Site Logo

Deplasmandan alnImIzIn akIyla döneceĞİmİze İnanIyorum

Faturavizyon Kahramanmaraşspor’da Fethiyespor hazırlıkları devam ederken Basın Mensuplarına Haftanın değerlendirmesini yapan Tecrübeli file bekçilerinden Taylan Aydoğan ve Ersel Çetinkaya Fathiyespor deplasmanındaki maçın zor geçeceğini ifade ederek bu maçıda alarak yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Fatura Vizyon Kahramanmaraşspor’dadeplasmanda oynanacak olan Fethiyespor karşılaşmasının zor geçeceğini ifade eden Tecrübeli eldiven Taylan Aydoğan karşılaşma öncesi şunları söyledi;“Fethiye takımı lige kötü başlayan bir ekip. İkinci yarıda ise bu tam tersine iyi bir çıkış yakaladılar. Biz takım olarak Fathiyespor’un kalitesini biliyoruz. Biz onların kalitesini bildiğimiz gibi ligdeki diğer takımlarda bizim kalitemizi biliyor diye düşünüyorum. Lige baktığımız zaman üstteki rakiplerimizle oynadığımız maçta hiç birine mağlup olmadık, buna liderde dahil. Fethiye maçının zorlu geçeceğini çok iyi biliyoruz. Bizim takımımız zor maçları lehine çevirebilecek güçte bir takım. Biz deplasmana gittiğimiz zaman karşılaşmalara biraz kopuk başlıyoruz. Sonradan açılarak kendimize geliyoruz. İçerideki karşılaşmalarda ise taraftarın desteğini de arkamıza alarak rahat oynuyoruz. Tabi deplasmanda da biraz daha kontrollü oynuyoruz. İç sahadaki gibi rahat oynayamıyoruz. Ne olursa olsun deplasmanda biraz daha stresli bir oyun sergiliyorsun ve kendini puan almaya odaklıyorsun. Zorlu bir maça gideceğiz takım olarak, hazırlıklarımız şuna da çok iyi gidiyor. Deplasmanlarda anlımızın akı ile döneceğimize inanıyorum.”

“TELAFİSİ OLMAYAN BİR MEVKİDE GÖREV YAPIYORUM”

Takım içerisinde kalede kendisinin bir hatasının bile telafisi olmayacağını ifade eden Tecrübeli File Bekcisi Taylan Aydoğan, çalışmalarını şu şekilde anlattı; “Antrenmanlardaki Çalışmalarımı fiziksel olarak kendimi güçlü hissediyorum. Diğer takım arkadaşlarımda öyledir. Mental olarak ta kafa olarak ta 90 dakika maçtan kopmamaya çalışıyorum. Kaleci önemli bir faktör ve telafisi olmayan bir mevkide görev yapıyorum. Hata yaptığımız zaman telafisi geri dönüşümü olmuyor. Tabi bu futbolun duasında var. Mental olarak, psikolojik olarak’ta yüzde yüz konsantre olup 90 dakikaya bunu yaymaya çalışıyoruz tabi. Takımıma katkıda bulunuyorsam ne mutlu bana. Ben başarılı olursam takım başarılı olur, takım başarılı olursa ben başarılı olurum. Bu iş zincirlemeli, yani hocasından, futbolcusundan, malzemecisine kadar aynı. Oyun içerisinde penaltı durumu biraz şans işidir, sezi işidir. Birazda yaşımız ilerledi, birazda tecrübeli olduğumun kanaatindeyim.”

“TARAFTARIMIZ BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

Fethiye Deplasmanında zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını söyleyen Aydoğan Taraftarımız yanımızda olursa bu maçıda alırız diyerek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;Zor bir maça çıkacağız. Bu zor maçta bizi taraftarımız yalnız bırakmayacağına inanıyorum . Tribünde 10 kişide olsa 50 kişide olsa bizim en büyük gücümüzdür taraftar. Biz bugün büyükşehir olmuş bir ili temsil ediyoruz, 1 milyon nüfusu olan bir şehri temsil ediyoruz. Buradan 10 kişi de olsa 100 kişide olsa 1000 kişide olsa biz o gücü her zaman arkamızda hissediyoruz. Bizim en büyük gücümüz arkamızdaki taraftarımızdır. Bunu hiçbir zaman inkar edemeyiz. Süper ligde bile olmayan taraftar gücüne sahibiz. Buradan 12. Adama yürekten teşekkür ediyorum şahsım ve takım arkadaşlarım adına. Onlar bizim her zaman yanımızda olsunlar. Biz onları güldürmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BU MAÇI ALIRSAK PLAY-OFF’ GARANTİLERİZ”

Fetiyespordeplasmanına çok iyi hazırlandıklarını ve bu maçı alarak play-off’u garantileyeceklerini ifade eden Genç Eldiven Ersel Çetinkaya, “Çıkışımız içinde önemli bir maç bu maçı mutlaka kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;Biz deplasman maçına çok iyi hazırlandık. Üst sıralar için çok önemli bir karşılaşma olacak bizim açımızdan. Bu maçı alırsak play-off’ta yüzde yetmiş, yüzde seksen yerimizi garantilemiş oluruz. İnşallah galibiyetle döneriz. Bizim çok iyi bir ekibimiz var. Biz deplasmandaki maçı da alarak çıkışımızı sürdüreceğimize inanıyorum. Geçen sezonda çok zor bir sakatlık geçirdim ve kendimi yeni yeni toparladım. Çok şükür sakatlığımı atlattım. Ufak tefek ağrılar oluşuyor ama bu gün geçtikçe iyiye gidecektir. Performans olarak ta iyiye gidecektir” dedi.

Haber: İlker YİYEN