Site Logo

KMS'de SIcak GelİŞme...

Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Kahramanmaraşspor A.Ş’de yeni yönetim, aylardır üzerinde çalıştığı dosyaları denetçi raporlarıyla birleştirdi. İstanbul’da çok sayıda hukukçunun üzerinde çalıştığı dosyalardaki usulsüzlükler tespit edildi. Yönetim kurulu, bu çalışmaların ardından elde edilen belgeleri kaynak göstererek, şirket avukatlarına yasal işlemlerin başlatılması için talimat verdi.



Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Kahramanmaraşspor A.Ş. yönetimi, bildiride geçmiş yıllarda kulübü zarara uğrattığı tespit edilen yöneticiler hakkında Kahramanmaraş 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2011/89 esas sayılı dosyasıyla dava açtıklarını açıkladılar.



Bildiri metninde; “Kulübü aldığımız günden itibaren Kahramanmaraş Spor’a zarar vermiş ve bu kulübü zarara uğratmış kulüp parasını menfaatine sarf eden kişiler aleyhine gerekli hukuki süreci başlatacağımızı tüm kamuoyuna bildirmiştik.  Şu an itibari ile kulübün parasını menfaatine sarf eden eski yöneticiler hakkında Kahramanmaraş 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2011/89 esas sayılı dosyasıyla dava açmış bulunmaktayız. Yine kulübün yüklü miktarda borcu bulunmakta olup spor toto gelirlerine haciz konulmuştur. Tüm icra dosyaları hukukçularımız tarafından incelenmekte ve bu hafta içi haksız olarak kulübü icraya verenler hakkında tüm yasal işlemler yapılacağı gibi kulübün parasını menfaatine sarf edenler hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunulacaktır. Yine İçişleri bakanlığı dernek denetçileri tarafından tespit edilen usulsüzlükler hakkında sayın valimiz suç duyurusunda bulunmuş olup bu konuda Kahramanmaraş 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2011/86 sayılı dosya ile dava açılmış olup dosya bilirkişidedir.” denildi.



ÇIKAR ELDE EDENLER HESAP VERECEK!



Tüm bu hukuki işlemler İçişleri Bakanlığı dernek denetçilerinin raporuna göre başlatılmış olduğu ileri sürülen bildiride şu görüşlere yer verildi; “Gereğini yapmak kulüp yöneticilerinin sorumluluğu olduğundan iş bu işlemler hukukçuların gerekli incelemeler yaptıktan sonra başlatılmıştır. Bizim amacımız kimsenin ismini rencide etmek değildir. Biz dava açılan tüm eski yönetici arkadaşlarımızın masumiyetlerine inanıyor ve tüm davalardan aklanarak çıkacaklarına inancımız tam olmakla birlikte kulübü zarara sokanları ve kulübün parasını menfaatine sarf edenlerinde adli merciler önünde hesap vermeleri için elimizden geleni yapacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.”

 

Kaynak: Spor46.com / Taraftar Gazetesi