Site Logo

İlter Kasap : Arsİn maçI dönüm noktasI olabİlİrdİ...

 Kahramanmaraşspor A.Ş. Sportif Direktörü İlter Kasap, Arsinspor maçının öncesini ve sonrasını değerlendirdi. Kasap: “Arsinspor maçını kazanıp puanımızı 59’a çıkararak Play-Off yolunda avantaj yakalamak istiyorduk. Ancak kötü oynadığımız maçta üç puan kaybettik” dedi.

TFF Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Arsinspor’a 1-0 mağlup olmuştu. Grup’ta play-off iddiasını sürdüren Kahramanmaraşspor, deplasmanda Arsinspor’a mağlup olarak önemli bir avantajı elinden kaçırdı. Bu maçı değerlendiren Kahramanmaraşspor A.Ş. Sportif Direktörü İlter Kasap, mutlak üç puan için gittikleri Arsin’den puansız döndükleri için çok üzgün olduklarını dile getirdi. Maç boyunca gol haricinde hiç pozisyonu olmayan rakibe karşı istedikleri futbolu ortaya koyamadıklarını ifade eden Kasap, Arsin’de bırakılan 3 puanın Kahramanmaraşspor’u çok rahatlata bileceğini belirtti.
Ayrıca maç sonrası ortaya atılan iddiaları da değerlendiren Kasap: “Bizim futbolcularımız namusum dediği takımı zora sokacak iş yapmaz. Maçı hafife aldık ve kaybettik. Kazansaydık büyük avantaj elde edecektik. Avantaj elde edeceğimiz maçı neden bile bile kaybedelim. Teknik yönetim de, futbolcularda bunun bilincinde.” dedi.
Kasap, konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü:

“MAÇ ÖNCESİ ARSİNSPOR MAÇININ ÖNEMİNİ SÖYLEDİK”


“Arsinspor maçının önemini maç öncesinde yaptığımız değerlendirmelerde anlatmıştık. Bizim 56 puanımız vardı, Arsinspor’dan alacağımız 3 puan bizi 59 puana ulaştıracak ve Play-Off yolunda bizi çok rahatlatacaktı. Ancak düşündüklerimiz olmadı ve maçı kaybettik. Ligin ikinci yarısı çok kötü oynadığımız karşılaşmaların içerisinde en kötüsü de Arsinspor maçıdır diye düşünüyorum. Yalıspor maçında da aynı şekilde kötü bir performans sergiledik. Futbol olarak ortaya koyduğumuz oyun takımımıza yakışmadı. Arsinspor maçına baktığımız zaman ev sahibi ekibin gol pozisyonu haricinde hiç net pozisyonu yok. Gol pozisyonunun oluş şeklini görseydiniz her halde gülerdiniz. Golü atan oyuncunun dizi ve kaval kemiği arasına çarpan top kalecinin üzerinden ağlarla buluştu ve gol oldu. Pozisyon olarak net pozisyonlarımız vardı. Ancak bu goller golle sonuçlanmadığı için bizim için çok da kayda değer görmüyoruz. Son dakikada Emrah’ın bir pozisyonu vardı, Kepez maçında attığımız ikinci golün pozisyonunun aynısıydı. İşin açıkçası gol pozisyonu diye çok sevindim. Emrah köşeden yapılan ortaya çok güzel bir kafa vurdu. Kaleci topu direğin dibinden çıkardı ve hevesimizi söndürdü.”

“ARSİN’E ÜÇ PUAN İÇİN GİTTİK”


“Üç puan kaybettiğimiz için çok üzüntülüyüz. Bu üç puan kaybını tabiî ki hesap etmiyorduk. Biz Arsin’e üç puan için gitmiştik. Biz bu maç öncesi 59 puana ulaşarak içeride oynayacağımız Kilimli Belediyespor maçını da kazanarak play-off’u garantilemek istiyorduk. Ancak düşüncelerimiz olmadı. Futbolda bu gibi olaylar şüphesiz ki oluyor. Ben bu olayı talihsizlik diye isimlendiriyorum. Ancak biz ileriye bakıyoruz. Bu haftayı bay geçireceğiz. Ardından Kilimli Belediyespor maçına çıkacağız. Sahamızda oynayacağımız bu maçtan 3 puanı kazanmak istiyoruz. Bizim rakiplerimiz az çok netleşti. İstanbulspor ve Yalıspor şuan net rakibimiz olarak gözüküyor. Bu hafta İstanbulspor B.Bingölspor ile oynuyor. Bu maç bizim için çok önemli. B.Bingölspor’a baktığımız zaman matematiksel olarak şampiyonluk şansı var. Yalıspor’da kendi sahasında İskenderunspor ile mücadele edecek. Bizim bay geçireceğimiz hafta bu karşılaşmalar bizim için çok önemli. Ligin üst sıralarında takımlar arasında fazla bir puan farkı olmadığı için birbirlerini yenerek kendilerini garantilemek isteyecekler.”

“PLAY-OFF’A KALACAK BİR TAKIMIZ”


“Bizim takımımız önemli ve kritik maçları çok iyi oynuyor. Zayıf ve kesin kazanır dediğimiz maçlara karşı da çok kötü bir oyun sergiliyor. Bunun nedenini bilemiyorum ancak bu durumun olmaması gerektiğini çok iyi biliyorum. Bu soruna çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Bu gibi maçlara konsantre olma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Geçmişe baktığımız zaman deplasmanda Nazilli Belediyespor’a mağlup olduk ancak bu maçta çok üstün bir performans sergiledik. Mağlup olmamızın nedeni de bireysel hatalar ve hakem hatalarıdır. Biz play-off’a çıkabilecek kapasitede bir takımız. Play-off’a mutlaka çıkacağız. Toplantılarımızı ve değerlendirmelerimizi bu yönde yapıyoruz. Antrenmanlarımıza da önceki gün başladık. Antrenmanlarımız devam etmektedir. Bu haftayı antrenmanlarla geçireceğiz ve gurupta oynanacak maçların sonuçlarını bekleyeceğiz.”

“FUTBOLDA NASILSA YENERİZ DİYE BİR DÜŞÜNCE YOK”


“Futbolcular bazen bir maça çıkarken nasıl olsa yeneriz düşüncesiyle çıkar. Bunu futbolcu psikolojisi olarak söylüyorum. Futbolda böyle bir düşünce olamaz. Futbolda çıkacaksın ve yeneceksin. Nasılsa yeneriz dediğin takım çıkıyor ve seni yeniyor. Bu da bir sürü sıkıntıyı beraberinde getiriyor.”

“FUTBOLCULARLA MADDİ BİR SIKINTIMIZ YOK”


“Kahramanmaraşspor kulübünün futbolcularıyla kesinlikle maddi bir sıkıntısı yoktur. Biz bunu futbolcularımıza bir defa söyledik. Play-Off primi verelim diye bir gündem oluşturduk. Bunu futbolcularımıza söyledik. Kesin bir dille reddettiler ve bunun mümkün olmayacağını söylediler. Kahramanmaraşspor’un namusları olduğunu böyle bir primi kabul edemeyeceklerini belirtti. Takımın Play-Off’a ve bir üst lige çıkmasının kendileri için en büyük prim olduğunu söylediler. Bunları açık ve net bir şekilde söylüyorum. Çünkü bizim futbolcularımız onurlu ve gururlu insanlardır. Böyle düşünmeleri bizleri çok mutlu etti.”

“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”


“Ortada dolaşan iddiaları yapa bilecek bir futbolcu Kahramanmaraşspor’da yoktur. Bizim futbolcularımız onurumuz ve gururumuz dedikleri takımın maçını satmaz. Düşünülen şeylerin ve düşüncesizce dile getirilen kelimelerin yanlış olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Arsinspor’un küme düşmesi benim umurumda bile değil. Beni Kahramanmaraşspor ilgilendirir. Biz Arsinspor’u yenseydik bayram yapardık. Çünkü Play-Off’ta çük büyük bir avantaj elde etmiş olurduk. Şuan ki durumumuza baktığımız zaman 3 kritik maç oynayacağız. Bizim oynayacağımız maçları bir kenara bırakın rakiplerimizin kendi aralarında oynayacakları maçlarda bizim için çok önemli.”

 

 Haber: Cebrail Sarı