Site Logo

Besİm DurmuŞ: “PTT Lİgİ Uzun Bİr Lİg, SabIr İsteyen Bİr Maraton”

PTT 1. Ligde Mücadele edecek olan Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’un Teknik Patronu Besim Durmuş, üst üste 2. Yıl şampiyon olan takımda çalışmak kendisi için sevindirici bir olay olduğunu ifade ederek, Aynı enerjiyi, aynı havayı bu sezonda yaşamak istediğini vurguladı.

Geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan eski Teknik Direktör Fethi Çokkeser'in istifasıyla Kahramanmaraşspor teknik direktörlüğü görevine getirilen Besim Durmuş, şampiyon bir takımın başında yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Takıma yeni futbolcuların katıldığını aktaran Durmuş, PTT 1. Lig'de mücadele vereceklerini belirti.

1. Lig'in zor bir lig olduğuna değinen Durmuş, taraftar desteğini de yanlarına alarak ligde kalıcı olmak istediklerini söyledi. İlk maçı deplasmanda oynayacaklarını ifade eden Durmuş, "Kadroya dahil edilen yeni futbolcularla PTT 1. Lig'de mücadele edeceğiz. Takımı hem bu ligde tutup, hem de uzun yıllardır hasret kaldığı başarıyı yakalamak istiyoruz. Bunu için 24 saat mesai harcayacağız. Öncelikle Kahramanmaraşspor bu ligde kalıcı olarak kendini ifade etmek zorunda. Bunun için yarışmamız gerekiyor. Bunu oyuncu kadromuzla ortaya koymak zorundayız. PTT 1 Ligi'nde bu şampiyon takımı ayakta tutup kendimizi ifade etmek istiyoruz. Bizim için ligin başı çok önemli. Her maçı kendi içinde değerlendirmek zorundayız. Deplasmanda oynayacağız. Olumlu sonuçla dönüp lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Burada bulunmaktan sizlerin arasında olmaktan arka arkaya 2 tane şampiyonluk yaşamış futbol takımının içinde olmaktan çok memnun olduğumu bu enerjiye bu heyecana ortak olmak için burada olduğumu buraya ekip arkadaşlarımla yeni gelen oyuncu grubumuzla şampiyonluk yaşamış taraftarına sahada alın teri veren sporcusundan futbol kenti olan geçmişte büyük başarılar elde etmiş fakat biraz gecikmeli de olsa arka arkaya inanılmaz bir enerji açığa çıkartmış bir camianın içine kalbimizle ruhumuzla enerjimizle bir şekilde burada bulunuyoruz” dedi.

“24 SAAT MESAİ HARACAYIP, BÜTÜN ENERJİMİZİ BU TAKIMIN BAŞARISI İÇİN AKTARACAĞIZ”

PTT 1. Ligin diğer Ligler gibi kolay olmadığını Vurgulayan Tecrübeli Teknik Patron Besim Durmuş, “İnşallah hem geçen sene aramızda kalan arkadaşlarımız, bu yıl aramıza katılan sporcu arkadaşlarımızla birlikte PTT liginde öncelikle buraya çıktığımızı tüm kamuoyuna olumlu bir şekilde yansıtarak her geçen gün hem gelişen hem yarışan bir Kahramanmaraş takımı yaratmak istiyoruz. Bunun için burada bütün şartlar mevcut, şunu belirtmek istiyorum, uzun yıllar böyle bir başarıyı şimdi yakalamış bir Kahramanmaraş takımının kendini şehir olarak hem kalite, hem kültür olarak mesafe kat etmiş çok iyi yerlere gelmiş maraş şehrinin, kendine de özgü bir kültürü olan memleketin bu standartlarda takımı olması fevkalade güzel bir şey. Futbolun çok birleştirici bir unsuru var, evrensel bir yapısı var. Buna biz oyuncu grubu, yönetimimiz, başkanımız emeği geçen herkesle el ele kol kola ortak akıl etrafından inşallah Kahramanmaraş takımını hem bu ligde tutup, hemde uzun yıllardır hasret kaldığı başarıya geçen yıl ve önceki yıl sporcu arkadaşlarımızla beraber tribüne gelen çoşkulu bir şekilde emek veren, bu başarıyı hak eden Kahramanmaraşspor taraftarlarına, gönül dostlarına inşallah güzel bir sezon yaşatmak istiyoruz. Bunun için bizer şunun sözünü verebiliriz, bizler 24 saat mesai haracayacağız, varımızı yoğumuzu, başında da söylediğim gibi enerjimizi buraya aktaracağız, her şeyin olumlu ve güzel olacağına yürekten inanıyoruz, ama bunun için arkamızda olan taraftar desteğinin artarak arkamızda olması, hem kamuoyunun kendi kültürünü, kendi kalitesini yukarı çeken ekonomisi güçlü olan, 600-700 bin ilçelerle beraber 1 milyonu geçen bir nüfusu olan bir çok şeyin altını üstünü doldurabilecek bir yapı var. Bunun için burada herkesin emeğine, herkesin ortak aklına, yüreğine ihtiyaç var sadece bizler bunu tek başımıza başaramayız. Ama bütün Kahramanmaraş halkının arkamızda olduğunu gördüğümüzde, desteğini, güler yüzünü arkamızda hissettiğimizde hem oyuncumuz sahada daha güvenli, hem bizler gelecekle ilgili daha olumlu işler yapacağız. Ben şunu net söyleyebilirim sizlere burada çok güzel bir enerji var, herkesin vücut dili çok olumlu, buraya geldiğimiz ilk günden beri tesislerimiz, bizi karşılayan Kahramanmaraş halkı, başkanımız her şey bizim adımıza gayet olumlu inşallah bunu birlikte beraber o özlemini çektiğimiz, o marka değerini tekrar yaratarak, biliyorsunuz futbol çok değer gören toplumsal kitleleri arkasında sürükleyen bir yapısı var, bu anlamda da Kahramanmaraş’ın geçmişte oluğu gibi, bu gün inşallah hem Türkiye’de, kendi kültürümüzü kamuoyuna yansıtma konusunda çok olumlu bir yerde duruyoruz, bunun için herkesi etrafımızda birlikte hareket etmeye davet ediyorum, o zaman inşallah biz kendimizi güçlü hissedeceğiz” dedi.

“TAKIM İYİ OLURSA TARAFTAR HER YERE GELİR”

Takımın içeride oynayacağı maçlarla alakalı 12 Şubat stadyumunun Lige hazır olmadığını vurgulayan Durmuş, “İç saha sıkıntımız var, handikap gibi gözüküyor bizim için, 12 şubat stadyumu yenilenme aşamasında, yine deplasman gibi çevre illerde oynayacağız, ama takım iyi olursa seyirci her yeri iç saha gibi görür” dedi. 

Bir handikap gibi gözükse de lige başlama heyecanımız var diyen tecrübeli teknik patron Besim Durmuş, “Bunu her sahada gösterebiliriz, iç saha taraftar desteği arkamızda olsa tabi çok daha olumlu bir şey, ama ilk maçın daha nerede oynayacağımızı bilmiyoruz. Gaziantep’te bir hazırlık maçı oynadık 200 kişi geldi, taraftarımızın yakın illerde oynarsak oraya da geleceğini düşünüyoruz. Biz ne olursa olsun bizim için lig’in başı çok önemli, biz her maçı kendi içinde değerlendirmek zorundayız. Deplasmanda oynayacağız, dezavantaj gibi gözükse de bence avantajda olabilir. Oradan iyi sonuçla dönüp lig’e iyi başlamak istiyoruz. Ben çokta dert ettiğimizi düşünmüyorum ama kendi sahandaki seyirci desteği, özgüven farklı bir şey” dedi.

“PTT LİGİ UZUN BİR LİG, SABIR İSTEYEN BİR MARATON”

Biz teknik adamlar bir şeyi yıllık planlasakta, 3 yıllık planlasakta, mesele benim bulunduğu takımlarda alt yapılardan çok fazla oyuncu çıkarttım diyen Besim Durmuş, “Ben günlük yaşayan bir insan değilim, be günlük mağlubiyete, galibiyete karşı oyunculara tavır koyan biriside değilim, benim özgüvenim çok fazla ben bir futbol adamıyım.  Ama futbolda çok sabır yok, o yüzden ben Kahramanmaraş taraftarından, sabırlı olmalarını ve sürekli takımlarını desteklemelerini istiyorum. PTT uzun bir lig, PTT’de her maç 6 puan değerinde, PTT’de şampiyon takımların 10 hafta kazanamadığı maçlar var, son 3 yıla bakarsanız. 8 hafta, 9 hafta maç kazanamayıp ta şuan bir üst Lig’de mücadele eden takımlar var. İlk yarıyı 32 puanla bitiren ilk takımla, altta ki takım arasında 9-10 puan fark oluşmuyor. Biz uzun soluklu, sakin, telaş yapmayan, her maçı kazanamıyorsak ’ta kaybetmeyecek şekilde mücadele etmek zorundayız. Yabancı oyuncularla ilgili olarak’ta, biz Türk milleti olarak duygusal insanlarız, 10 bin km, 20 bin km öteden gelen insana kapılarımızı açıyoruz, gönlümüzü açıyoruz. Ama dışarıdan giriş yapacak oyuncular kendi değerlerimize, bizi bir yerden bir yere taşıyacak yani yedek kalmayacak ve sürekli sahada bulunabilecek oyuncular olsun istiyoruz. Bu anlamda değişimler oluyor beklentimize karşılık alamadığımız oluyor” dedi.