Site Logo

FATİH KÖŞKER:''SAVAŞ ALANINA MI GELDİK MAÇA MI ANLAMADIK''

Play-off umudunu son haftaya bırakan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Futbol Şube Sorumlusu Fatih Köşker, Derince Deplasmanının savaş alanına benzettiğini ifade etti.

Spor Toto 3. Ligde mücadele eden ve play-off hattından uzaklaşan Kahramanmaraş büyükşehir Belediyespor Derince mağlubiyeti ile Play-off umudunu son haftaya bıraktı. Derince Deplasmanında oynanılan karşılaşmayı Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor servisine değinen Kulüp Futbol şube sorumlusu Fatih Köşker, “Derince’ye maç mı yapmaya gittik yoksa savaş mı yapmaya gittik anlayamadık. Derince stadyumuna giriş ile küfür ve saldırılara maruz kaldık. O da yetmedi Otobüsümüze saldırdılar, Tribünlerden yabancı maddeler attılar ama saha güvenliğini sağlayan Polis ve güvenlikçiler sadece olaylara bakmakla yetindi” dedi.

Derince deplasmanını Sosyal Paylaşım sitesi Facebook’a ta kendi sayfasında paylaştığını ifade eden Köşker, Sosyal ağdan taraftarlara şu şekilde seslendi;  “3.lig 1.grup 33. hafta maçımızı derince stadında oynadık ve 2-0 kaybederek şehrimize dönmüş bulunmaktayız.

Dostlar soracaklardır nasıl oldu maç diye arkadaşlar kısaca maçın özetini yapmak isterim.

Derince stadına vardığımızda 100 kişilik derince taraftar grubu takım otobüsümüze saldırması tekmelemesi yumruk atmaları maçın ne denli gergin geçeceğinin başlangıcıydı.

Takım soyunma odasına giderken kulüp başkanı olduğunu öğrendiğimiz zat??? Amigo mu, mafya mı olduğu belirsiz kişinin yanındaki arkadaşları ??? Bizlere futbolcularımıza hakaretlere başladılar yatıştırmak istememe rağmen hakaretlerine bir yere kadar dayanabildik. Bu arada oradaki polis memurları da olayı sadece izlemekle yetindiler. (Kahramanmaraş ta görev yapan polis memurlarına ve amirlerine duyurulur)

Daha sonra başkanları hakaretlere başlamaları bizleri yıldırma politikaları maçı güzel oynamamıza etki etmedi.

Bununla Kalmayıp yedek kulübemizin arkasındaki Taraftar Grupları Stada nasıl soktukları belirsiz maddelerle ve maytaplarla bizleri yaralamaya gidecek şekilde davranışlarını toplamda 30 adet görev yapan Polis memurları aynı şekilde izlemişlerdir.  (Polis memurları Kameralarını bile açamamışlardır)

Saha içi ve taraftar olayları yetmezmiş gibi şeref tribünündeki arkadaşlarımızı darp etmeye çalışmaları da işin ayrı bir cabasıdır.

Neticede çok güzel oynadığımız ama bir o kadarda gol yollarındaki vuruş beceriksizliğimiz bize mağlubiyet getirmiştir.

Buradan çıkarılması gereken sonuçlar;

1- her gittiğimiz deplasmanda ortalama 15 özel güvenlik ve 35 resmi güvenlikle rakiplerimize karşı oynarken biz kendi memleketimizde 135 özel, 42 özel güvenlikle oynuyoruz neden.

2-gittiğimiz deplasmanlarda polislerin bizlere tutumları davranışları bu maçı kazanmayın dercesine olurken, kendi memleketimizde rakip takımların çok rahat ortamda maç oynamaları neden.

3-deplasmnalarda 1 adet polis memuru o da talimat gelince kamera çekimi yapılırken, kendi memleketimizde 4 kamera ile çekim yapılması neden.

4-Deplasmanda her türlü bizlere pislik yapılırken temsilci, güvenlik amiri göz yumarken, kendi memleketimizde garip duruma düşmemiz neden.

5-futbolu bir spor müsabakası olarak gören takımımız yoksa farklı gözle mi bakmamız gerekiyor.

Bu ve bunun gibi sayabileceğimiz birçok konu yaşadığımız deplasmandan sağ salim dönmüş bulunmaktayız. Kalın sağlıcakla. Diyerek paylaşıma sundu.

 

Haber: İLKER YİYEN