Site Logo

Enes Temİzdemİr İle Kahve MolasI

MEMLEKETİM İÇİN OYNAMAK BANA GURUR VERİYOR

Şampiyonluk yolunda ilerleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Defans oyuncusu Enes Temizdemir hayallerinin peşinden koştuğunu ifade ederek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da şampiyonluk yaşamak istediğini ifade etti.

Futbola ilgisinin küçüklükten bu yana geldiğini, İlk Profesyonelliği şehrinin takımı Kahramanmaraşspor’un formasını giyerek yaşadığını söyleyen Enes Temizdemir “Futbolcu olmak benim tek isteğimdi. Futboldan başka meslek düşünmedim ve Mesleğimi ilerletmek adına şampiyonluğu tatmak istiyorum. Şehrimin takımı için mücadele etmek benim için bir onur, bir gururdur. İnşallah Profesyonel hayatımda bir şampiyonluk yaşarım ve bu şampiyonluğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile yaşayacağımdan eminim” ifadesini kullandı.

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un Defansı Enes Temizdemir ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi ile bir araya gelerek bir çay molası tadında sohbet etti.

Daha önce Kaleci Ferdi Yalçın, Orta saha oyuncusu Yasin Elmas, Uğur Yalçın, Emre Morgil, Gökhan Kaya, Sağbek Hakan Doğru, Serdar Cansu, savunma oyuncusu Devrim Aksongur, Sol bek Halil İbrahim Kır, Stoper Kerim Bölük ile geçen sohbetimizin bu seferki konuğu 22 Numaralı forması ile Mavi Fırtınada mücadele eden Genç savunmacı Enes Temizdemir oyuncusu ile sohbetimizi sürdürdük.

Kendini Futbola adayan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un başarısı için mücadele eden

10 Ekim 1993 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Enes Temizdemir Futbola Kahramanmaraş Gençlikspor’da başladı. 2007 Yılında Kahramanmaraşspor’a Ttransfer olan Enes 2009 yılında Kahramanmaraşspor’a transfer yasağı gelmesinden dolayı Profesyonel imza atarak A takım kadrosuna dahil edildi.  2 sezon Kahramanmaraşspor forması giyen genç oyuncu, Kahramanmaraşspor’da Ceyhanspor’a transfer oldu. Cceyhanspor’da 1 sezon forma giyen Enes 2012 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. 1 sezon bu takım için mücadele ettikten sonra 2013 Yılında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu.

Futbol kariyeri boyunca toplam 118 maçta forma giyen Enes Temizdemir 18 defa gol sevinci yaşadı.

Kahramanmaraşlı Genç Futbolcu Enes Temizdemir ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor org (www.kahramanmarasbbs.org) taraftar sitesi ekibinin hazırladığı söyleşi şu şekilde gerçekleşti. 

Soru: Merhaba Enes. Öncelikle bize ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim. Enes Temizdemir kimdir? Biraz bahsedermisin kendinden?

Cevap:  öncelikle ben teşekkür ederim.9 Ekim 1993’te Kahramanmaraş’ta doğdum. 4 çocuklu bir ailenin 2.çocuğuyum. Futbola Kahramanmaraş Gençlikspor da başladım. İlk profesyonel kariyerimi Kahramanmaraşspor da geçirdim. Burada 2 sezon bulundum. Ardından Ceyhanspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da 1 er sezon forma giydim. Son olarak ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespora transfer oldum.

Soru: Futbola ilgin nasıl başladı?

Cevap: futbola ilgim çok küçük yaşlarda başladı. İlk olarak abimle birlikte Kahramanmaraşspor’un yazın yapmış olduğu faaliyetlere katıldık. Ailemdeki fertlerinde spora ilgi duyması beni futbola yönlendirdi.

Soru: Ailen futbola başlama ve devam ettirme konusunda destek oldu mu sana?

Cevap: ailem her konuda her zaman benim yanımdaydı ve her zaman bana destek oldular. abimle uzakta olmasına rağmen her hafta maç analizleri yaparak eksiklerimin giderilmesi adına konuşuruz.

Soru: Futbol gelişiminde en büyük katkı sağlayan hocanız kimdi?

Cevap:  her insanın futbola farklı bir bakış açısı vardır. Her hocamdan birşeyler öğrendim tabi ki çünkü herkesin farklı bilgi birikimi vardır. Ama Kadir Ardıç ve Aladdin Demirözü hocamın üzerimdeki emeği büyüktür.

Soru: İlk profesyonel maçın hangisi?

Cevap: 2009-2010 sezonunda Kahramanmaraşspor - Adanademirspor maçıydı. Kahramanmaraşspor’u ligde tutma uğraşı veriyorduk. 2.yarının başında Cemal Deliktaş kardeşimin yerine oyuna dahil olmuştum. Benim için çok özel bir maçtı çünkü Kahramanmaraşspor formasıyla ilk maçıma çıkıyordum. İyi oynamamıza rağmen maçı 1-0 kaybetmiştik.

Soru: Su ana kadarki futbol hayatında unutamayacağın bir an var mı? Varsa ney?

Cevap: hocamın beni ilk 11 de oynattığı ilk maçımda istiklal marşını okurken babamla göz göze geldim. O anki babamın gözündeki mutluluğu hiç unutamıyorum. Gerçekten çok heyecanlanmıştım.

Soru: : Futbol dışında arta kalan zamanlarda neler yaparsın? Hobilerin Var mı?

Cevap: futbol dışında arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum. Babama işyerinde destek olmaya çalışırım. Arkadaşlarımla sinemaya gitmeye bayılırım. Boş zamanlarımda Sefa Aktepe ile uğraşmayı çok seviyorum.

Soru: Futbolcu olarak en büyük özelliklerin ne?

Cevap: Sol ayağımı iyi kullandığımı düşünüyorum. Hava toplarında kendimi iyi buluyorum.

Soru: Şu an kendine ne gibi bir hedef koydun?

Cevap: Öncelikli hedefimiz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesporu bir üst lige taşımak. Sonraki hedefim ise Kahramanmaraş halkına yakışır bir şekilde üst liglerde top koşturmak.

Soru: Örnek aldığın bir futbolcu var mı? Varsa neden o isim?

Cevap: ben futbolcu olarak yeteneklerden çok karaktere önem veren birisiyim. Böyle düşününce aklıma direk gelen isim Hakan Şükür gerek özel hayatında gerekse futbol hayatında sağlam karakteriyle ve disiplinli çalışmalarıyla gerçekten bizler için büyük örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.

Soru: En sevdiğin yemek türü hangisi?

Cevap: Genelde yemek seçmem ama annemin yaptığı bütün yemekleri çok severim.

Soru: Ne tür müzik dinlersin?

Cevap: İnsan ruhuna hitap eden sakin beni rahatlatan her tür müziği dinlerim.

Soru: Ne gibi filmler seversin?

Cevap: gerilim, aksiyon filmlerini severim.

Soru: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

Cevap: hayatımdaki tek idealim futbol olduğu için diğer seçenekleri düşünme fırsatım olmadı.

Soru: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı için ne düşünüyorsun?

Cevap: Öncelikle desteğini asla bizden esirgemeyen bütün büyükşehir taraftarımıza teşekkür ederim. Onlar bize gereken desteği zaten her zaman veriyorlar. Bizde onlara şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz. Bunu gerçekten hak ediyorlar.

Bizde Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Spor Servisi ve www.kahramanmarasbbs.org ekibi olarak bu güzel sohbetten dolayı 22 Numaralı forması ile Sahada forma terleten Enes Temizdemir’e teşekkür eder, İnşallah sezon sonunda mutlu sona (Şampiyonluğa) ulaşmasını temenni ederiz… (www.kahramanmarasbbs.org / KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)