Site Logo

Fethİ Çokkeser:''SevdayI Yenİden OluŞturduk''

Kırmızı- Beyazlı takımın Teknik Patronu Fethi Çokkeser, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu sahalarında yapacakları mücadelede galibiyeti hedeflediklerini söyledi.

 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor Teknik Patronu Fethi Çokkeser, "Sakaryaspor'da ligden düşen bir takım görüntüsü var ama maç oynanmadan kazanılmıyor. Düşme hattında bulunan veya düşmesine kesin gözüyle bakılan takımlarla yapılan maçların zorluklarını iyi bilirim” dedi.

Kırmızı- Beyazlı takımın Teknik Patronu Fethi Çokkeser, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu sahalarında yapacakları mücadelede galibiyeti hedeflediklerini söyledi. Çokkeser Konuşmalarını şu başlıklar altında sürdürdü;

“YOĞUN BİR STRESİN İÇERİSİNDEYİZ”

Uzun bir zamandır Kahramanmaraşspor olarak yoğun, stresli ve gergin bir ortamda çalışıyoruz. Maç dönemlerinden dolayı futbolcu kardeşlerimize bay haftasında izin verdik. Dönüşler iyi oludu ve futbolcu kardeşlerimiz üzerindeki stresi atmış ve zinde döndüler. Şuanda idmanlarda futbolcularımız gayet iştahlı bir şekilde çalışıyor. Futbolcuların tamamı bulundukları konumun ne kadar önemli olduğunun farkında ve bu sorumluluğu taşıyorlar.

“SAKARYASPOR MAÇI FİNAL NİTELİĞİ TAŞIYOR”

Bu hafta sonu oynayacağımız Sakaryaspor’un ligden düşmeyi garantilemiş ve zayıf bir takım görüntüsü var. Benim futboldaki inancım maç oynanmadan kazanılmıyor. Düşme hattındaki takımların ortaya koyduğu maçların ne kadar tehlikeli olduğunu bilen bir insanım. O yüzden bu düşüncelerimi futbolcularıma da aktarıyorum. Onlar da bu konun bilincindeler ve ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar.

“FUTBOLCULARIMIZI STRESTEN UZAK TUTUYORUZ”

Bulunduğumuz konumumda puan ve gollerin bizim için ne kadar önemli olduğunu iyi bildiğimiz için sorumlulukları fazlasıyla yaşıyoruz. Bu sorumluluklarla futbolcularımızı stres altına sokmadan gerginlik yaratmadan mücadelelerimizi ortaya koymak istiyoruz. Çünkü stres ve gerginlik, hem taktiksel hem de melikelerimizi zora sokan bir olaydır. O yüzden futbolcu kardeşlerimize daha sakin olmaları gerektiğini, futbolun 90 dakika olduğunu, 90 dakikanın içerisinde gelgitler yaşaya bileceğimizi ve bir sürü sıkıntı yaşaya bileceğimizi anlatıyoruz. Biz bu zorlukların altından kalkacak iyi bir takımız.

“CEZA SINIRINDAKİ OYUNCULARIMA UYARLARDA BULUNDUM”

Futbolculara şuanda sarı kartın var dikkat et demekten başka bir çarem yok. Çünkü 5 maçın final havasında geçeceğini söylüyoruz. Bugün 8. 9. Sıradaki takımların da play-off’a girme hedefi var. 15 puanı toplayan takımların nereye geleceğini bildiğiniz için eldeki mevcut sarı kartlı oyunculardan faydalanma anlamında gerekli çalışmaları yapacağız. Biz oyuncumuza sarı kartın var tehlikeli bir pozisyona girme, riskli davranmama deme şansına sahip değiliz. Biz o konudaki güvencimizi önce Allah’a sonra da kendilerine bıraktık.

“MADDİ KONULAR BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK”

Maddi konular bizim gündemimizde yok. Biz 11 aydan bu yana bu konunun gelgitlerini yaşıyoruz. Biz son 5 maçlık periyotta bu konuyu kesinlikle gündeme getirmek istemiyoruz ve bunu düşünmek istemiyoruz. Biz bu konu ile kafamızı meşgul etmek istemiyoruz. Ben şuana inanıyorum: Değerli medyamız ve iş adamlarımız bu konuda bir gündem oluşturdular. Bu konuyu onlar mutlaka ki gidereceklerdir. İnşallah biz bu konun takdirini onlara bıraktık. O yüzden biz bu konularla kafamızı yormak istemiyoruz. Konsantrasyonumuzu bu anlamda bozmak istemiyoruz.

“HALUK ŞERBETÇİ’YE TEŞEKKÜR”

Ben bu anlamda haluk beye duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Şuanda işadamları nezdinde bir başlangıca imza attı. İnşallah diğer iş adamlarımızda bu yolda Kahramanmaraşspor’a sahip çıkacaklardır. Bu güne kadar onlar beklediyse farklı düşünceleri ola bilir. Bundan sonraki süreçte işadamlarımız mutlaka ki düşüncelerini eyleme geçireceklerdir.

“ÜNAL’IN ATTIĞI ADIM BİZİ MEMNUN ETTİ”

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Kahramanmaraşspor için iş adamlarını desteğe çağırmasını değerlendiren Çokkeser, "Mahir beyle yakından tanışmadık ama çok değerli bir insan olduğunu öğrendim. Özünün sözünün doğru ve bu memleket sevdalısı olduğunu zaten biliyoruz. Ünal'ın iş adamlarına takıma deste çağrısını önemli görüyoruz" dedi.

“BU İŞ TARAFTARSIZ OLMAZ”

“Bilindiği gibi Taraftar olmazsa Bizim burada olmamızın bir anlamı yok. Kahramanmaraş'ta yıllar öncesinden gelen önemli bir taraftar potansiyeli var. Bu kentin halkında Kahramanmaraşspor sevdasını yeniden uyandırdığımıza inanıyorum. Bu bizim için önemli bir şey. Bundan dolayı hem kendimle hem futbolcularımla gurur duyuyorum. Özellikle iç sahada yapacağımız maçlarda taraftarımızdan özveri bekliyorum. Küfürden uzak, centilmence, 'fair-play' çerçevesinde rakibi bile alkışlamalarını istiyorum. O zaman tam olarak Kahramanmaraş ruhunu yansıtmış oluruz" dedi. 

Haber: İlker YİYEN