Site Logo

Recep Aydemİr :''Hakem HatalarInIn ArkasIna SIĞInmIyoruz''

Sivas Deplasmanında kazanmaları gereken bir maçı 10 kişi tamamlayarak beraberlikle bitirdiklerini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Recep Aydemir, “Hakem hatalarına sığınmıyoruz, kazanacak gücümüz vardı ama oyunun 17. dakikasında direncimiz kırıldı” dedi.

Sivas Deplasmanına mutlak galibiyet için gittiklerinin altını çizen Teknik Patron Recep Aydemir, Sivas Dörteylül Belediyespor karşılaşması hemen sonrasında Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi spor servisine açıklamada bulunana Recep Aydemir, Karşılaşmada Hakemin yanlı davranışlarda bulunduğunu savundu.

Aydemir müsabaka sonrası açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Kahramanmaraş’tan buraya gelirken biz şartlı gelmiştik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Hedef üzerine kurulmuş bir takımdır. Sivas Deplasmanına ise 3 puan için geldik ve 1 puanla dönüyoruz. Takımımız sahada var gücü ile oynadı ve maçın hakemi tarafından oyun gasp edildi. Maçın hakemi yanlı davranışta bularak ev sahibine büyük paylar çıkarttı. Ev sahibi takım Sivas Dörteylül Belediyespor ise buna rağmen gol yollarında etkili olamadı. Takımım ise 17. Dakikada 1 kişi eksikle oyunu eşitlikle bitirdi. Orada Yasin’in yaptığı faul Kırmızı kartlık bir pozisyon değildi. Sarı kart verilebilirdi ama kırmızı kart verilmezdi. Hakem orada zoru başardı ve Kırmızı kart ile bizi 10 kişi bıraktı. 10 Kişi oynamamıza rağmen takımım rakibi karşısında iyi mücadele etti. Ama istediğimizi sahadan alamadık, üzgünüz” dedi.     

“BİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Ligde alınan kötü sonuçlar için tamamen hakem hatalarının arkasına sığınmadıklarını söyleyen Aydemir, “ Futbol bu 3 sonuçla biten bir oyun. Bazen yenilirsin, bazen yenersin bazen de beraberlikle ayrılırsın. Biz ise Sivas Deplasmanından beraberlikle ayrıldık. İstediğimiz 3 puanı hakem’in tutarlı davranışlarından dolayı galip gelemedik. Ligde oynanılan karşılaşmaların birçoğunu hakem hataları ve hakemin yanlı davranışlarından dolayı oyundan farklı sonuçlarla ayrılıyoruz. Galip geleceğimiz karşılaşmalardan kötü sonuç almamız bizi olumsuz etkiliyor.  Örneğin Deplasmanda Ümraniye ile karşılaştık. Galip geleceğimiz ilk yarıda 5-0 bitecek dediğimiz karşılaşmanın son dakikasında verilen 1 penaltı ile 1-0 mağlup ayrıldık. Orada da hakem bizi yaktı. Burada da bizi hakem etkiledi. Tabi Tamamen hakem hatalarının arkasına sığınmak mümkün değil. Maalesef futbolcularımız da istenen performansı gösteremediler. İyi oyun sergilediler ama oyunda eksik kalmanın çaresizliğimle oyunda gardları düştü. Hal böyle olunca da sahadan gol yemeden ayrıldığımıza sevindik ama rakibi de elimizden bu tür vaka ile kaçırdığımıza da üzüldük” diye konuştu. 

Haber: İlker YİYEN