Site Logo

KahramanmaraŞspor AŞ'den Kamuoyuna Duyuru...

Kahramanmaraş Halkına ve Spor Kamuoyuna Duyurulur…

Son dönemlerde Kahramanmaraşspor Kulübü ve geçmiş dönemde yöneticilik yapmış Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile alakalı basında çıkan gerçeği tümü ile yansıtmayan haberlerle ilgili olarak bu bildiriyi kamuoyu ile paylaşmak zorunluluğunu hissettik.

Özellikle son dönemlerde basında yer alan dava süreci ile alakalı olarak Yönetim Kurulu olarak belirtmek isteriz ki 02.09.2009 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Dernek Denetçilerinin yapmış olduğu Denetim Raporuna göre söz konusu dava açılmıştır. Denetim Raporu doğrultusun da dönemin Kahramanmaraş Valisi Sayın Niyazi TANILIR suç duyurusunda bulunmuş ve ilgili şahıslar Dernekler Kanunu 32/ F maddesi yollamaz ise TCK-34,155/2 ve 53. Maddesi ile iddianame hazırlanmış ve bu iddianame kabul edilmiştir. Şuan 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2010/86 esas sayılı dosyası ile yargılama devam etmekte bizlerde bugün Kulübün Yönetim Kurulu olduğumuzdan İçişleri Bakanlığı’ nın zorunlu talimatı bu davaya müdahil olma zorunluluğunda kalmış bulunmaktayız.

Ayrıca yine Denetim Raporuna göre yine Denetim Raporları doğrultusunda Kulübümüz Kahramanmaraşspor’ u zarara sokan ve Kulübün parasını menfaatleri doğrultusunda harcayanlar ile bundan sorumlu olan tüm Yönetimlere 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 2011/89 esas sayılı dosyası ile dava açılmış durumdadır. Bu dava tamamen Denetim Raporları doğrultusunda açılmış bulunmaktadır. Davada adı geçen arkadaşların birçoğunun Kahramanmaraşspor’ a gönül vermiş insanlar olduğunun bilincindeyiz. Bu isimlerin birçoğunun belki de Kulübün bu dönemlerde yapılan harcamalarından ya da yapılan yanlışlardan haberleri bile olmadığı inancındayız ama Dernek Denetçileri Raporlarına göre tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin sorumlu olduğundan 2009 da açılan dava belki ilerleyen yıllarda da devam edebilir. Bu bir süreçtir.

Kahramanmaraşspor Yönetim Kurulu olarak Hukukçularımıza ve Mali Müşavirimize Kulübün hesaplarının incelenmesi ve özellikle son günlerde Kulübümüze karşı yapılan İcra takiplerinin incelenmeleri yönünde verdiğimiz yetki üzerine bir kısım haksız alacağın Kulüpten tahsil edildiği ve halen talep edildiği bu taleplerin iptali için birçok karşı davaları açmış bulunmaktayız ve açmaya da devam edeceğiz.  

Yönetim Kurulu olarak Kahramanmaraşspor Kulübüne her kim her ne zarar vermiş ise yapılan yargılama sonucunda Kahramanmaraş Kamuoyu çok daha net bilgiye sahip olacaktır. Bizler Yönetim olarak bunların takipçisi olmak zorundayız. Sonuçta bizler Kahramanmaraş’ ı ve Kahramanmaraşspor’ u en iyi şekilde temsil etmek varsa usulsüzlüklerin üzerine gitmek zorundayız. Aksi takdirde Yönetim Kurulu olarak bizlerde İçişleri Bakanlığı nezdinde suçlu sayılırız.

Kahramanmaraş’a ve Kahramanmaraşspor’a gönül ve emek vermiş Tüm Kahramanmaraşlıların bilgilerine…

 Kahramamaraşspor A.Ş. Yönetim Kurulu