Site Logo

Besİm DurmuŞ:''HerŞeyİn FarkIndayIz''

Kahramanmaraşspor A.Ş.  Teknik Direktörü Besim Durmuş, taraftarın ve Kahramanmaraş halkının takım ile ilgili beklentilerinin büyük olduğunu hatırlatarak, “Bizde bu beklentileri boşa çıkarmamak için tüm günümüzü kullanacağız. Takımları analiz edip farklı stratejiler hazırlayarak Kahramanmaraş halkının övünç kaynağı olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kahramanmaraşspor A.Ş. Teknik Direktörü Besim Durmuş, Ankaraspor maçı sonrası dile getirilen eleştirilere cevap verdi. Yapılan eleştirilere saygı duyduğunu anlatan Durmuş, Ankaraspor takımına karşı uyguladıkları taktiğin Ankaraspor gibi güçlü bir ekibe karşı uygulana bilecek en iyi taktik olduğunu hatırlattı. Kahramanmaraşspor’un kadro yapısı ile Ankaraspor’un kadro yapısının çok farklı olduğunu anlatan Durmuş, bir teknik direktör olarak elindeki imkanları kullanmaya çalıştığını anlattı.
“SEYİRCİ DESTEĞİ OYUN İŞTAHIMIZI KABARTTI”

Ankaraspor maçını değerlendiren Durmuş, “Bir hafta önce deplasman da kaybetmiş bir takım olarak haliyle evimizdeki maça biraz stresli başladık. Ankaraspor’un birinciliğe oynayan güçlü bir kadro yapısı olduğunu biliyoruz. Seyircimize iyi bir maç sunma isteği ve bizim de puan alma isteğimizin olduğu göz ardı edilmemeli. Ama şunu söyleyebilirim kendi sahamızda oynadığımız maçlarda ki seyirci desteğimiz lige konsantremizi arttırdı ve bu güven duygusunun fazlalığı maçlarımıza yansıdı, lige adaptasyon açısından eksiklerimizi tüm Kahramanmaraşspor taraftarları ve futbol severlerle birlikte gerek takım gerekse teknik heyet ile el ele vererek iyileştireceğimize inanıyorum. Ligin başında takımlar daha kendini ifade edemeden kazananlar arasında yerimizi almak istiyoruz. Şu anki kadroyla bizden beklentilerin ne denli büyük olduğunun farkındayız bizde bu beklentileri boşa çıkarmamak için tüm günümüzü takımları analiz edip farklı stratejiler hazırlayarak Kahramanmaraş halkının övünç kaynağı olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hafta sonu oynadığımız müsabakada istek ve mücadele açısından önemli bir oyun sergilemiş olsak da rakibin üstünlüğü vardı. Yine de rakibin hatasını arayışa girdik gol veya goller bulup maçı kazanmak istiyorduk ama ilk yarı oyuna başladığımızı söyleyemeyiz. Geçiş sürecinde sıkıntılar oluşuyor, oynadıkça oyuncuların özgüveni, oynadıkça düşündüğümüz ve gerçekleşmesini istediğimiz oyunların oynanacağı kanaatindeyim, çünkü maça kötü başlasak da, gol yesek de takım mücadeleci ruhunu kaybetmiyor. Özellikle geçen hafta savunmada hatalar yapmıştık bu hafta daha temkinli adımlarla hatalarımızı onararak ilerliyoruz. Kazanmak istiyoruz, kendi felsefesini oluşturmuş bir takım olmak istiyoruz, bütün bunları bir arada görmek tabi ki zaman alacaktır.






Gol yesek de kaybetmeden maçı sonlandırmak istiyoruz, taraftarımız mücadelemize tanık oldukları zaman anlayışlı ve diğer maçımıza da daha gür tezahüratlarla geliyorlar. Bizler taraftarımızın bizden ne beklediğinin farkındayız, tüm gayretlerimiz de bu yönde taraftarda takımının yanında olması gerektiğinin farkında, bizi ileriye taşıyan şey bu dayanışma. Kahramanmaraş halkı giderek kendi camiasına sahip çıkma çabasında bu çabanın sonrasında bir marka değerini Kahramanmaraşspor ile birleştirdiğimizde takımımız kendi farkını ortaya koyarak futbol camiasına kendini kanıtlayacaktır. Gönül istiyor ki bol gollü müsabakalar olsun, hep kazanalım, her maç coşkumuzla sonlansın ama bunlarda zamanla olacak kolay şeyler değil, Bizi izleyen izlemeyen herkesin şunu bilmesini istiyoruz, tüm kalbimizle, varımızla, yoğumuzla mücadele ediyoruz. Bir yandan kulübümüz kendini güçlendirirken, ekonomik yönden de borçlanmadan, gelecek yıllar için altyapısını hazırlarken diğer yandan da aitlik duygusunu, mesuliyet faktörüyle birleştirip güçlü bir yapıya dönüştüreceğiz.

Ben Kahramanmaraşspor’a gelirken kendi geleceğimi de imar edebilmek için takımı başarıya taşıdıkça bu başarıya ortak olabilmek için o gururu bende yaşaya bilek için geldim yani sizlerle beraber bu duyguları bende taşımaktayım.

Bu yol çileli, zor, zahmetli bir yol ve bilirsiniz ki cefa çekilmeden ortak hayalimizde buluşmamız olanaksız. Takımın misyonunda yer alan tüm maddelere inanarak edindiğimiz vizyonumuzu gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz, eminim Kahramanmaraş halkı maddi ve manevi yönden sürekli takımı desteklemekte, bu desteğin bizim için hayati önem arz ettiğini belirtmeliyim zira biz buradan şampiyon olmak için yola çıktık desek de taraftarın coşkusu takımın vücut diline yansımadığı zaman sözlerimizin bir anlamı olmuyor. Büyük takımlara baktığımız zaman taraftarıyla doğru orantılı başarılar meydana gelmektedir. Bizim için geç kalınmış bir durum söz konusu ama güç bir durum değil alacağımız desteklerle açığı kapatmak için yeterli azme sahip olduğumuzu her röportaj da dile getirmekteyiz. Ben bir futbol adamıyım, benim bulunduğum kulüpte kırmızı kart, hakemlerle tartışma, tribünlerde uygunsuz davranışlar göremezsiniz, ben futbol hayatım boyunca bir tane kırmızı kart gördüm üstelik stoper oynayan biriydim. Teknik kariyerimde saha kenarımdan atılmadım, seyirciye yürüyüş yapan gol olduğunda yapay gösteriş peşinde olan birisi asla olmadım, bir sezon boyunca şeref tribününe bakmadan maç bitiren bir insanım, ben gönül dostuyum, iyi futbol oynamak için uğraşıyoruz ve elimizde ki imkânlarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş tek başına kendi ekonomisi oluşturmuş sayılı şehirlerarasında inanıyorum ki futbolda da bunu görebiliriz, Oynadıkça gelişen oyuncularımız var, kısa süre içerisinde oyuncularımızı daha verimli hale getirdiğimiz de bizde bu lige ortak olacağız inşallah.

Haber: İlker YİYEN