Site Logo

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DAN TFFHGD’YE ZİYARET

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesporlu futbolculardan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret etti.

Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Futbol Kulübünün Teknik Direktörü Recep Aydemir’in göreve gelmesi ile birlikte alt yapının şekillenmesi ile kabiliyetli futbolcular gün yüzüne çıkmaya başlamıştı.

Yerel Amatör Liglerde mücadele eden ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısını Futbol Fabrikası olması için çalışan Antrenörler her geçen gün genç yetenekleri bünyesinde barındırmaya devam ediyor.

Özellikle minik yaştan futbolun aşılandığı Kahramanmaraş Büyükşehir Futbol fabrikasında U-11’takımı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret ederek Hakemlerden Futbol dersi aldılar. Ziyarete Antrenör Sevret Ceren eşliğinde giden gençler saha içerisinde hakemlere karşı nasıl davranılacağı, oyun içerisinde yapılan yanlışları, hataları, oyun kurları, ofsayt pozisyonları gibi önemli saha olayları hakkında miniklere bilgiler verildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Fikret Atay öncülüğünde verilen eğitimde Başkan Fikret Atay, Hakemlerinde hata yapabileceğini ve Hakemlerinde bir insan olduğunun altını çizdi.

Başkan Atay minik futbolculara verdiği bilgilerde, hakemlerin de insan olduğunu, bazen hata yapabileceklerini ancak önemli olanın iyi niyetli olmaları olduğuna dikkat çekerek, “Mümkün olan her durumda hakem, yardımcı hakemle göz temasını koruyarak, oyunu kendisi ile yardımcı hakem arasında tutmayı ilke edinmeli. Hakemler de hata yapabilir ama insan olduğu asla unutulmamalı. Yanlış kararlara itiraz edin ama her karara da itiraz ederek takımınızı eksik bırakmayın” diyerek ikazlarda bulundu. Uygulamalı olarak Ofsayt, korner ve faul gibi oyun içerisi kurallar hakkında uygulamalı olarak eğitim veren Başkan Atay daha sonra Hakem Atatma sorumlusu Erdal Koyuncu ‘da minik futbolculara saha içerisindeki teknik taktik ve hakemlerle aradaki diyaloğu futbolculara anlattı.

“FUTBOLUN TEMEL KURALLARINIDA AŞILAYACAĞIZ”

Konu hakkında Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor servisine bilgiler veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Futbol Kulübü U-11 Antrenörü Servet Ceren, Bugün biz Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret amacımız uygulamalı olarak minik futbolcuların daha iyi futbol kurallarını öğrenmesi için ziyarette bulunduk. Çocuklarımızı futbolun temel kurallarının yanı sıra oyun kurallarını göstererek futbolu kuralları ile öğrenmeleri ve oynamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi Futbol sahada oynanan bir oyun. Profesyonel futbolcular bile tam anlamıyla futbol kurallarını bilmiyor. Herkes bildiği kadarı ile yetinmeye çalışıyor. Bizde bunu aşmak için minik futbolcular ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesini ziyaret edip temel kuralları aşılamak istiyoruz. Burada miniklerin okul dersleri yanı sıra futbolun eğitim kuralları, oyun pozisyonları gibi eğitimleri aşılamaya çalışıyoruz. Bu  konuda bizlere tam destek veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, Teknik Direktör Recep Aydemir,  Alt yapı Koordinatörü Bülent Okyaz hocama, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Fikret Atay ve Erdal Koyuncuya ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kahramanmaraş Şubesi yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Haber: İlker YİYEN