Site Logo

Ufuk Bİlgetekİn'den Şampİyonluk AçIklamasI...


Kahramanmaraşspor A.Ş. As Başkanı Ufuk Bilgetekin, Kahramanmaraşspor’un 2.Lige çıkacağına hep inandıklarını belirterek, “biz şampiyon olacağımıza hep inandık, yürekten inanmamız bize şampiyonluğu getirdi.”dedi.

TFF Spor Toto 3. Lig 2. Grup Play-Off final maçında Belediye Bingölspor’u penaltılarda 4-2 mağlup ederek şampiyon olan Kahramanmaraşspor’da 2. lige yükselmenin sevinci yaşanırken, As Başkan Ufuk Bilgetekin şampiyonluğu değerlendirdi. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine  konuşan Bilgetekin, Kahramanmaraşspor’a destek verenlere teşekkür ederken, bu başarıda onların payının büyük olduğunu söyledi. Kahramanmaraşspor yönetiminin, teknik heyetin, futbolcuların ve taraftarın şampiyonluğa her zaman inandığını söyleyen Bilgetekin, bu güçlü inancın şampiyonluğu getirdiğini vurguladı.
Bilgetekin, açıklamasını şu satır başları altında sürdürdü:  


“YÖNETİMİMİZ ŞEFFAF”


“1 Mayıs 2011 yılında bu yönetimi devraldığımızda sevinenler de oldu kuşkuyla bakanlarda. Anonim Şirketi olduğunda spor kulübü nasıl olur diye kendince yorumlar yapanlar oldu. Biz bize inanan taraftarlarımızın da desteğiyle, elimizden geldiği kadarıyla, gücümüzün yettiği kadarıyla Kahramanmaraşspor kulübü için çalıştık. Şirket olmanın artıları olduğu gibi, gördük ki Kahramanmaraş ilinde dezavantajları oldu. Dezavantajları bu ilde her zaman önde gitti. Maddi açıdan çok büyük destekler almadık. Aldığımız maddi destekleri de normal sezonun son maçı sonrası basın mensuplarına gönderdiğimiz bildiride açıkladık. 2011-2012 sezonu içerisinde yapmış olduğumuz, mutfak masrafları dahil tüm harcamalarımızı kamuoyu ile paylaştık. Şampiyonluk primimiz hariç dağıttığımız primlere kadar tüm giderlerimizi kamuoyu ile paylaştık. Bunun yanı sıra hangi iş adamından ne kadar destek aldığımızı da yine kamuoyu ile paylaştık, alınan bu paraların reklam karşılığı olduğunu da her fırsatta vurguladık. Yapmış olduğumuz durumu takdir eden de oldu eleştirende, biz herkesin görüşüne saygı duyduk bundan sonra da duymaya devam edeceğiz.”

 

“FEDAKARLIKLAR BAŞARIYI GETİRDİ”

 

“Kahramanmaraş’ımıza güzel bir gurur yaşattığımıza inanıyorum. Takımımızın kamp süresi boyunca bende yanlarında oldum. Play-Off’a baktığımız zaman Yalıspor’u saymazsak Keçiörengücü ve Belediye Bingölspor bizim için çok ciddi rakiplerdi. İyi olmaları onların play-off oynamasına da vesile oldu. Keçiörengücü’nü çok güzel bir futbolla mağlup ettik. Normal sürede bulamadığımız golleri uzatmalarda bulduk ve sonuç olarak finale yükseldik. O karşılaşmada Şadi gibi tecrübeli bir ismi kaybettik. Kırmızı kart görmesi nedeni ile final maçında oynayamadı. Onun vermiş olduğu sıkıntı ile maça çıktık. Bunun yanı sıra Onur’un, Erhan Çelenk’in ve Aytaç’ın sakatlıkları vardı. Ancak bu futbolcularımız sahaya çıkıp Kahramanmaraş için mücadele etmek istediklerini söylediler. Bacağımız kopsa da biz bu maçta oynayacağız dediler. Bana bir söz verdiler ve sözlerini de tutular. İğneyle de olsa sahaya çıktılar ve her zaman olduğu gibi çok güzel mücadele ettiler.”

“BİZ DAHA ÇOK İSTEDİK”


“Sezon boyunca futbol şansı yanımızda hiç olmadı. Ben play-off maçlarında futbol şansımızın yanımızda olduğunu düşünüyorum. Tabiî ki futbolcularımızın öz verili ve disiplinli oyunu bizi çok memnun etti ancak ben futbol şansının da yanımızda olduğunu düşünüyorum. Özellikle final müsabakasında kaleci Taylan’ın muhteşem kurtarışları bizleri çok mutlu etti. Kalecimiz o karşılaşmada çok güzel işler yaptı, konsantrasyonu yerindeydi ve şampiyonluğa giden kapıyı açtı. Ben bizim bu başarıyı rakiplerimizden daha çok istediğimizi düşünüyorum. Rabbim bu isteğimizi gördü ve şampiyonluk sevincini bize yaşattı. Tabi rakiplerimizde çok istiyordu ancak biz onlardan daha çok istiyorduk. Bize inanan ve bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. 3. Lig’de hiç kimse bin kişi karşısında top oynamadı. Biz bir sürü deplasmana gittik. Şampiyon olan Nazilli Belediyespor’un bile bizim ki kadar taraftarı yoktu. Deplasmanda orada oynadığımız maçta bizim bir avuç taraftarımız onların taraftarlarını susturmayı başardı.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR HİÇBİR YERE GİTMEYECEK”


“Bizim kulağımıza da yönetimin taraftarı taşıyacağı yönünde dedikodular geliyor. Biz Kahramanmaraş’ın belli kesimine karşı kırgınlık yapmış ola biliriz ancak böyle bir şey söz konusu değil. Bizim her şeyimiz Kahramanmaraşspor taraftarıdır. Biz böyle güzel ve güzide bir taraftara böyle bir ihaneti yapamayız. Kahramanmaraşspor taraftarı bizlere ilk günden itibaren çok inandı. Biz onlarla birlikte çok güzel anlar yaşadık. Yeri geldi onlarla birlikte ağladık, yeri geldi onlarla birlikte güldük. Tüm taraftar guruplarımız bizlerin yanında oldular ve bizlere moral verdiler. Bu güzide insanlara karşı vermiş olduğumuz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz.”

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN DEVAMI VAR”


“Biz sezon başında verdiğimiz sözü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Şampiyonluk sözünü yerine getirdik. Biz taraftarımıza bir söz daha vermiştik. Bu güne kadar bu takımın parasını kendi menfaati için kullanan insanlara yönelik başlatılan hukuki süreci devam ettirmekti. Bu konudaki hukuki mücadele devam ediyor. 2009 yılında dönemin valisi tarafından açılan davaya Kahramanmaraşspor A.Ş. olarak biz de dahil olduk. Davaya atanan bilirkişilerin raporları bizim bu davaya olan inancımızı güçlendirdi. Yönetim olarak da bu davaların üzerine gitme kararı aldık. Bizlere destek veren iş adamlarına da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Biz bugüne kadar aldığımız tüm destekleri kalem kalem açıkladık. Ancak bizden önceki yönetimlerin hiç açıklama yapmadan harcadığı paraların hesabı hukuki olarak sorulacaktır. Biz bu kulübü borçlu aldık ve borçlarını ödüyoruz, bu borçları yapan yönetimlere de bunu sorma hakkımız olduğunu düşünüyorum.”

“DOĞRU İŞLER YAPIYORUZ”


“Yaptıklarımızı takdir eden de var etmeyen de var. Sonuçta Kahramanmaraş 500 bin nüfusu olan bir ildir. Bizleri seven de olacak sevmeyende ancak biz doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz. Biz farklı duygular ve düşünceler içerisinde değiliz. Kahramanmaraşspor’u nasıl başarılı bir hale getiririz, dışarıdan bakıldığında nasıl kurumsal bir şirket gibi gösteririz bunun çabası içerisindeyiz. Biz gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Bunu başarmak için profesyonel bir ekip kurduk. Bu kupayı alarak da yaptığımız işlerin doğru olduğunu kanıtladık. Bazen işler olmadığı zaman olmuyor. Sezon içerisinde oynadığımız bir sürü maçı örnek göstere biliriz. Futbolda sadece futbol oynayarak kazanılmıyor. Kimsenin hakkını yememek gerekiyor, futbolculara insan gibi davranmak gerekiyor. Bunları yaptığınız zaman başarı zorda olsa geliyor.”
 
“İNANMAK BAŞARIYI GETİRDİ”

 

“Biz çok mutluyuz ve huzurluyuz. Futbolcu kardeşlerimi başarılarından dolayı kutluyorum. Biz 4 yıl içerisinde Bank Asya 1. Lig sözü vermiştik. İlk yıl seker mi sekmez mi diye hiç düşünmedik. Acabaları düşüncelerimizin arasına asla sokmadık. Normal sezonun son haftası Keçiörengücü maçı öncesi play-off’a kalır mıyız diye düşünmeden Manisa için kamp programı bile yapmıştık. O kadar inandık ki Manisa’da buraya geleceğimizin, taraftarımızla kucaklaşmanın planlarını yapmıştık. Sadece biz de değil, taraftarımız bile bu başarıya öyle bir inandı ki bu inancı net bir şekilde gördük. Deplasmanlara gelmek için ellerinden geleni yaptılar. Gücümüzün yettiği kadarıyla başarı için mücadele ettik. Şuan istediğimiz yere geldik, bundan sonra 2. ligde başarılı olmak için çalışacağız. Hocalarımız kısa bir izin yapacak, ondan sonra yeniden bir ayara geleceğiz ve yeni sezonun planlamasını yapacağız. Transferleri yerinde yaparak daha da güçlü olmak istiyoruz.”

Haber: İlker YİYEN