Site Logo

KahramanmaraŞspor lİgden çekİlecek mİ ?

Geçtiğimiz Salı günü Aksu Tv Ekranlarında yayınlanan Tarafsız Saha programında dile getirilen “Kahramanmaraşspor Ligden çekile bilir” iddiası gündeme bomba gibi düştü. Kahramanmaraşsporlu taraftarlar büyük bir şok yaşadıkları bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Geçtiğimiz sezonu play-off şampiyonu olarak tamamlayarak son 4 yılın en büyük başarılarından bir tanesine imza atan Faturavizyon Kahramanmaraşspor A.Ş.’nin ligden çekile bileceği iddia edildi. Fatura Vizyon Grubun Kırmızı Beyazlıları devralmasının ardından Kahramanmaraşlıların sırtını döndüğü Akdeniz Aslanı, liglerde elde ettiği başarılara rağmen mutsuz günler geçirmeye devam ediyor. Spor Toto 3. Lig’den 2. Lig’e yükselme başarısı gösteren ve 2. Lig’de ilk 7 haftayı namaglup tamlayarak büyük bir başarıya imza atan Kırmızı Beyazlılarda gündemin ligden çekilmek olduğu iddia edildi. Geçtiğimiz Salı günü Aksu Tv Ekranlarında yayınlanan Tarafsız Saha Programında dile getirilen konu ile ilgili yönetimin bir açıklama yapması beklenirken, ligden çekilme konusunun kulübün maddi destek bulamamasına bağlı olduğu belirtildi.


Kahramanmaraşspor’un A.Ş. olmasının ardından kulübe gelen tüm reklam kaynakları kulübün A.Ş. olmasının ardından kurumuştu. Yönetimin yapmış olduğu açıklamalar ve eski yöneticilere yönelik açılan davalar kulübün maddi konuda birçok sıkıntı yaşamasına neden oldu. Davaların geri çekilmesiyle olumsuz havanın düzeldiği düşünülürken, son günlerde verilen sözlerin tutulmaması nedeni ile kulüp yönetiminin takımdan vazgeçtiği iddia edildi.
Tarafsız Saha Programında gündeme gelen olay taraftar arasında büyük yankı uyandırdı. Tarafsız Saha Program Sunucusu Mustafa Aykır, kulüp yönetiminin Kahramanmaraşspor’u Pendikspor maçından sonra ligden çekeceğini iddia etti. Programa konuk olan Taraftar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serdar Bursalı’da bu konunun gündemde olduğunu ifade etmişti.


Bu iddialara taraftarın ve spor kamuoyunun yorumu ise şu şekilde oldu:


“DÜŞÜNCESİ BİLE ÇOK KÖTÜ”


Taraftar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serdar Bursalı “Kahramanmaraşspor artık tıkanma noktasına geldi. Yönetimin bu kararı alacak olması bence normaldir. Kahramanmaraşspor ne maddi ne de manevi destek görmektedir. Maddi destekten kastımız reklam ve yayın ücretidir. Bu konuyu kimse su istimal etmesin. Hiçbir şirket başka bir şirkete maddi yardımda bulunamaz. Sağlanacak olan maddi desteğin reklam karşılığı olduğunun bilinmesi gerekir. Kahramanmaraş sevdalısı birkaç iş adamının da yapmış olduğu destekler bilinmeyen kişi yada kişiler tarafından engellendiğini biliyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi bu kulübün çok büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Dolayısıyla da yaşanan bu zorluklar artık katlanılmaz hale geliyor. Yönetim de böyle bir düşünce içerisine haklı olarak gire biliyor. Tabi Kahramanmaraşspor’un kapatılması bizim canımızı çok sıkar. İnşallah bu konu düşünceden öteye geçemez.”


“KOCA BİR ÇINAR DEVRİLEMEZ”


Kahramanmaraşspor.org internet sitesi yöneticisi Halil Geyik: “Kahramanmaraşspor koca bir çıkandır. Birkaç olumsuzluk için bu çınar kökünden kesilemez. Takım şuanda çok iyi durumda, tek eksik takıma yeteri kadar destek olunmaması. Ben bu konuların ve sıkıntıların biteceğini düşünüyorum. Kahramanmaraşspor bir gün hak ettiği yere gelecek. Bu konunun düşüncesi bile çok kötüdür. İnşallah bunlar sadece düşünce olarak kalır. Kahramanmaraş halkının takımına sahip çıkmasını istiyorum. Takıma destek olunsun. Kahramanmaraşspor çok köklü bir kulüp. Bu yönetim çok büyük paralar harcadı. Bu takım onların malı diye düşünürsek biz kaybederiz. Bu kulübü kendi malımız gibi görmemiz gerekir. Böyle gördüğümüz zaman başarılı oluruz. Eğer aksi olursa bugün tv de izlediğimiz Anadolu takımlarının arasına asla giremeyiz. Bu kulübün ligden çekilmesi demek Kahramanmaraş’ın çok büyük bir değerini kaybetmesi anlamına geliyor.”


“PİRE İÇİN YORGAN YAKILMAZ”


Manşet Gazetesi Spor Muhabiri Halil Öksüzce: “Kahramanmaraşspor yönetimi birilerine kızıp bu köklü kulübü kapatmamalı. Evet Kahramanmaraşspor onların malı ancak bu şehrinde de değeri. Eğer birilerine kızıyorsa çıkıp bunu söylemeliler. Bunun acısını taraftarın gönlünde yatan aslandan çıkarmamalılar. Zaten böyle bir konunun gündeme gelmesi bile utanç verici bir olaydır. Bu söylenenler bence lafta kalmalı ve unutulmalıdır. Önemli bir deplasman mücadelesine çıkacağız, ben bu deplasman mücadelesine odaklanılmalı diye düşünüyorum.”


“YÜREĞİMİZİ SÖKÜP ATAMAYIZ”


Edeler Grubu Tribün Lideri Serkan Altunbaş: “Kahramanmaraşspor sevgisi bizim yüreğimizdedir. Bu sevgiyi bitirmek için bu yüreği söküp atmak gerekir. Bunu yapmaya da kimsenin gücü yetmez. Yönetim bazı konularda haklı olabilir, ancak bu konular bizi de üzüyorsa taraftar olarak bu konuya müdahale ederiz. Biz taraftarlar olarak Kahramanmaraşspor için her şeyi yapmaya hazırız. Kimse destek vermiyorsa vermesin, aç susuz da olsa bu başarıları devam ettirelim. Kulüp başarılı olduğu zaman destek vermeyen insanların kendiliğinden geleceğini biliyoruz. Bu yüzden kulübü kapatma düşüncesini ortadan kaldıralım.”

 

Haber: Cebrail SARI