PTT 1. Lig den düşen ve kart raporlarında, ceza raporlarında, teknik direktör raporlarında rekor kıran Kahramanmraşspor transferde de rekor kıran takım oldu.

Kahramanmaraşspor’da çoğu sözleşmesi devam ettiği halde TFF’ye başvuran 24 oyuncu ayrıldı.

Bu sezon tarihi bir başarısızlıkla ligden düşen Kahramanmaraşspor’da giden veya gitmek için alacaklarını gösterip Federasyona başvuran 24 oyuncu yolcu. Çoğunluğunun 2015’e kadar sözleşmesi var ama kulüpten olan alacaklarını göstererek sözleşmelerini fesih edebiliyorlar. Rüya gibi geçen son iki sezonun ardından PTT 1. Ligde tarihinin en kötü sezonunu yaşayarak ligden düşen kırmızı-beyazlılarda gelecek sezon ağır bir tablo var. Bu oyuncular giderse seneye sadece A2 ağırlıklı bir kadro sahaya çıkabilir. Profesyonel yapılmış mevcut kadroda şu anlık 7 oyuncu kalıyor.

Sezon başından bu yana kadar 50’ye yakın takımda yer almış bunlardan 34 ile sözleşme imzalanmış, sezon sonunda ise 27 oyuncu ile tekrar yollar ayrılmış. Sezon başı transfer döneminde (1.transfer Dönemi) 20 futbolcuyu dış transfer olarak kadrosuna katan Kahramanmaraşspor sezon ara döneminde 13 futbolcu ile geri ayrı düşmüş.

Devre arası (2. transfer dönemi )transfer döneminde ise 14 futbolcuyu tekrar kadrosuna katan Kahramanmaraşspor 13 futbolcu ile tekrar yolları ter düşmüş. Bu transfer raporuna göre Kahramanmaraşspor’un kadrosunda 7 futbolcu barınmakta. 2 sezon şampiyonluk yaşayan Kahramanmaraşspor’da gelen gideni her zaman arattığı rekorlara yansırken yeni sezon ise nasıl bir yol çizileceği merakla beklenen konular arasına girdi.

2013-2014 KAHRAMANMARAŞSPOR TRANSFER RAPORU

2013-14 SEZONU I. TRANSFER DÖNEMİ-GELENLER: Berat Çetinkaya, Cumhur Yılmaztürk, Emre Can Karakız, Eshabil                Sığırgüden, Farid Guliyev Kapaz Ganja, Ganiyu Bolayi Oseni, Gökhan Durmuş, Hacı Ahmet         Kaplan, İbrahim Eren Akduman, İrfan Başaran, İsa Bağcı, İzu Bobo Azuka, Mehmet Ballı, Mehmet Ali Tunç, Mehmet Berk Yüzüak, Moustapha Dabo, Niyazi Erdem, Sadi Karaduman, Şahinali Terzi, Şamil Ünal

2013-14 SEZONU I. TRANSFER DÖNEMİ -GİDENLER: Emre Kara, Mustafa Yaşar Boşnak, Berkan Emir, Bilal Türkgüler, Gökhan Aydaş, Mustafa Gürel, Serdar Cansu, Taha Balcı, Taylan Aydoğan, Tolga Çavdar, Ali Şen Kandil, Emir Aykut, Mehmet Bardakçı, Miraç Barik

2013-14 SEZONU II. TRANSFER DÖNEMİ- GELENLER: Ahmet Önal, Akın Açık, Branko Grahovac, Dede Çelik, Engin Kalender, Mehmet Kadir Barazi, Melih Kartal, Murat Yüksek, Onur Türk, Onur Balduk, Sinan Kurumuş, Süheyl Çetin, Ümit Karaal, Veli Torun gelirken kiralık olarak takımda yer alan Ahmet Önal (Fatih Karagürmrük-kiralık), Melih Kartal (Galatasaray-kiralık), Sinan Kurumuş (Beşiktaş-kiralık), Süheyl Çetin (Bursaspor-kiralık), Ümit Karaal (Beşiktaş-kiralık) olduğu için sezon sonunda otomatikman sözleşmesi sona eren isimler oldu.

2013-14 SEZONU II. TRANSFER DÖNEMİ - GİDENLER: Berat Çetinkaya, İbrahim Eren Akduman, İrfan Başaran, İzu Bobo Azuka, Onur      Berber, Şahinali               Terzi, Şamil Ünal, Zafer Özden, Ersel Çetinkaya, Farid Guliyev  , Ganiyu Bolayi  Oseni, İsa Bağcı              , Mehmet Ali Tunç         

 TRANSFER YASAĞI KAPIDA

Kahramanmaraşspor da oyuncuların tamamına yakını alacaklarından dolayı kulübü federasyona verdi. Eski dönemden federasyona verenlerden dolayı yasak gelebilir.

PTT 1. Ligden düşen temsilcimiz Kahramanmaraşspor’u son üç sezonda takımdan ayrılan oyuncuların alacaklarını tahsil etmek için kulübü federasyona vermeleri transfer yasağını da gündeme getirdi. 3. ligden itibaren takımı federasyona veren oyunculardan kaynaklı takıma transfer yasağı gelmek üzere. En son bu sezon forma giyen oyuncuların da neredeyse tamamı takımı federasyona verdi. Kahramanmaraşspor’dan alacaklarını alamayan futbolcuların federasyona başvurmasının ardından kulübe yeni sezon için önümüzdeki ay içerisinde transfer yasağının gelebileceği iddia edildi. Başvurular sırada bekliyor. Şuana kadar kulübü 40’tan fazla oyuncunun federasyona verdiği biliniyor.

REKORLARIN TAKIMI KAHRAMANMARAŞSPOR

PTT 1. ligde bitime haftalar kala küme düşmeyi garantileyen Kahramanmaraşspor bütün rekorları kırdı. İşte rezil eden rekorlar. Kahramanmaraşspor PTT 1. lige rekorları alt üst ederek veda ediyor. 1. lige yükseldiği ilk yılında daha sezon sonu gelmeden çok önce küme düşmeyi garantileyen Kahramanmaraşspor birçok alanda rekorlara da imza attı.

Kahramanmaraşspor'un rekorları:

2 galibiyetle en az galip gelen takım

26 mağlubiyetle en fazla yenilen takım

31 golle en az gol atan ikinci takım

76 golle en fazla gol yiyen takım

Deplasmanda hiç galibiyet göremeyen tek takım

Deplasmanda en az gol atan takım (11 gol)

-45 averajla averajı en kötü takım

14 puanla kendinden sonraki takımdan 20 puan fark yiyen takım

40’ın üzerinde transfer yapmış ve bir çoğuyla uyum sağlamayan takım

Ve son olarak sezon boyunca en fazla ceza yiyen takım (316.000 Türk Lirası)