Site Logo

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş - BASIN BİLDİRİSİ

Muhterem Kahramanmaraş halkı ve Kahramanmaraş Spor sevdalılarının da bildiği üzere, çok zor şartlar içinde bulunan kulübümüzü tamamen öz sermayemizle şirketleştirip ardından da büyük bir emek ve özveriyle bu takımı ilk sezonunda 2. Lig’e çıkarma başarısı gösterdik. Bu başarının altında bizlerin olduğu kadar bu rüyaya inanan ve bize destek veren Kahramanmaraş halkının da imzası bulunmaktadır. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını beraberce tüm Türkiye’ye göstermiş olduk.

Yaşanan bu süreçte değerli şehrimizden tek beklentimiz reklam ve sponsorluk katkılarıyla bu takımın yüklü giderlerine bir nebze de olsa destek olunması ve daha güçlü bir kadro kurulabilmesi için gereken kaynağın yaratılması idi. Geçtiğimiz sezonda bunu bir miktar da olsa gerçekleştirmeyi başardık. Bu nedenle şehrimizin takımından maddi ve manevi desteğini esirgememiş olan herkese şükranlarımızı sunarız.

Başlayacak yeni futbol sezonu öncesinde 2.Lig’de yükselmeye oynayacak güçlü bir kadro kurma mücadelemizde de bu desteği arkamızda hissetmek en büyük arzumuzdu. Zira herkesin de malumu olacağı üzere, 2.Lig’de başarılı olabilecek bir kadro kurabilmenin maliyeti geçtiğimiz seneye nazaran çok daha fazladır ve bu yükü destek olmaksızın tamamen öz kaynaklarla karşılamak son derece zordur. Bilindiği üzere, birçok kulüp İddia oyunundan elde ettiği gelirlerle ayakta durabilirken kulübümüzün İddia gelirleri üzerinde geçmiş sezonlardan gelen haciz ve temlikler nedeniyle hiçbir geliri bulunmamaktadır.

Saymış olduğumuz nedenlerle, kulübümüzün tek ve yegane gelir kalemi de bu ve bundan sonraki birkaç sene için sadece ve sadece reklam ve sponsorluk gelirleridir. Ne yazık ki, bu gelirlerin alınabilmesi adına yapılan ihaleye giren özel bir firma ihaleyi kazanmış ve kulübümüz kendi müsabakalarına ilişkin reklam ve sponsorluk pazarlaması yapma hakkını yitirmiştir. Bu gelir kaleminden de mahrum kalan kulübümüzün maddi olarak gereken mücadeleyi verebilmesi gittikçe zorlaşmıştır.

Şunun öncelikle Kahramanmaraş kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki, söz konusu firmayla hiçbir hukuki veya organik bağımız bulunmadığı gibi, söz konusu gelirlerin kulübümüze aktarılması da mevzubahis değildir. Kulübümüzü arayarak anılan firmaya verilecek reklamlardan kulübümüze pay aktarılıp aktarılmayacağını soran birçok Kahramanmaraş Spor gönüllüsü de bilmelidir ki, bu şekilde bir yaklaşımın kulübümüze hiçbir maddi getirisi olmayacaktır.

Üzülerek belirtmeliyiz ki, tek gelir kaleminden de mahrum kalan kulübümüzün profesyonel sporun getirdiği maddi yükü sadece kendi imkanlarıyla karşılamaya çalışması şehrimizin spor sevdalılarını da yaralamaktadır. Bu bilinç ile anılan hakları kullanamamak ve buna bağlı olarak da kendi reklam ve sponsorluklarını pazarlayamamak Süper Lig hedefi olan kulübümüzü son derece zor durumda bırakmakta, adeta başarımızı baltalamaktadır.

Kahramanmaraş halkının gerçek bir özveri örneği göstererek sadece ve sadece kulübümüze destek olacağına ve bu zor şartlarda bizi yalnız bırakmayacağına olan inancımız ise tamdır. Şartlar ne olursa olsun, Kahramanmaraş halkına verdiğimiz sözü tutacağız ve geçen sene olduğu gibi bu sene de Kahramanmaraş halkını sokağa dökecek başarıları elde etmek icin var gücümüzle calışmaya devam edeceğiz.

KAHRAMANMARAŞSPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.