Site Logo

FutbolcularIn tepkİsİ taraftara mI yönetİme mİ?

Faturavizyon Kahramanmaraşspor önceki gün sahasında bir galibiyet aldı. Ancak bu galibiyetten çok maç esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar konuşuldu. Maç sonrası galibiyete sevinilmemesi ve futbolcuların direk soyunma odasına gitmesi taraftara bir tepki olarak dile getirildi. Soyunma odasından gelen bazı futbolcular maraton ve asiler grubunun olduğu bölümü selamlayarak tekrardan soyunma odasına gitti. Futbolcuların soyunma odasında hüngür hüngür ağladığı ve galibiyete zerre kadar sevinmediği gelen bilgiler arasında.

Peki futbolcuların tepkisi kimeydi?

Futbolcuların maç esnasında hocaya tepki gösteren taraftara soyunma odasına giderek ve galibiyet selamlaması yapmayarak tepki gösterdiği söyledi. Ayrıca taraftarın böyle bir tutum sergilemesinin sebebinin ise başkandan deplasman masrafı için para istenmesi ve başkanın bunu kabul etmemesi olduğunu ifade edildi.

Futbolcuların taraftara tepki gösterdi iddiası buz dağının görünen yüzü olduğu taraftar tarafından dillendirildi. Taraftar bu konuda müthiş bir iddia ortaya attı ve ‘bizim tepkimiz bahane futbolcular yönetimden para alamadıkları için böyle bir tepki yaptılar’ dedi.

Bu iddia Kahramanmaraşspor’un namaglup unvanına gölge düşürüyor. Futbolcular gerçekten böyle bir sıkıntı çekiyorsa bu durumun çok ciddiye alınması gerekir. Futbolcunun sıkıntı çekmesi demek takımın iddiasının solması demektir.

Ben yönetimin bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Evet taraftarın tepkisi bugün vardır yarın yoktur. Taraftarın tepki göstermesi takıma çok fazla etki etmez. Bozüyükspor maçında da bunu net olarak gördük. Gösterilen tüm tepkilere rağmen takım kazanmasını bildi. Ancak futbolcuların tepki göstermesi demek puanlar kaybedilmesi demektir. Yönetimin bahanesi ne olursa olsun futbolcularının moralini yükseltmeli ve onların daha rahat futbol oynamalarını sağlamaktır. Eğer futbolcu istediği rahatlıkla sahaya çıkamazsa o maçı kaybettiniz demektir.

Bozüyükspor maçında da futbolcuların kafasının rahat olmadığı her hallerinden belliydi. Futbolcuların isteksiz oyunu taraftarı da çileden çıkardı. Bu durum taraftarın tepki göstermesine neden oldu.

Bu olayları kim bu hale getirdi?

Bu sorunun cevabı da çok basit! Buradan isim telaffuz etmeye gerek yok. Bizim geçen yıl ve bu sezon başında üzerine basarak vurguladığımız birlik ve beraberlik Bozüyükspor maçında kayboldu. Taraftar teknik heyete ve yönetime, futbolcular yönetime tepki gösterdi. Bu tepkiler az daha maç kaybetmemize neden oluyordu. Fethi hocanın yerinde müdahaleleri sayesinde maçı kazanmasını bildik.

Ben bu olumsuzluklarda payı olan herkese sesleniyorum: Bir daha ki sefere bu kadar şanslı olamaya biliriz. Büyük bir şehiriz, yakında bunu bütün Türkiye görecek. Büyük şehirlerin büyük takımları olur. Takımımızı yüceltmemiz gerekiyor. İnsanların gözünde düşürerek bir ucube gibi göstermeye gerek yok. Takım için de bir sıkıntı varsa bu biran önce halledilmelidir. Taraftar kendi içerisindeki sıkıntıyı çözer. Onlar bugün tepki gösterir yarın sevgi gösterilerinde bulunurlar.

Son olarak buradan Faturavizyon Kahramanmaraşspor yönetimine sesleniyorum: Büyük kaleler her zaman içten fetih edilmiştir. Surları sağlam gözüken kalelerin içerisinde açlık ve sefalet o kalelerin kolayca yıkılmasına ve başkaların eline geçmesine neden olur. Yönetim olarak içeride yaşanan sorunlara el atın ve bu sorunları giderin. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Büyük bir takım olmamın yolu futbolcularına sahip çıkmaktan geçer. Eğer senin futbolcun sıkıntı çekiyorsa ondan galibiyet beklemenin de bir anlamı yok.

Bu duygu ve düşüncelerle herkese SPORLA DOLU günler diliyorum.

Kaynak : Cebrail SARI (Manşet Gazetesi)