Site Logo

Ferudun Kolat : KahramanmaraŞ'lIlar Rahat Olsun...

Kahramanmaraşspor’un farklı bir ile taşınacağı yönündeki iddialara cevap veren Başkan Ferudun Kolat, “Kahramanmaraşspor Kahramanmaraş’ın takımıdır ve bu şehirde kalacak.Kahramanmaraşlı kardeşlerimin içi rahat olsun.”dedi.

 

KOLAT: “KAHRAMANMARAŞLILAR RAHAT OLSUN”

Play-Off şampiyonluğunun ardından konuşan Kahramanmaraşspor Başkanı Ferudun Kolat, takım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni sezonda çok iyi bir yönetim kadrosu oluşturacaklarını dile getiren Kolat, bu yeni yönetimde bulunacak isimlerin ise Kahramanmaraşlı olacağını söyledi. Kahramanmaraşspor’un şehirden taşınması konusuna ise çok sinirlenen Kolat, “Kahramanmaraş halkının içi rahat olsun, bu takım bu şehrindir, başka bir yere götürmemiz söz konusu değildir.”dedi.
Şampiyonluk sonrası kendisini arayarak tebriklerini bildiren Kolat, özellikle Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a ve taraftarlara teşekkür etti.

Kolat, açıklamasını şu başlıklar altında sürdürdü:

“İŞ ADAMLARI YÖNETİMDE OLACAK”


“Kahramanmaraşspor A.Ş. olarak Kahramanmaraş’ta sevilen sayılan 10 iş adamını yönetime alacağız. Bunu ilk defa açıklıyorum. Bu her zaman aklımızda olan bir şeydi. Ancak bizim başarıyı istememiz ve biraz aceleci olmaz bu düşünceyi biraz geri plana atmıştı. Ancak 2. Lig’de mücadele edecek olan takımımıza Kahramanmaraşlı iş adamlarını da davet edeceğiz. Onların varlığı bize ve takımımıza güç verecek. Anonim Şirket konusuna da çok fazla takılmasın, çünkü federasyonun bu yönde getirdiği bir kural var. Tüm kulüpler Anonim Şirket olmak zorunda, bu sadece federasyonun değil UEFA’nın da kuralıdır.”

“BAŞARDIK ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ”


“Hiçbir kulüp bizim çektiğimiz kadar sıkıntı çekmemiştir. Biz Kahramanmaraşspor’u ölmek üzere aldık. Takımı aldığımızda ilk olarak lisansa engel olan borcu ödeyeceğimizi söyledik ve bu sözü yerine getirdik. Bu borcu ödeyince transferler yaptık ve bu takımı üst liglere taşıyacağımızın sözünü verdik. Ben bizim şampiyonluğumuzun Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeni kurulan ve tüm kadroları değişen bir takımız. Biz bu anlamda tarihe adımızı altın harflerle yazdırdığımızı düşünüyoruz.”

“İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR”


“Kahramanmaraşspor’un Anonim Şirket olması bu şehirde büyük bir tepki ile karşılandı. Ben bu durumu artık kabullenmelerini istiyorum. Bugün şampiyonluğumuza sevinen Kahramanmaraşspor taraftarına bir sorun, Anonim Şirket için mi eğleniyorlar yoksa kırmızı beyaz Kahramanmaraşspor için mi eğleniyorlar. Kahramanmaraşspor’un buradan başka bir yere götürülmesi tabiî ki mümkün olan bir şey. Ancak biz bunu hiç düşünmedik ve düşünmüyoruz. Bu takım bu şehrin takımıdır ve burada kalacaktır. Bu takımın arkasından bir sürü oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunları oynayanları da biliyoruz oynatanları da, ancak biz hiç birine bir şey demiyoruz. Biz sadece takımımızın başarısı için uğraşıyoruz. Bizi en çok yıpratan da bu olaylardır. İçimizdeki İrlandalılarla uğraşmaktan, doru düzgün düşünmeye fırsat bulamıyoruz. Biz bu şampiyonlukla birilerini sevindirirken birilerini de üzdüğümüzü düşünüyoruz.”

“SÖZÜMÜZDE DURACAĞIZ”

 

“Kahramanmaraşspor sevenleriyle ve onların dualarıyla bugün bu noktaya geldi. Bundan sonra da daha iyi yerlere gelecektir. Biz bu anlamda inancımızı asla yitirmedik. Biz söz verip gidenlerden değiliz, biz söz verdiği zaman tutan insanlarız. Sezon başında verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Biz şampiyonluktan koptuğumuz hiç düşünmedik. Bir yol varsa bunu deneme tarafında olduk. Kimseye sitem etmiyorum, kimseye kırılmıyorum, kimse de bize kırılmasın. Daha önce farklı açıklamalarımız olmuştur, bu açıklamaları bir kenara bırakıp başarıya ortak olmak gerekir. Bu başarı Kahramanmaraş’ın başarısıdır. Biz Manisa’da şampiyon olduk. Kupayı ne İstanbul’a götürdük ne de Isparta’ya, biz kupayı Kahramanmaraş’a getirdik. Çünkü kupa Kahramanmaraş halkınındır.”


“DEVAMI GELECEK”

 

“25 tane pırıl pırıl gençle geçtiğimiz sezonun başında bu yola çıktık. Bu arkadaşlarımızın uyum süreci, takımın lige alışması, içimizdeki İrlandalılar ve daha bir sürü sıkıntı ile biz bu başarıyı elde ettik. Biz kötü bir iş yapsaydık ben inanıyorum bu başarı gelmezdi. Ben iyi niyetimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. İyisiyle kötüsüyle biz bu başarıyı elde ettik. Kahramanmaraş halkı yanımızda olduğu sürece biz bu başarıyı daha da iyi yerlere taşıyacağız. Biz verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Kahramanmaraşspor’un başarılı olacağının sözünü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirdik. Bundan sonra da başarılı olacağına inanıyorum. Bunun da sözünü Kahramanmaraş halkına veriyorum.”

“HEDEF SÜPER LİG”


“Kahramanmaraşspor’a sezon başında bir hedef koyduk. Akdeniz Aslanının 4 yıl içerisinde Bank Asya 1. Lig’de olacağını söylemiştik. Bu yıl hiç sektirmeden bir üst lige çıktık. Şimdiki hedefimiz her yıl bir üst lige çıkmaktır. Belirlediğimiz bu hedefe daha iyi ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu kadar sıkıntının içerisinde böyle bir başarıyı yakaladıysak inşallah daha iyi başarılar elde ederiz. Kahramanmaraşspor’un bu şehirde kalacağını ve bu şehri temsil edeceğini düşünen insanlar bizim yanımızda. Böyle düşünen insanların sayısı arttıkça bizim başarıya olan inancımız da artıyor. Kahramanmaraşspor’un bu şehir için getirisinin çok yüksek olduğunu anlamak ve algılamak gerekiyor. Bunu bilen insanlar benim ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklardır.”

 

“KMS BU ŞEHRİN MARKASIDIR”


“Kahramanmaraşspor’un günümüzün en iyi reklam aracı olan futbolda başarılı olması demek, Kahramanmaraş’ın adının daha çok duyulması demektir. Kahramanmaraş bunu iyi anlamalı. Bugün liglere baktığımız zaman hayatımız boyunca duymadığımız illerin ve ilçelerin ve hatta beldelerin takımlarının futbol sayesinde çok iyi reklam yaptığını görürüz. Örnek olarak Akhisar Belediyespor’u verebiliriz. Şu anda bu ilçeyi bütün Türkiye konuşuyor. Neden futbolda çok büyük bir başarı elde etti ve Süper Lig’e yükseldi. Milyonlarca TL para verseler bu reklamı yapamazlardı. Bunu anlamak gerekiyor. Herkes dürüst olsun, bu böyledir ve böyle olacak. İlçe takımlarından çok iyi bir konumdayız. Başarılı olmak için sadece birlik olmak yeterli, Kahramanmaraş bunu sağladığı zaman çok iyi bir yere gelecek. 2013 yılında bu şehrin Büyükşehir olacağını 7’sinden 70’ine herkes biliyor. Büyükşehir olacak bu şehrin takımının 3. ligde olması bence utanç verici olur.”

 “MÜLKİ AMİRLERİMİZ YANIMIZDA OLSUN YETER”

 

“Her zaman birlik ve beraberlikten bahsettik. Kahramanmaraş birlik olduğunda daha güzel işlerin başarılacağını düşündük ve düşünmeye de devam ediyoruz. Belediye Bingölspor maçında gördüğümüz manzara bizleri çok duygulandırdı. Şeref tribününde Bingöl’ün bakanı, valisi, belediye başkanı, milletvekilleri ve daha bir sürü önemli insan Bingölspor için tribünündeki yerini almıştı. Çok şükür bizim vekillerimiz de oradaydı ancak yinede biz orada ezik kaldığımızı düşünüyorum. Sayın Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’e, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Onlar bizi tribünde yalnız bırakmadılar. Milletvekillerimizin futbolcularımızın soyunma odasına gidip onlarla konuşmaları moral ve motivasyonu artırdı. Bize Bingöl’ün bakanı kupa verdi. Gönül isterdi ki bu kupayı bizim mülki amirlerimizin bir bize verseydi. Biz bu güne kadar oynadığımız birçok maçta çok zor anlar yaşadık. Çünkü tribünde bizleri izleyen ve haklı olduğumuz konuları savunacak bir mülki amirimiz yoktu. Ancak biz bundan sonra bu konuların daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü büyüklerimiz bizlerden başarı istiyordu, bizlerde istedikleri başarıyı yakaladık.”

“EN BÜYÜK TEŞEKKÜR TARAFTARLARA”


“Kahramanmaraşspor’un güzide taraftarlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Yaz demediler kış demediler bizlerin yanında oldular. Bu kupayı onlara armağan ediyorum. Maçtan sonra beni arayıp tebriklerini ileten Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyorum. Teknik yönetimime, futbolcularıma ve kulüp çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”