Site Logo

KabakcI: “Şehre yakIŞIr bİr stadyum yapIyoruz”

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, 12 Şubat Stadyumunun biran önce maçlara açılması için büyük çaba harcadıklarını anlattı. Kabakcı, yapılan yenileme çalışmalarında UEFA kriterlerini de gözettiklerini söyledi..

12 Şubat Stadyumu’nda yürütülen yenileme çalışmaları hakkında gazetecilere bilgiler veren Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraşspor’u stadyumuna kavuşturmak için büyük bir çaba içerisinde olduklarını anlattı. Stadyumdaki çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü anlatan Kabakcı, takımın yeniden 12 Şubat’ta dönmesi için yüklenici firmanın çalışmalarına hız verdiğini söyledi.

Stadyumda yapılan değişikliklerden de bahseden Kabakcı, UEFA kriterlerine uygun bir elektronik skorbord’un ödeneğini aldıklarını söyledi. Şeref tribününde, kapalı tribünde ve basın tribününde çok büyük değişiklikler olduğunu anlatan Kabakcı, stadyuma giriş çıkışların da yeniden düzenlendiğini ifade etti. Maraton tribünün ilerleyen dönemlerde kapatılacağını belirten Kabakcı, tribün kapatma işleminin çok uzun bir süre almasından dolayı böyle bir yola başvurulduğunu da sözlerine ekledi.
Kabakcı, konu ile ilgili konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü..

STADYUM İLE İLGİLİ ÇOK YOĞUN, HUMMALI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
“Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu ile ilgili çok yoğun, hummalı bir çalışma içerisindeyiz. İlgili mütahit firmaya yer teslimini gerçekleştirdikten sonra şu anda bizlerde öngörülemeyen eksiklikler konusunda yapılan yerleri incelemeler sonucu üstüne yeni çalışmalarda koyduk. Buraya 25 ağustos itibariyle Genel Müdürümüz, Genel Müdür Yardımcılarımız, daire başkanlarımız Kahramanmaraş’a teşrif ettiler. Bizler 12 Şubat Stadyumunda yapılmakta olan çalışmaların üstüne de ekstradan taleplerimiz oldu. Tabi öngörülemeyen eksikliklerde olabilir. Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nu Ptt 1. Ligde, Kahramanmaraşspor’umuzun çok daha güzel bir ambiyansta futbol oynayabilmesi için çalışmaları ve bu sunumu yapabilmek adına da bir çalışma içerisindeyiz. Bunlarla ilgili eksikliklerimizi görüyoruz. Daha fazla ne yapılabilir onu düşünüyoruz.”

STADYUMU ÇOK DAHA MODERN YAPTIK
“Kahramanmaraş’ta 12 Şubat Stadyumunu çok daha donanımlı, çok daha çağın şartlarına uygun bir skorboard çalışmamız oldu. İnşallah çok güzel bir skorboard ekleyeceğiz. Eski skorboardımız vardı. Yeni skorboardımız vardı ama onu da diğer stadyumumuza koyuyoruz. Yine turnikelerimiz biraz eski ve demodeydi. Şu anda daha çağın şartlarına uygun turnike şartlarımız oldu. Sulamayla ilgili tamamen stadyumun çim alanında bilgisayar sistemli otomatik sulamaya geçti. 36 noktadan aynı anda bilgisayar komutuyla gece-gündüz sulaması yapılacak. Buna paralel olarak kapalı tribün koltukları açılır kapanır cinsten tümden yenileniyor. Basın bölümü tamamen revize edilerek modern bir hale getirildi. Dışarıdan asansör sistemiyle ayrı çıkışlar yapıldı. Diğer yapılacak imalatlara ek çalışmalarımız oldu. Bunların arasına seyirci tuvaletlerimiz eksik tutulmuştu. Bunlarla ilgili çalışmalarımız yerine getirildi.”

12 ŞUBAT STADYUMUNA YAKIŞIR BİR SKORBOARD TAKILMASI DA BİZİ MEMNUN ETTİ”
“Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu Ptt 1. Ligde çok daha görkemli, harika bir stadyum olarak ortaya çıkacaktır. Bununla ilgili çalışmalarda zaten devam ediyor. Tabi güzellik özellikle ön plana çıkıyor. Özellikle bu skorboard gelişimi bizim için ayrıca bir sevinç kaynağı oldu. TV görüntüleri olacak, ağır çekim görüntüleri, canlı yayın esnasında görüntü aktarımı yapılacak. Rakamının daha sonra tespiti yapılacaktır. 12 Şubat Stadyumuna yakışır bir skorboard takılması da bizi ayrıca memnun etti.”

“AMACIMIZ 12 ŞUBAT STADYUMUMU’NU BİR AN ÖNCE MAÇ OYNANABİLECEK DURUMA GETİREBİLMEKTİR”
“Maraton tribünün üstünün kapatılması ile ilgili süre uzaması diye bir şey yok. Biz normal standartta mütahit firmaya verdiğimiz süre bellidir. Kahramanmaraş’ta 12 Şubat Stadyumu’nda bir an önce maç oynanmasını bekliyoruz. Bunun bizi de aşan boyutları var. Maraton tribün ile ilgili kısa vadede gerçekleşemeyecek çalışmalar olduğundan dolayı onu belki de ileri bir zaman diliminde, Kahramanmaraşspor’un bir an önce kendi öz stadında futbolunu oynayabilmesi adına bakanlığımızın öngörüldüğü bakanlığımızın öngörüldüğü bir çalışma ortaya konulmuştur. Buradaki amaç, bir an önce 12 Şubat Stadyumunu rehabilite ederek, maçların oynatılmasıdır.  Maraton tribün ile ilgili bazı teknik aksaklıklardan çalışmalar devam ediyor. Bu oranın tamamen öyle bırakılacağı anlamında değil. Zaten orada bir revize çalışması var. Kapatılması ile ilgili sürecin değerlendirilebileceği ortadadır. Burayla ilgili şu yapılmadı, bu yapılmadıdan ziyade olaya bardağın dolu tarafından bakıp, çok daha neler yapıldığını ortaya koyacağız. Orada bir eksiklik olarak görülmemesi lazım. Orada bir eksiklik olarak görülmemesi lazım. O konuyla ilgili çalışmamız da devam edecektir. Biz burada şunu anlatmaya çalışıyoruz; bir an önce Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumunun çok daha iyileştirerek, revize edilerek, maçlarını 12 Şubat Stadyumunda oynayabilmesidir. Çünkü burasının yapılması kolay değil. Kısa sürede bir yeri yık, yap olayı değil. Çok geniş kapsamlı çim alanlarımız, ıslak hacimlerin, ses cihazlarından tutun, kapalı tribünün çatı onarımının gerçekleştirilmesi, buna bağlı ek müştemilattaki binanın yaklaşık bin 200 metrekarelik bir alan olarak yapılması, bunların hepsi gerçekten kolay gerçekleştirilen bir çalışma değil. Şu anda da gece gündüz devam ediyor. Bu da inşallah zamanında bitirilecektir. Bu konuyla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yok. İnşallah en kısa zamanda bu tesisi futbola ve Kahramanmaraşspor’un hizmetine açacağız.”

“STADYUM İLE İLGİLİ TARİH VERİRSEK YANILGIYA DÜŞERİZ”
“Stadyumun yapılması için bizim şu tarih dediğimiz bir tarih var. Tabi ki mütahit firmanın burada bir öngörüsü, bir eksikliği, aksaklığı olabilir. Bununla da ilgili yasal süreç vardır. Biz bu yasal süreci bekleriz. Bununla ilgili hazır hale gelmesi şu tarih dersek bizde yanılgıya düşmüş oluruz. Fakat bu süreç çok hızlı ilerliyor. Zaten tamiratlar dışarı da yapılıyor. Bir kısmı getirilip monte ediliyor. Burada en büyük sıkıntı çimde olabilecekken, biz çimi inşallah pazartesi sermeye başlayacağız. Biliyorsunuz bunlar soğuk hava araçları ile getiriliyor. Bunu memnuniyetle ve gururla söyleyebilirim ki 12 Şubat Stadyumu’nun çimi Ptt 1. Ligin en güzel çim sahası olacak.”