Site Logo

Mehmet SaĞlam'dan KMS taraftarlarIna müjde...

Geçtiğimiz yıl koltuklama çalışmaları tamamlanan 12 Şubat Stadyumunun ışıklandırılacağı müjdesini veren TBMM Başkanvekili Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, ayrıca yeni bir stadyum yapılması için spor bakanı ile görüşeceğini söyledi.



Aksu Tv ekranlarında yayınlanan ve Mustafa Aykır’ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Saha Programına telefonla bağlanan TBMM Başkanvekili Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraşspor taraftarına yenil yıl müjdesi verdi. Öncelikle geçen yıl aynı programda taraftara verdiği sözü hatırlatan Sağlam, 12 Şubat Stadyumunun koltuklatıldığını ve en kısa zamanda da ışıklandırılmasının yapılacağını belirtti. Kahramanmaraş’ın ve Kahramanmaraşspor’un bu gibi hizmetleri fazlasıyla hak ettiğini belirten Sağlam, program konuklarından 46 Tar-Der Başkanı Yahya Vursavuş’un “18 ile olimpik stadyum yapılacak, bu iller arasında neden Kahramanmaraş yok” sorusuna da cevap verdi. Sağlam, Kahramanmaraş’ın da bu iller arasına alınması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

 

Program sunucusu Mustafa Aykır’ın sorularını yanıtlayan Sağlam, şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ımız şanlı geçmişiyle her türlü hizmete layık bir şehirdir. Ben voleybol takımlarımızla ve bayan güreşçilerimizle gurur duyduğumu öncelikle belirtmek istiyorum. Kahramanmaraşspor’un yeni bir yönetimle yeni bir döneme başladığını görüyoruz. Kahramanmaraşspor’un maçlarını izlemeye gelen vatandaşlarımızın beton zemin üzerinde oturmasını uygun görmedik. Bunun yanı sıra maçların akşam oynanması için ışıklandırma konusu gündeme gelmişti. 12 Şubat Stadyumunu koltukladıktan sonra ışıklandırılma konusunda başka bir zaman yapılması için bilgi verdiler bende bu duruma itiraz etmedim. Ancak bu konuyu da genç ve dinamik bir spor bakanımız var. Ben bu konuyu da Spor Bakanımız Suat Kılıç beye aktaracağım. Futbol günümüzde çok popüler bir spor, bunun yöneticiliği de mutlaka zordur. Bu iş fedakarlık isteyen bir iştir, bu fedakarlığı yapan Kahramanmaraşspor yönetimine teşekkür ediyoruz. Ben takımımız için ve şehrimiz için yapılması gereken konularda girişimlerde bulunacağım.”
Son olarak yeni bir stadyum yapılması konusuna değinen Sağlam: “Kahramanmaraş en güzel stadyuma sahiptir. Çünkü Kahramanmaraş büyük bir şehir oluyor. Bu konuyu da sayın bakanımız ile de görüşeceğiz.”dedi.

TAKIM İLE İLGİLİ BEKLENTİLER YÜKSEK

Tarafsız Saha Programı yine konu ve konuklarıyla haftaya damgasını vurdu. Program yorumcusu Fikret Fındık Kahramanmaraşspor- Keçiörengücüspor maçını değerlendirirken program sunucusu Mustafa Aykır, Kahramanmaraş’ta spor adına yaşanan gelişmeleri aktardı.

Kırmızı Beyazlı ekibimizin son deplasman karşılaşmasını değerlendiren Fikret Fındık, sezon başından bu yana takımdan beklentilerin yüksek olduğunu söyledi. Yönetimin Bank Asya 1. Lig düzeyinde takım kurduk sözlerini hatırlatan Fındık, bu sözlerden dolayı taraftarın takımdan beklentisinin yüksek olduğunu ifade etti. İlk yarı kaybedilen tüm puanların ikinci yarı çok aranacağını hatırlatan Fındık, Keçiörengücüspor karşılaşmasında kazanma hırsını göremediğini belirtti. Fındık, programdaki konuşmasında şunları söyledi: “Kahramanmaraşspor Keçiörengücüspor karşısında ne iyi oynadı nede kötü, takımımız vasat bir futbol sergiledi. Mücadele bakımından Kahramanmaraşspor’un iyi olduğunu gördüm. Ancak teknik ve taktik bakımından çok iyi olduğunu söyleyemem. Karşılaşmada takımımızın bir puan için sahaya çıktığını düşündüm çünkü öyle bir hava vardı. Eğer böyle bir düşünceyle çıkıldıysa bence bu çok yanlış bir şey. Tabi bu benim kendi yorumumdur, ben gördüklerimi söylüyorum. Büyük hedefleri olan bir takımın bence bu şekilde oynamaması gerekiyor. Çünkü Keçiörengücüspor en büyük rakiplerimizden bir tanesidir. Bence bu maç 6 puanlık bir maçtı ancak biz 1 puana razı olduk. Ligin ilerleyen zamanlarında bu kaybettiğimiz puanlara yanmamamız için bu gibi maçları iyi değerlendirmemiz gerekir. Şunda geçmişte kaybettiğimiz maçlara yanıyoruz. Bu durumu bir daha tekrarlamamak için oynadığımız tüm maçlara 3 puan hedefiyle çıkmalıyız.”

 

MAÇIN KAHRAMANI TAYLAN

Fındık, Keçiörengücüspor karşılaşmasının kahramanın kaleci Taylan olduğunu söyledi. Üst üste gelişen ve net gol pozisyonlarıyla sonuçlanan Keçiörengücüspor ataklarını kaleci Taylan’ın kestiğini hatırlatan Fındık, şunları söyledi: “Keçiörengücüspor maçının kahramanı bence Taylan’dı. Çünkü Taylan refleksleriyle, fizik kurallarını alt üst ederek çok iyi bir maç çıkarmıştır. Takımımız beraberliğe oynarken Taylan gelişen gol pozisyonlarına duvar olmayı başardı. Ben 3. liglerde böyle kaliteli bir kalece görmedim. Kaleci dediğin takımın zor durumda olduğu maçlarda onu sırtlanmak anlamına geliyor. Takımın maç kazanmaya isteksiz olduğu bir haftada kaleci Taylan üstün yetenek sergileyerek takımının mağlup olmasını engellemiştir. Herkesin gol diye ayağa kalktığı 100% gol pozisyonu olarak görülen şutları üstün bir başarı ile dışarı çıkarmayı başardı.”  

Haber: Cebrail Sarı