Site Logo

Profesyonel Futbol Okulunun Büyük BaŞarIsI...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) nde düzenlenen '4.Uluslararası Gündüz Tekin Onay Futbol Festivali'ne katılan Kahramanmaraş Profesyonel Futbol okulu öğrencileri 3.lük kupasını almayı başardı.

Gündüz Tekin Onay Futbol Alt Yapı Derneği'nin Geleneksel 'uluslararası Minikler Futbol Festivali'13 Temmuz'da start aldı. "Tüm Çocuklar Şampiyondur" sloganıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlenen organizasyon 16 Temmuz'a kadar sürdü.

32 TAKIMIN ARASINDAN 3. ÇIKTI

 

Kurulduğu günden bu güne kadar yetiştirdiği futbolcularla adeta Kahramanmaraş Amatör Takımlarının alt yapısını oluşturan Kahramanmaraş Profesyonel Futbol Takımı ilk defa bir Uluslar arası Organizasyonda boy gösterdi. Bu yıl 4.cüsü düzenlenen Uluslar arası Gündüz Tekin Onay Minikler Futbol Festivali’ne davet edilen Kahramanmaraş Profesyonel Futbol Takımı burada çeşitli ülkelerden gelecek olan 2000-2001 doğumlu futbolculardan oluşan 32 takımın katıldığı festivalde Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ederek 3.lük kupasına sahip oldular. Gerçekleştirilen turnuvada Kahramanmaraş profesyonel Futbol Okulu oynadığı 9 karşılaşmada 1 beraberlik,5 galibiyet ve 3 mağlubiyet alarak 32 Takım arasından 3. Olarak kupasını aldı.

ÇOCUKLARIMIZ İYİ OYNADI VE HER KESİMDEN TAKDİR ALDI

 

Turnuvaya Kahramanmaraş’tan Katılan Kahramanmaraş Profesyonel Futbol Okulu tecrübeli Antrenörü Mehmet Şeker turnuvaya katılan çocukların çok başarılı bir futbol oynadıklarını söyledi. Turnuvada Trabzonspor ve Eskişehirspor gibi köklü takımların altyapısından gelen çocukların olduğunu belirten Mehmet Şeker Kahramanmaraş’tan giden takımın ise, 3-5 ay içerisinde eğitimden geçtiğini kaydetti. 32 farklı takım vardı turnuvada ve hepsi süper ligde mücadele etmiş üst düzey takımların alt yapı niteliğindeydi. İlk gün maçlardan sonra Trabzon, Ankara, İstanbulspor gibi takımlar geçtikten sonra oradaki hocalar özellikle Kahramanmaraş nerede diye bizi sordular. Biz ise dedik ki küçük bir futbol okuluyuz. Kurulalı 2 yıl oldu ama içlerinde 2 yıldan bu yana eğitim gören 2-3 tane genç var. Diğerlerinin hepsi 3 aylık, 5 aylık eğitim gören çocuklar. Hocaların hepsinin bize olan tepkisi çok güzeldi. Biz takım olarak ismimize yakışır bir şekilde çocuklarımız profesyonelce hareket ettiler. Ve turnuvada çok iyi mücadele ederek 3. Oldular. Bunun da karşılığı olarak herkesten takdir topladılar.

AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ FUTBOLUNA DEĞER KAZANDIRMAK

 

 

Biz Kahramanmaraş Profesyonel futbol okulu olarak bu futbol okulunu kurma amacımız Kahramanmaraş’taki yetenekli çocukları bir yerlere taşıyabilmekti. Biz amacımız Kahramanmaraş futboluna değer kazandırmak dedik her zaman. Bizim amacımız her zaman bu olmuştur. Alt yapıda Kahramanmaraş’ta çok büyük sıkıntı olduğunu biliyorduk ve biz bunu nasıl önüne geçebileceğimizi, nasıl Kahramanmaraş’a futbol anlamında faydalı olabileceğimizi düşündük. Bize gelirken çocuklardaki futbol mantalitesi, futbol teknikleri bilgileri, futbol becerileri, sosyal ve kültürel alandaki gelişimleri son 1.5,2 yılda çok büyük artış gösterdiğini gittiğimiz turnuvada bir kez daha gördük ve bizi çok mutlu etti.

KAHRAMANMARAŞ’I ÇOK İYİ TEMSİL ETTİLER

 

Kurulalı 2 yıl oldu ama içlerinde 2 yıldan bu yana eğitim gören 2-3 tane genç var. Diğerlerinin hepsi 3 aylık, 5 aylık eğitim gören çocuklar. Bu çocuklar Saha içerisinde, saha dışarısında, kaldıkları mekanda, yemek yedikleri yerde birlik beraberlik içerisinde çıktıkları yürüyüşlerde, maçlarda ve performanslarında taktik anlamında teknik anlamda ve sahadaki duruşları dışarıdaki duruşları ve davranışlarıyla Kahramanmaraş’ı çok iyi temsil ettiklerini düşünüyoruz. Zaten aldığımız tepkilerde hep o yöndeydi. Oynadığımız 9 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet aldık orada.

OYNADIĞIMIZ MAÇLARDA BİZİM İÇİN SKOR ÖNEMLİ DEĞİLDİ

  

Biz Kahramanmaraş Profesyonel futbol okulu eğitimcileri olarak öğrencilerimize ne gibi katkılar sağladığımızı görmek istedik diyen Tecrübeli antrenör Şeker; Oynadığımız oyun ve sahada çocuklara bugüne kadar neler vermişiz, çocuklar Kahramanmaraş futboluna neler katabilmiş onu görmekti. Biz çocuklardan verdiğimiz eğitimin karşılığını sahada aldığımızı düşünüyorum. Çocuklardan verdiğin emeğin karşılığını almak gerçekten çok güzel ve bizleri çok mutlu etti. Kahramanmaraş Futboluna ne kadar, neler yapabileceğimizi bizim oyuncularımız bir 3 yıl veya 4 yıl süre vermiştik ve hedef koymuştuk. 2 yılımızda böyle bir başarı elde etmek bizlere önümüzdeki yıllar için güven tazelemiş oldu. Aynı zamanda bize artı bir motivasyon olarak bizlere döndü. Kendimize güvenimizde geldi. Çok iyi bir turnuva geçirdik. Çok yararlı olduğunu düşünüyorum.

2-3 TURNUVADAN DAVET ALDIK

 

Kahramanmaraş Profesyonel Futbol Takımı ilk defa bir Uluslar arası Organizasyonda boy gösterdi.

Bu yıl 4.cüsü düzenlenen Kıbrıs Uluslar arası Gündüz Tekin Onay Minikler Futbol Festivali’ne davet edildik.  2000-2001 doğumlu futbolculardan oluşan 32 takımın katıldığı turnuvada Kahramanmaraş’ı temsil ettik. İleri de buna benzer 2-3 turnuvadan davet aldık. Mutlaka katılmamızı istiyorlar. Oradaki oynadığımız oyun ve davranışlarımızdan ötürü bizlere davet geldi ve mutlaka katılmamızı rica ediyorlar. Bayramdan sonra buna benzer bir turnuva düzenlenecek. Takımımızı hazırlayıp o turnuvaya götüreceğiz. Biz Kıbrıs 4.Uluslararası Gündüz Tekin Onay Uluslar arası Futbol minikler turnuvasında tek futbol okulu olarak katıldık. Ve 3.lüğü elde ettik. 3 Dünya ülkesinden 10 takım Türkiye’den 22 takım katıldı.

 

ELİT SPORCU YETİŞTİRECEĞİZ

 

Arkadaşlık bağları güçlü olan saha içi ve saha dışarısında örnek teşkil eden insanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Bu turnuvada bu elit sporcu yetiştirdiğimizin bir sinyalini verdi. Gerçekten ileri dönük bir atılım olacağını düşünüyorum. 2 yıldır bunun için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın boşa çıkmadığını bir kez daha gördük. İnşallah Kahramanmaraş futboluna değer katarak Kahramanmaraş Futbolunun gelişmesi için bu tür çalışmalarımızla tecrübeli futbolcular çıkarırız diye düşünüyorum dedi.