Site Logo

KMS teknİk heyetİnden TÜFAD' a zİyaret...

TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, şehrin futbol lokomotifi olan Kahramanmaraşspor’un eski vizyonuna yeniden kavuştuğunu ve başarıların kısa zamanda geleceğine inandığını söyledi.

 

Kahramanmaraşspor teknik heyeti, geçtiğimiz aylarda kendilerini ziyaret eden Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi’ni iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan TÜFAD Başkanı Mesut Çanak, Kahramanmaraşspor’un eski vizyonu yeniden kazandığını söyledi. Çanak, Kahramanmaraşspor’un şehrin futbol lokomotifi olduğunu hatırlattı. Futbolda başarının yakalanması için önce Kahramanmaraşspor’un başarı yakalaması gerektiğini dile getiren Çanak, Kahramanmaraşspor’un başarı yakalaması halinde şehrin bu durumdan çok iyi bir şekilde faydalanacağını belirtti. Her zaman sorun olan Kahramanmaraşlı profesyonel futbolcu yetiştirme konusunun bu takımın başarısıyla sona ereceğini ifade eden Çanak, ilerleyen zamanlarda bu konun daha iyi anlaşılacağını söyledi.
Daha önce de böyle toplantılar yaptıklarını dile getiren Çanak, Kahramanmaraş’ta futbol adına ortaya konulan sorunların çözümünün akıl ve fikir birliğinden geçtiğini söyledi. Kahramanmaraş’ın futbolunda Kahramanmaraşspor’un bir lokomotif olduğunu dile getiren Çanak, yapılması gereken tüm çalışmalarda Kahramanmaraşspor’un en önde yer alması gerektiğini ifade etti.

 

“KAHRAMANMARAŞSPOR ŞEHRİN LOKOMOTİFİDİR”

 

Kahramanmaraşspor’un şehrin lokomotifi olduğunu ifade eden Çanak, şunları söyledi: “En son oynanan Sivas 4 Eylül Belediyespor maçı bizi onurlandıran ve gururlandıran bir maçtı. Hem taraftar, hem futbolcular hem de yöneticiler nasıl birlik olur bunun en iyi örneği o maçta serilendi. Kahramanmaraşspor ile birlikte Kahramanmaraş’ın futbolu da yükselişe geçecektir. Süper Lig’de bir takımımız olursa vatandaşımızda da bir özenti olacak. Kahramanmaraşspor’da forma giymesi için çocuğunu teşvik edecek. Alt yapılar da yaşanan sıkıntılar sona erecek. Şehrimizde bulunan antrenörler daha şevkli ve istekli çalışacaklar. Büyük bir takımda forma giymek isteyecekler. Nasıl daha iyi olurumda Kahramanmaraşspor gibi büyük bir takımda görev alırım diye düşünecekler.”

“TAKIMIN VİZYONU KAYBOLMUŞTU”


Maddi ve manevi bir çok sıkıntı yaşayan Kahramanmaraşspor’un kötü yönetimler yüzünde vizyonunun kaybolduğunu altını çizen Çanak, bu durumun yeni sezonda tersine döndüğünü söyleyerek şunları dedi: “Kahramanmaraşspor 1. lige yükseldikten sonara yönetime gelen bazı başkanların kötü yönetimlerinden dolayı Kahramanmaraşspor’un vizyonu kayboldu. Eskiden Kahramanmaraşsporlu bir futbolcuyu yada yöneticiyi gören Kahramanmaraş halkı ona sahip çıkar ve izzeti ikramda buluna bilmek için çaba sarf ederdi. Takımın vizyonunun bozulmasının ardından bu durum tam tersine döndü. Vatandaş yöneticiyi yada futbolcuyu gördüğü zaman yolunu değiştirir oldu. Futbolcu yada yönetici benden para mı isteyecek düşüncesi vatandaşın Kahramanmaraşspor’a bakışı değişti. Bu durum yöneticilerin futbol adına yeterli donanıma sahip olmamasından kaynaklanıyor. Futbolun içinden gelmedikleri için böyle yanlışlar yaptılar ve takım bu duruma geldi.”

 

“ŞİMDİ VİZYONUNU YENİDEN KAZANIYOR”


Kahramanmaraşspor’a olan bakış açısının değiştiğini ifade eden Çanak: “Takımımız son günlerde yeniden eski vizyonunu kazanmaya başladı. Başkanın gerek ulusal kanallarda yaptığı röportajlar gerekse de oluşturulan takımın kalitesi bu vizyonu yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Kahramanmaraşspor başarıyı yakaladıktan sonra kalkınmaya başlayacaktır. Bu vizyonda da devam ederse daha da büyüyecektir. Daha önceki yıllarda Kahramanmaraşspor küçük olsun benim olsun mantığındaydı. Ancak bu durumun şimdi değiştiğini herkes göre biliyor. Kahramanmaraşspor’un başarısından herkes faydalansın, hemşerilerimiz takımlarıyla gurur duysunlar ve maçlarını izlesinler. Televizyonları açtığımızda Kahramanmaraş’tan bahsedilsin.”dedi.

 

“HEDEFİMİZ SPORTİF YAPIDA PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK”

Görüş ve önerileri büyük bir titizlikle dikkate aldıklarını belirten Kahramanmaraşspor Sportif Direktörü İlter Kasap ise şunları söyledi: “Kahramanmaraşspor’da önceliğimiz A takımı belli bir seviyeye getirmek ve ondan sonra alt yapıdan futbolcular yetiştirmektir. Daha önceki görev yaptığımız takımlarda uyguladığımız projeleri Kahramanmaraş’ta da uygulayacağız. Özellikle Bucaspor’un alt yapısı gibi Kahramanmaraşspor’a da güzel bir alt yapı oluşturacağız. Kahramanmaraş’ta bu konuda bir çok sıkıntı var. Alt yapının oluşturula bilmesi için önce tesis alt yapı sorunun halledilmesi gerekiyor. Kahramanmaraş’a güzel bir tesis yapıldığı zaman alt yapının nasıl başarı getireceğini hep birlikte göreceğiz. Ayrıca Kahramanmaraş’ta bulunan takımlara destek sağlanması açısından daha önce Akçaabat Sebatspor’da da uyguladığımız bir sistemi Kahramanmaraş’a da önermek istiyorum. Akçaabat’ta belediye takıma belli caddeler üzerinde bulunan parkomatlardan birkaç tanesini takıma verdi. Birkaç kişi istihdam edilerek parkomatlarda çalıştı ve geliri takımlara aktarıldı. Bu konu sayesinde hem belediye takıma nasıl yardımcı olurum düşüncesinden kurtuldu hem de takım çok önemli bir gelire sahip olmuş oldu.”

 

“ÖNCE TESİS SIKINTISI AŞILMALI”

Kahramanmaraşspor’un teknik patronu Orhan Şerit ise düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Ben Kahramanmaraşspor’a gelmeden önce Kahramanmaraş’ı ve takımını daha farklı düşünüyordum. Buraya geldiğimde bu düşüncelerin çok farklı olduğunu gördüm. Tesis ve futbolcu alt yapısının çok yetersiz olduğunu gördüm. Kahramanmaraş’ta yeterli tesisin olduğu görülüyor ancak yeterli tesis maalesef yok. Aslında planlamada çok önemli tesislerin olduğu gözüküyor ancak yapılan tesislerin hepsi yarım kalmış. Kahramanmaraşspor kulübünün şuanda tesis yapacak durumu yok, keşke olsa da yapılsa. Ancak bu sorunun mutlaka giderilmesi gerekiyor. Sonuçta yapılacak olan tesis bu şehre kalacak bir tesistir. Eğer iyi bir tesis olur ve Kahramanmaraş’ın mevcut takımlarına yeterli düzeyde hitap edecek bir yer olursa alt yapı sorununu çok kısa bir sürede çözüme kavuştururuz. Daha önceki görev yaptığımız takımların alt yapısında çok başarılı olduk. İnşallah bunları Kahramanmaraş’ta da uygulayacağız ve bu şehrin futbolcularını yetiştireceğiz.”

 Haber&Fotoğraf: Cebrail Sarı