Site Logo

KMS Defans yapacak takIm deĞİl..!

Kahramanmaraşspor’un bu sene 4 maçını izledim. İlk Orhangazi maçında ilk yarı çok güzel bir futbol oynayan kırmızı-beyazlı ekibimiz 2. yarı sahada hiç yoktu. Kendi saha ve seyircisi önünde savunmaya dayalı oynamaya başladı. Kadro yapısı olarak 3. lig üzerinde bir kadroya sahibiz, ama öne geçtiğimiz maçlarda defansa çekiliyoruz.

Batman Petrolspor maçında 1 penaltı kaçırdık, 1 penaltı kurtardık ama 89. dakikada yediğimiz gol ile sahadan mağlup ayrıldık.

Nazilli maçında hiç etkili olamayan Kahramanmaraşspor son dakikalarda yediği golle kendi saha ve seyircisi önünde 1-0 mağlup oldu.

Daha sonra İstanbul deplasmanında Maltepespor karşısında yine son dakikada yediğimiz golle 2 puan bırakarak geldik.

Kendi saha ve seyircimiz önünde oynadığımız Yalıspor maçında ilk yarının son dakikalarında 1-0 öne geçmemize rağmen,  2. yarıya durgun başlayan takımımız Yalıspor’un atakları karşısında zor anlar yaşarken Cengiz ve Berkan’ın ayağından kazandığı gollerle rakibinin direncini kırmış ve Aytaç ve Onur Berber’in golleriyle sahadan 5-0 gibi farklı bir galibiyet elde etmişti.

Küçükçekmece maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkan kırmızı-beyazlı ekibimiz rakibini sahasına hapsederek 60. dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen mücadeleden 2-2 beraberlikle ayrıldı. Bu son dakikalarda gol yeme sebebi ise, öne geçtiğimiz maçlarda skoru koruma telaşına kapılıyoruz ve son dakikalarda bocalayarak hep kalemizde gol görüyoruz. Kahramanmaraşspor kadro yapısı ile 1-0’ın üzerine yatacak takım değildir. Bir gol bulduktan sonra defansa çekilmeyip saldırsak bütün maçlarımızı farklı alabiliriz. Taraftar olarak teknik ekipten istediğimiz defansif futbol oynayan değil, 90 dakika saldıran her alanda rakibine pres uygulayan bir takımdır.

Kahramanmaraşspor maçlarını 15.000 kişilik 12 Şubat Stadyumunda oynuyor ama maçlara 5.000 ile 7.000 arasında taraftar geliyor. Taraftar takıma küsmüş vaziyetteydi. Tekrar taraftarı stada çekmek için takımın seri galibiyetler alması lazım. Taraftarlar savunma yapan takım değil 90 dakika golü düşünen takım ve pozisyon üreten takım izlemek istiyor.

Bu hafta kendi sahamızda Gölcükspor ile oynayacağız taraftar sahada 90 dakika sahada saldıran rakibine her alanda üstünlük sağlayacak bir oyun istiyor. Bu sene 2 hafta üst üste galip gelemedik. Ben umut ediyorum Gölcük maçı bir  başlangıç olacak ve takım güzel bir hava yakalayacak. Takım seri galibiyetler alsın, bu şehir kenetlesin, şehrimizin her tarafını kırmızı-beyaz bayraklarla donatalım…

Haydi Kahramanmaraşspor!

Halil GEYİK