Site Logo

12 Şubat Stadyumunda ÇalIŞmalar Devam Edİyor

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı 12 Şubat stadyumunun son durumu hakkında bilgi verdi.

Daha önce uzun bir süre atıl durumda bulunan 12 Şubat stadının Kahramanmaraşspor’dan gelen talep üzerine harekete geçilerek çalışmalar sonucunda yeniden hizmete açıldığını aktaran Kabakcı, statla ilgili kurum olarak birçok çalışma yaptıklarını ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanı’nın Kahramanmaraş’ı ziyaretinin arkasından çalışmaları başlattıklarını aktaran Kabakcı,  Yeni yapılan çalışmalardan sonra seyircilerin daha güzel bir statta maçları zevkle izleyeceklerini söyledi.

Kahramanmaraşspor’un son yıllardaki yükselişinin dikkat çektiğini ve bunun beraberinde birçok hizmeti getirdiğini aktaran Kabakcı şu şekilde konuştu: “Öncelikle tabiî ki Kahramanmaraşsporumuzun son 2 yılda yaptığı çıkışla birlikte ilimizde futbol çok daha farklı konuşulur hale geldi. Çünkü Kahramanmaraş’ta spor ve diğer branşlar tabiri caizse at başı gidiyor. İnanın futboldaki bu gelişimi ben göreve geldiğimde 6 yıl önce 3. Ligde ve BAL ligine düşme pozisyonunda olan bir durumdaydı. Tabi bizim görevle Kahramanmaraşsporu direk alakalandırma açısından söylemiyorum. Malumunuz 12 Şubat stadyumu da kapatılmış 10 yıldır da kapalı vaziyetteydi. Zemini tamamen bitmiş 1989‘da yapılan zemin 2010’lara kadar gelmişti. Bu zemin de kesinlikle oynamadığı gibi inanın diğer alanları ıslak zemin diye tabir edilen soyunma odaları falan hepsi çökmüş vaziyetteydi. Biz Kahramanmaraşsporumuzun 12 Şubat stadında oymasını talep etmesiyle birlikte çok hummalı bir çalışma yaptık. Tabi bizim açımızdan en sevindirici olan Kahramanmaraş 12 Şubat stadyumunun Kahramanmaraşspor’umuza ve Kahramanmaraş’ımıza layık bir şekilde revizile edilmesi, yenilenmesi gerçekten çok harika bir stadyum olma yolunda” ifadelerini kullandı.

“LED VİDEO EKRANLI SKORBORD TAKILACAK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı 12 Şubat Stadyumu çalışmaları ve LED video ekranlı skorbord takılacağını ifade ederek "Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş Spor PTT 1. Liginde mücadele ediyor. Mevcut 12 şubat Stadyumu' nun daha kullanılabilir ve daha modern yapıya kavuşturulması için çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu arada spor camiasına bir müjde vermek ​istiyorum . Bakanlığımızla yapılan görüşmelerde maliyeti yüksek olan ancak 12 Şubat Stadyumu' na yakışan, görsellik açısından ambiyans oluşturan ve keyif veren LED video ekranlı skorbordun da ilimize kazandırılması Bakanlığımızca da uygun görülmüş olup bizler adına büyük mutluluk vesilesi olmuştur. LED video ekranlı skorbord demek maçların oynandığı zamanlarda skorbord ekranından canlı olarak aynı zamanda maçların izlenmesi demektir. Türkiye’de birçok stadyumda olmayan Led ekranlı video görüntülü skort bort’a kavuşuyoruz. Bundan dolayı ilimiz adına hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

 “YOĞUNLUK VİP ODALARIN TADİLATINDA”

Müteahhit firmanın gece gündüz işin başında olduğunu, il müdürlüğü olarak’ta işin takipçisi olduğunu ifade eden Kabakcı, “Müteahhit firma bütün yoğunluğu stadyumun soyunma odası, hakem odası, misafir takım odasını, Basın Locasını ve vip odası gibi yerlerin yeterli olmadığı gerekçesi ile oradaki odaların tamamının yıkılarak yeniden şekillendirildiğini bununla da yetinmeyip stadyumun dış alanına yaklaşık 1200 m2 mekanın soyunma odalarının, basın açıklaması yapılacak alanların ve asansörlerin ve VİP salonlarının olduğu yaklaşık iki katlı binanın çalışması devam ediyor. Oda bittiği zaman stadyum hazır diyebiliriz” dedi.

“İLK GECE MAÇINI HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Kahramanmaraş’ın tarihinde ilk defa gece maçına çıkacağını ifade eden Kabakcı, “Kahramanmaraş ilinde ilk defa gece maçı oynanacak. Kahramanmaraşspor’umuzun sayesinde 12 Şubat Stadyumumuz aydınlatma direkleri ve ışıklandırma olayı çözüldü. Allah Nasip ederse ilk defa 12 Şubat stadyumunda  gece maçını izleyeceğiz. Kahramanmaraş halkıda gece maçına hasret. Herkes Kahramanmaraşspor’un 12 Şubat stadyumunda oynayacağı gece maçını bekliyor. Çok güzel ışıklandırma ile süper Lig ayarında ışıklandırmaya kavuştuk. İnşallah ilerleyen haftalarda gece maçları ile stadyumumuz şenlenecek. Bunu Kahramanmaraş halkı kadar bizde heyecanla bekliyoruz” dedi.  

“TÜM GÖZLER 12 ŞUBAT STADYUMUNA ÇEVRİLDİ”

Kahramanmaraşspor’un PTT 1.Lige çıkması ile gözlerin tamamen 12 Şubat stadyumuna döndüğünü stadyumdaki tadilatın taraftarın özlemle beklediğini ifade eden Kabakcı, Kahramanmaraşspor taraftarları stadyuma gelerek stadyumdaki çalışmaları inceliyorlar. Onlara çalışmalar yavaş ilerliyor gibi gözükebilir ama çalışmalar iyi şekilde ilerleme kayıt ediyor.  Burada görmüş olduğunuz kapalı mekanın oluşmasıyla birlikte 12 Şubat stadyumu Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Ligdeki futbol maçlarını oynayabileceği çok nezih çok güzel stadyum olarak karşımıza çıkacak. Tabiî ki buradaki süreç yasal bir tarih verildi bu müteahhit firma önümüzdeki dört hafta içerisinde gerçekleştirecek. Bizlerde Kahramanmaraş’ımızın ve Kahramanmaraşspor seyircilerinin o bilinen 12 Şubat ruhu olarak tabir ettiği stadyumumuzda en hızlı bir şekilde onlara bu alanı tamamlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Gerçekten tüm teşkilatımız ve kurumumuz da çalışan personelimiz ve çalışan müteahhit firma elemanları gece gündüz çalışıyorlar. Bunlarla ilgilide zaten çok kısa sürede alanlar çıktıkça tespitlerimiz net bir şekilde olacak. En kısa sürede Kahramanmaraşspor’un maçlarını burada oynattırma gayreti içerisinde olacağız. Stattaki seyirci konforunu çok önemsiyoruz. 12 Şubat Stadı'nı gece maçlarına hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bununla da kalmayıp Kente, tesisleşme anlamında önemli yatırımların hayata geçirerek Kahramanmaraş'ın bu anlamda Türkiye'nin ilk 20 ili arasında yer alıyoruz” dedi. 

SEYİRCİMİZ 12 ŞUBAT`TA AĞIZ TADIYLA MAÇ İZLEYECEK

Kahramanmaraşspor’un PTT. 1. Lige çıkmasının büyük bir başarı olduğunu anlatan ve yeni sezonda futbol severlerin daha güzel bir statta maçları izleyeceğini belirten Kabakcı şu şekilde konuştu: “Tabi PTT 1. Lig hem görsel bir lig hem de bu gün süper lig ayarında bir lig olarak görülüyor. Biz bu öngörüyü görerek Sayın Bakanımız gelmeden de geçen yıl itibariyle tabi bu stadın ışıklandırılması için bir çalışma başlatmıştık Sayın Bakanımızın Kahramanmaraş’a gelişiyle birlikte özellikle Kahramanmaraşspor`un da PTT 1. Lige çıkması tevafuk oldu. Kahramanmaraş’ta PTT 1. Ligin seyircinin hiç ir sıkıntı çekmeden başka statlara çok acil gidişat göstermeden gidip de şurada oynayalım, şurada yapalım bu yılı böyle geçiştirelim demeden lezzetiyle, seyircimiz 12 Şubat stadından ağız tadıyla bir müsabaka izlesin istiyoruz. Bunların hepsi ön görülerek çalışılarak gerçekleşen bir çalışma, Bunun yanında da takımlarımızın soyunma odaları, ıslak zeminler diye tabir ettiğimiz zeminlerimiz, Basın odamız, vip odalarımız ve dış kaplamaları felan yenilendi.  Yaklaşık 1200 metre karelik yeri olan bir alanı, ışıklandırmamız ve harika bir çim sahaya kavuşmamız, 36 noktadan bilgisayar sistemli otomatik sulama sistemli mevcut olan bir saha oldu

 

Haber: İlker YİYEN