Site Logo

İlter Kasap : TeŞekkürler KahramanmaraŞ

Play-Off final maçında Belediye Bingölspor’u penaltılarla eleyerek 2.Lige yükselen Kahramanmaraşspor’da, bu büyük başarının sevinci yaşanıyor. Sportif Direktör İlter Kasap, sezon başında 4 yılda Bank Asya 1. Ligi hedeflediklerini ancak play-off şampiyonluğu ile bu süreyi kısalttıklarını söyledi.

Sezon başından bu yana planlı ve programlı bir şekilde hareket eden Kahramanmaraşspor, başarılarıyla kendi planlarının üzerine çıktı. Sezon içerisinde zor günler geçiren ancak umudunu hiçbir zaman yitirmeyen Kırmızı Beyazlılar, şampiyonluğun haklı gururunu yaşıyor.

Kahramanmaraşspor Sportif Direktörü İlter Kasap başarıyı anlattı. Sezona yeni kurulan bir ekiple başladıklarını hatırlatan Kasap, bu ekibin uyum sürecini de hesaplayarak 4 yılda Bank Asya 1. Ligi hedeflediklerini hatırlattı. Ancak Manisa’da oynanan play-off maçlarının bu hedefi değiştirdiğini belirten Kasap, daha ilk yılda 2. lige ulaştıklarını, aynı istikrarı sürdürerek 2 yılda Bank Asya 1. Lig’e yükselmek istediklerini söyledi. Kahramanmaraşspor’un çok iyi bir takım olduğunu hatırlatan Kasap, küçük desteklerle bu başarıyı yakaladıklarını belirtti. Desteklerin büyümesiyle hedeflerin de büyüyeceğini sözlerine ekleyen Kasap, inanmanın kazanmanın yarısı olduğunu, inandıkları için de bu başarıyı sezon başında elde ettiklerini söyledi.
Kasap, değerlendirmesini şu satır başları altında yaptı:

 

“FUTBOLDA HER ŞEY VAR”


“Futbol uzun bir maratondur. Bu maraton içerisinde galibiyetlerde oluyor, mağlubiyetlerde oluyor, hüzünlerde oluyor, sevinçlerde oluyor. Bunlar futbolun doğasında olan değişmez faktörlerdir. Biz geldiğimiz günden bu güne kadar her zaman bizlere destek olunmasını istedik. Destekler sayesinde bizler bu takımı daha iyi yerlere getireceğimizi her fırsatta söyledik. Bizlere inanan insan sayısı bu şehirde belli isimlerden oluşuyor. Destek konusunda en önemli konu taraftarımızın her koşulda bizim arkamızda dimdik durmasıdır. Taraftarımız her zaman bize inandı ve güvendi. Sonuç olarak arzuladığımız başarı ile şehrimize döndük. Şampiyonluk çok güzel bir duygu. Bu şampiyonluğu kendi çocuğunuzu yetiştirir gibi bir noktaya getirdiğiniz zaman manası çok daha fazla oluyor.”

“KAHRAMANMARAŞSPOR BU ŞEHRİN MARKASIDIR”


“Kahramanmaraşspor sezon başında Anonim Şirket oldu. Bizler herkesi ziyaret ederek yapacağımız faaliyetleri ve izleyeceğimiz yolu anlattık. Ancak insanların kafasında: Kahramanmaraşspor artık Anonim Şirket oldu, şirketi alanlar başının çaresine baksın düşüncesi vardı. Ancak bu düşüncenin yanlış olduğunu sezon başından bu yana söyledik ve söylemeye devam ediyoruz. Biz Kahramanmaraşspor’un ne adını, ne rengini ne de logosunu değiştirdik. Bizim için Kahramanmaraşspor Kahramanmaraş şehrini temsil eden bir markaydı, biz de o markayla bir yıl boyunca mücadele ettik ve bu şehre bir gurur yaşattık. Manisa’da oynadığımız play-off mücadelelerinde iyi bir oyunla Kahramanmaraş’a güzel bir kupa kazandırdık. Oynadığımız maçlar uzatmalara da gitse, penaltılara da kalsa sonuç olarak biz kazandık. Sezon başında koymuş olduğumuz hedefe bir adım daha yaklaşmış olduk. Sezon başında koyduğumuz hedefe bir adım kaldı. Biz lige başlarken 4 yılda Bank Asya 1. ligi hedefliyorduk. Ancak azmimiz ve tecrübelerimizle bu sezon planlarımızdan 2 yıl öne geçtik.”

“İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE”


“25 yeni oyuncu, yeni bir teknik kadro ve yönetim ile sıfırdan kurulmuş bir takımız. Kahramanmaraşspor sürekli play-off’lardan dönen bir takımdı. 5. yılında play-off’tan şampiyon oldu ve bu makus talihini yendi. Kalbimizin temizliği, işimizi sevmemiz ve işimizi şansa bırakmamamız bizler için önemli bir faktördü. Bu faktörleri de göz önünde bulundurarak biz birinci yılımızda şampiyonluk yaşadık. Ben öncelikle iki başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Ferudun Kolat ve Ufuk Bilgetekin, şahsıma, futbolcularımıza ve teknik kadromuza çok büyük destek oldular. Onlara çocukları gibi baktılar. Yaşadığımız tüm sıkıntıları hep birlikte yaşadık. Biz her zaman söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz. Kahramanmaraşspor bir aileden oluşuyor. Bunu futbolcularımıza da çok iyi aşıladık. Bir ailede her türlü sorun ola bilir, bir ailenin iyi günü de olur kötü günü de olur. Biz bu günleri hep içimizi de paylaştık. Ben başkanlarımızın bu şampiyonluğu bizden daha fazla hak ettiğini bir kez daha söylemek istiyorum. Onlar temiz yürekli insanlar oldukları için bizler bugün başarı yakaladık ve ben bu başarıları sürdüreceğimize inanıyorum.”

“KİMİN NE SÖYLEDİĞİ ÖNEMLİ  DEĞİL”

 

“Birileri tarafından her zaman bir takım spekülasyonlar yapıldı. İnsanları tanımadan bir şeyler söylemek her zaman kolaydır. Kimin ne söylediğine değil, biz işimize bakıyoruz. Bizim şirketimizin sahipleri de işlerine bakıyorlar. Biz bu düşüncelerle Kahramanmaraşspor kulübünü layık olduğu yere taşımak istiyoruz. Hedefsiz olan insan hiçbir yere varamaz. Bizim de hedefimiz bir gün Süper Lig’de oynamak. Bugün baktığımız zaman Akhisarspor bile Süper Lig’e çıktı. Kahramanmaraş 500 bin’e yakın nüfusa sahip ve 2013 yılında Büyükşehir olacak bir il olmasına rağmen 3. ligde mücadele eden bir takımı vardı. Böyle bir şehir Süper Lig’de olmayı hak ediyor. Taraftarıyla ve insanıyla herkes bunu hak ediyor. Bu şehirde futbolu seven ve futbola gönül veren insanlar bu başarıyı hak ediyor.”

“BAŞARININ SIRRI DESTEK”


Futbolda takım sahiplenilmediği zaman başarı ya geç geliyor ya da hiç gelmiyor. Akhisarspor’u bir kez daha örnek vermek istiyorum. Bu ilçe takımının arkasında koskoca bir ilçe var. 7’sinden 70’ine herkes takımının yanında. Siyasetçilerinden STK’larına kadar herkes takımının yanında. Biz Kahramanmaraş’a geldiğimiz günden bu yana net ve açık bir destek göremedik. Ancak final maçımızı izlemeye gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve Kahramanmaraş MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Ben kendilerine buradan sizlerin arayıcılığıyla teşekkür ediyorum. Siyasetçilerimizin devre arasında futbolcularımızın yanına gelip başarılar dilemeleri bizleri gururlandırdı. Futbolcularımızı daha iye futbol oynamaya teşvik etti ve onların motivasyonunu güçlendirdi. Gönül isterdi ki bu gibi destekler sezon başında yapılsaydı. Ancak her şeyin bir başlangıcı vardır. Ben bu güzel davranışın başlangıç olduğuna inanıyorum.”

“TÜM EKİBE TEŞEKKÜR EDİYORUM”


“Ben Kahramanmaraşspor kulübünde görev yapan teknik yönetime, futbolculara, malzemecilere, masörüne, sağlıkçısına, aşçısına, temizlikçisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada görev yapan insanlar görevlerini çok iyi yaptılar. Ben buradan bir kez daha emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Bir şehrin siyasetsinin takım üzerindeki etkisini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Belediye kulüpleri ekonomik sıkıntı yaşamayan kulüplerdir. Biz final maçında böyle bir kulübe karşı oynadık. Biz ekonomik sıkıntılar yaşadık ancak bu bilinen bir şekilde değil. Futbolcularımızla parasal anlamda kesinlikle bir sıkıntımız yok. Sadece ödemeler gecikmiştir. Ekonomik anlamda başkanlarımız gerekeni yapmıştır.”

 

“YENİ SEZONUN PLANLAMASI HAZIR”


“Futbolcularımız tatile çıkacak, bizler de bir hafta izin yapacağız ve çalışmalara başlayacağız. Fiziki yorgunluğun yanı sıra zihin olarak da çok yorulmuş durumdayız. Yeni sezonun planlamasının büyük bir kısmını yaptık. Kısa bir izin yaptıktan sonra çalışmalarımıza tekrardan başlayacağız. 2. Lig’de de hedefi kovalayan, başarıyı kovalayan bir takımımız olacak. Takımımızdan ayrılan arkadaşlarımız da olacak, takıma yeni katılan arkadaşlarımız da olacak. Takıma yeni katılan arkadaşlarımız da olacak. Bunlar futbolun doğasında olan şeylerdir. Hedefimiz yeni sezonda daha iyi olmaktır. Ben takımın çok fazla dejenere olmasından yana değilim. Ufak tefek katkılarla takımımızı daha güçlü hale getireceğiz. Ben inanıyorum elimizdeki futbolcularla ikinci ligde de hedefi kovalayan bir takım olacağız. Bunun için siyasetçilerin, iş adamların ve Kahramanmaraş halkının kulübe sahip çıkması ve destek olması gerekiyor.”

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YERİNE GETİRDİK”


“Kahramanmaraşspor kulübü olarak biz üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve başarıyı yakaladık. Şimdi bu şehrin önde gelenlerinin bizlere destek olmasını bekliyoruz. Sonuç olarak bu takım bu şehri temsil ediyor. Takımın isme Kahramanmaraşspor, logosunda aslanı var, renkleri kırmızı beyaz. Bu kulübün hiçbir şeyi değişmedi. Taraftarımızdan çok büyük destekler görüyoruz, aynı desteği diğer insanlardan da bekliyoruz. Kendi sahamızda kaybettiğimiz maçlarda bile çok büyük destekler verdiler. Taraftar bize karşı inancını yitirmediğini her zaman gösterdi. Zor şartlarda ve zor koşullarda deplasmanlara geldiler. Kazanmış olduğumuz kupanın değeri maddi değerlerle ölçülemez. Biz bu kupayı taraftarımızla birlikte kazandık, inşallah onlarla birlikte bu başarıyı devam ettireceğiz.”

Haber: İlker YİYEN