Bayrak & Ata
Site Logo

Bİrlİkten kuvvet doĞar...

Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Belediyespor birlik olmalı ve kuvvetlerini birleştirmeli… Her iki takımın yöneticileri en az ayda bir kere bir araya gelmeli ve fikir istişaresi yapmalıdır! Bunun neden gerekli olduğunu uzun uzun düşünmeye gerek yok…  Atalarımız ‘Birlikten kuvvet doğar’ diye boşuna dememiş…
Kahramanmaraşspor 3. Ligde mücadele etti. Oradaki sıkıntıları çok iyi biliyor. Şuanda 3. Lig’de Belediyespor’umuz mücadele ediyor. Henüz karşılaşmadığı sıkıntılar ile ilgili bu konuda tecrübeli olan Kahramanmaraşspor’dan fikir alabilir. Bu yöntem sayesinde karşılaşacağı sıkıntılara önceden tedbir alabilir.
Şuanda Kahramanmaraş’ta takımlara önemli derecede destek sağlanıyor. Bu desteklerin maddi boyunu bilemiyoruz. Ancak kamuoyunda manevi olarak Kahramanmaraşspor’a ve Kahramanmaraş Belediyespor’a destekler yağıyor. Bu destekler Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın basın toplantısı düzenlemesi ve takımlara sahip çıkılması çağırısı ile başladığı gözüküyor. Ancak öncesinde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin Kahramanmaraşspor-Giresunspor maçını izlemeye geldiğini unutmamak gerekiyor.
Bu önemli adımlar takımların destek bulmasını kolaylaştırıyor. Tabi dışarıdan gelen yardım ve destekler önemlidir. Bence takımların da kendi içerisinde yardımlaşması ve birbirlerine tecrübelerini aktarmaları gerekir. Yukarıda da örnek verdiğim gibi ligleri iyi tanıyan Kahramanmaraşspor’a Belediysepor fikir sora bilir. Yada tecrübeli sportif direktörleri her iki takım için de faydalı işler yapa bilir.
Kahramanmaraş Belediyespor’un Türkiye’nin yakından tanıdığı bir sportif direktörü var. Bugün sokaktaki çocuğa Bünyamin Gezer kim desen, cevabını hiç beklemeden alırsın. Aynı şekilde kariyeri başarılarla dolu Kahramanmaraşspor Sportif Direktörü İlter Kasap ile ilgili bilgileri de alırsınız.
Bu isimlerden daha verimli faydalanmak için birlik olunması gerektiğini düşünüyorum. Kahramanmaraş Belediyespor ve Kahramanmaraşspor kendi için de birlik olursa, daha faydalı ve verimli olacaklardır. Yapılan hataların tekrarlanmaması için o hatayı yapan insanın sesine kulak vermek gerekir. Ben bu konuda yönetimlerin bir araya gelmesini ve istişare yapmalarını tavsiye ediyorum.
Ayrıca takımlarımızın sahalarında elde ettikleri mücadelelerden de bahsetmek istiyorum. Kahramanmaraşspor sahasında Tarsus İdmanyur’dunu yenerek şehre çok önemli bir başarıyı armağan etti. Bu başarının öneminin büyük olması ise takımın önceki haftalarda yaşadığı sıkıntılardır. Bu galibiyet takımın sıkıntılarından kurtulduğunun bir kanıtı oldu. İnşallah Kahramanmaraşspor yoluna bu başarılarla devam eder. Biz bu takımı PTT 1. Lig’de görmek istiyoruz. Bu sezon sonunda da bu mutluğu yaşayacağımıza canı gönülden inanıyorum.
Kahramanmaraş Belediyespor ise yine bizim için çok büyük anlamı ve önemi olan bir karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmadan da galip ayrılarak yüzümüzü güldürdü. Bölgesel Amatör Lig’e yükseldiğimiz sezon şampiyonluğa doğru ilerlerken Elazığ Belediyespor’un kaçak oyuncu oynatması ile ilk yılımızda profesyonel lige yükselememiştik. Bu maçın rövanşı niteliğinde olan ve Kahramanmaraş Belediyespor’umuzun 1-0 kazandığı karşılaşma boyunca bu durum hep aklımdaydı. Ben de futbolcu kardeşlerimize ve bize kötü günler yaşatan bir takıma karşı galibiyet sevinci yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkese SPORLA DOLU GÜNLER diliyorum. 

Cebrail SARI