Site Logo

12 Şubat Stadyumu HazIr...

Kahramanmaraş Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı 12 Şubat stadyumunun Koşu parkurunun suni çime kavuştu dedi.

 Kahramanmaraş Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 12 Şubat Stadyumu’nu yeniliyor. Uzun yıllar yenileme faaliyetlerinden mahrum bırakılan ve birçok spekülasyonların odak noktası haline gelen 12 Şubat Stadyumu, son iki haftadır başlatılan hummalı çalışmalarla arzu ettiği yeniliğe kavuşuyor. Daha önceleri adeta bir harabeyi andıran stadyumun tribünleri, soyunma odaları ve dinlenme salonları yerini yeniçağa uygun dizaynlara bırakıyor. Bir ay önce startı verilen çalışmalarla ilgili bir dizi açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali ihsan Kabakçı, 12 Şubat Stadyumu’nun eski yüzünü bir tarafa bırakıyor, yeniçağa uygun yüzünü en kısa zamanda halkla buluşturmayı hedefliyoruz. Şimdi ise stadyumun kenarlarında bulunan toprak koşu parkurunu suni çimle kaplayarak daha güzel bir görüntü vereceğiz. Çalışmalar son sürat devam ediyor.

 HEDEFİMİZ, AMBİYANS OLUŞTURMAK!  

Kahramanmaraşlı futbol severlerin eski futbol ambiyansından uzak kaldığını, bu doğrultuda yapılan çalışmaların eski futbol ambiyansını tekrar yakalamak olduğunu belirten Kabakçı, “Spor severler iyi bilirler ki, 12 Şubat Stadyumu geçmişinde çok büyük takımları ağırlamış, birçok başarıya ev sahipliği yaptığı gibi “Kahramanmaraşlı futbol severlerin ikinci evi” konumu haline gelmiştir. Burada yaşanılan atmosfer, burada oluşturulan ambiyans elbette spor severleri memnun bırakır cinsten olmuştur. Bizde yaşanılan bu güzel duygulardan esinlenerek, halkın özlem duyduğu 12 Şubat Stadyumu’nu çağa uygun dizaynıyla halkla buluşturmayı hedefliyoruz bunun için soyunma odaları ve dış dizayn ve boya işini bitirdik. Çimleri de geçtiğimiz sezon başında yeniledik. Şimdi ise koşu parkurunu Suni çimleme işlemini tamamladık. 

 ÇALIŞMALAR TAM TAKIR 

 Yenileme çalışmalarının bir aydır sürdüğünü belirten Kabakçı, koşu bölümlerine sentetik çim çalışmalarımız bir aydan bu yana sürüyor. Bitim aşamasına kadar geldik. Yaklaşık 13 günden beri 12 Şubat stadyumunun halka kapalı olarak koşu parkurunun suni çimlenmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kabakcı; 10 gündür mıcır serimi işi ile uğraşıyoruz ve mıcır serimi işi sona erdi. Suni çimi serimini yapacak olan firma bir haftadan bu yana çalışıyor. Kremit rengine yakın bir renkle stadyum daha güzel bir görünüm kazandı.  Uygun bir bütçe ile stadyumumuza suni koşu parkuru kazandırdık. Çalışmaların en güzel yanı ise, futbol severlerin artık tel örgülere mahsur bırakılmadan, onlara daha modernize bir yapıda futbol izleme imkânı sunacak olmamızdır” dedi.