Site Logo

Kombİne krİzİne taraftar özrü

Kahramanmaraşspor taraftar grubu Edeler, Adanaspor maçında protokolün kalabalık olması gerekçesiyle maça alınmayan kombineli taraftar Ali Uyan’ı ziyaret ederek kulüp adına özür diledi. Edeler grubu, yaşanan olayın Kahramanmaraşspor’un vizyonuna zarar verdiğini de dile getirerek, Uyan’a forma hediye etti.

PTT 1. Lig’de mücadele eden Kahramanmaraşspor’da maddi ve manevi sorunlara bir de organizasyon eksikliği eklendi. Kahramanmaraşspor’un Hanefi Mahçiçek Stadyumunda oynadığı karşılaşmada taraftarlar giriş ve çıkışlarda sorunlar yaşarken, özellikle kombine kart sahipleri komik bahanelerle maçlara alınmadı. Bu taraftarlardan biri olan kuyumcu esnafı Ali Uyan’da bu haksızlık karşısında duygu ve düşüncelerini Manşet Gazetesi Spor Servisine anlattı. Gazetemizde yayınlanan haberin ardından Kahramanmaraş’ın vefalı taraftarı duruma el koymak adına Ali Uyan’ı iş yerinde ziyaret ederek, takımın formasını hediye etti ve kulüp adına özür diledi.
Kahramanmaraşspor’un her taraftara ihtiyacı olduğunu anlatan taraftarlar, Ali Uyan gibi takıma maddi destekte bulunmak için kombine kart alan bir ismin maça alınmamasına akıl erdiremediklerini anlattı. Taraftarlar adına konuşan tribün lideri Ali Erbilir, şunları söyledi: “Kahramanmaraşspor maddi sorunlar yaşayan bir kulüp. Biz taraftarlar olarak bu kulübe maddi katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yöndeki tek çalışmamız da kombine satışlarıdır. Eşimize dostumuza takımın kombinesini alması için baskı yapıyoruz. Ali Uyan ağabeyimizde kombinesini bu şekilde almıştır. Yanında çalışan taraftar arkadaşımızın ricası üzerine takıma maddi katkı sağlamak için bu kombineyi satın aldı. Adanaspor maçında da tribüne gelerek takımına destek olmak ve maçını izlemek istemiş. Şeref tribününde görevli arkadaşlar tribüne siyasetçilerin geleceğini söyleyerek takıma maddi destek sağlayan ve beklide eşine dostuna da o kombinelerden satmak isteyecek bu ismi tribüne almamışlar. Bu durum çok yanlıştır ve olmaması gereken bir durumdur. Ayrıca bu konuda yöneticilerin çıkıp bir şeyler açıklamaması da ayrı bir konudur. Her fırsatta Kahramanmaraşspor’a maddi destek isteyen yöneticilerin, destek de bulunan insanları dışlamaları çok acayip ve algılanamaz bir durumdur. Biz Edeler Grubu olarak bu ağabeyimizin yanındayız ve uğradığı haksızlığın karşısındayız. Kulübümüz böyle bir hata yapmıştır. İnşallah bu durum bundan sonraki süreç için bir ders olur ve böyle durumlar bir daha oluşmaz. Biz taraftarlar olarak olayı kınıyor ve bu gibi olaylarla kulübe zarar vermeye çalışan insanları dışlıyoruz. Kahramanmaraşspor kulübü köklü ve her Kahramanmaraşlı için büyük bir değere sahip bir kulüptür. Bu gibi olaylarla anılması hem taraftar olarak bizi rencide eder, hem de kulübe zarar verir.”
“İYİ GÜNDE YANINDA OLDUĞUMUZ GİBİ KÖTÜ GÜNDE DE YANINDA OLACAĞIZ”
Kahramanmaraşspor’un zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayan Erbilir, “Takım olarak zor günler geçiriyoruz. Bu zor günleri de hep birlikte aşacağız. Bu sezon Kahramanmaraşspor taraftarına uygulanan baskıları görmezden geleceğiz ve sadece takımın bekası için mücadele edeceğiz. PTT 1. Lig’deki alınan kötü sonuçlar bizleri yıldıramaz. Bunlara sorumlu değil bu sorunlara çözüm arıyoruz. Kahramanmaraşspor kulübü tarihine başarılar katmak isteyen bir takım. Şuanda bulunduğumuz ligdeki alınan her sonuç bu kulübün tarihine kara bir leke olarak yazılıyor. Biz bu lekeleri temizlemenin gayreti içerisindeyiz. Taraftarı susturmak isteyenler bunları destekleyenlerdir. Bu kulübün büyümesini istemeyenlerdir. Ayrıca Adanaspor maçında yaşanan olumsuz tezahüratların da sadece Edeler gurubunun üzerine yıkmak isteniyor. Ancak bunda başarılı olmadılar. Çünkü emniyetin görüntülerinde apaçık ortadadır ki bu Edeler gurubunun değil, Kahramanmaraşspor’un başarısını istemeyen kesimlerin eseridir” dedi.
 Kahramanmaraşspor’a destek olmak ve karşılaşmalarını rahat bir şekilde izlemek maksadıyla şeref tribünü için ViP kart aldığını dile getiren Ali Uyan, Adanaspor maçında tribüne alınmadığını iddia etmişti. Kahramanmaraşspor sevdalıların bu gibi yöntemlerle takımdan soğutulduğunu anlatan Uyan, konuşmasında şunları dile getirmişti: “Kahramanmaraşspor maçlarına gitmek için bir hafta önce Vip kombine kartı aldım. Biletimi aldım ve bu haftaki Adanaspor maçına giriş yapmak istedim. Kapıda görevli arkadaşlar engel oldu ve giriş yapmamıza izin vermediler. Bu maçta sizleri buraya alamıyoruz, misafirlerimiz çok yoğun o yüzden dediler. Bizim de kapalı tribüne gire bileceğimi söylediler. Ben de şeref tribünü için kombine kartı aldığımı söyledim ve kapalıya gidemeyeceğimi söyledim.”
Taraftarın bu gibi yöntemlerle yıldırılmaya ve takımdan soğutulmaya çalışıldığını anlatan Uyan, takıma destek olmak isteyen insanlarında bu şekilde önünün kesildiğini anlattı. Uyan, şunları söyledi: “Bu konuda vatandaşı perişan edip küstürüyorsunuz. Bu takımın da destek göremediğinden şikayet ediyorsunuz. Takıma destek olmaya çalışan insanlara bu şekilde köstek olursanız destek beklemeniz de anlamsız olur. Takıma sahip çıkan insanlara sahip çıkmıyorsunuz. Misafir olarak gelen insanların birinin de ben kombine bilet aldığını sanmıyorum. Ki kombine alsalar bu gibi sıkıntı olmazdı.”
Son olarak yaşadığı bir olayı aktaran Uyan, “Devlet memuru bir arkadaşıma kombine aldığımı söyledim ve o da bana kendisinin de kombine bilet aldığını söyledi. Ben de ne kadar ücret verdiğini sordum ve aldığım cevap beni şok etti. Arkadaşım kombine kartına hiç para ödemediğini söyledi. Tabi bu beni çok olumsuz etkiledi. Bazı insanlara ücretsiz kombine dağıtılıyor, bazıları da ücretli kombine alıyorlar ve sahaya giremiyorlar. Ben şeref tribününde oturmak için bilet aldım. Eğer kapalı tribünde oturmak isteseydim gider kapalı tribün için kombine bilet alırdım. Nasıl olsa ücretsiz olarak dağıtıyorlarmış.” Şeklinde konuştu.
Edeler Grubu tribün liderleri konuşmaların ardından Ali Uyan’a isminin yazılı olduğu 46 numaralı formayı hediye etti.
Haber: Cebrail SARI