Site Logo

İlter Kasap: Hedefİn olmadIĞI yerde olmam

Çalıştığı kulüpleri başarıdan başarıya taşıyan Kahramanmaraşspor’un yeni Sportif Direktörü İlter Kasap, Kahramanmaraşspor’da ki hedeflerini anlattı.  

 


Vizyon Grup’un Kahramanmaraşspor’u devralmasının ardından Sportif Direktörlük görevine getirilen İlter Kasap, Futbol hayatı, hedefleri, kariyeri ve bu güne kadar elde ettiği başarılar hakkında bilgiler veren Kasap, Kahramanmaraşspor da oluşan potansiyeli gördüğü için Kırmızı- Beyazlı ekibe tamam dediğini anlattı.

 

 “Ben hedefin olmadığı yerde olmam” diyen Kasap, bu güne kadar yakaladıkları başarıların sırrının önceden belirlenen hedefler sayesinde olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşspor’da ki hedeflerini anlatan Taraftar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yiyen’e anlatan Kasap, yeni oluşturulan kadro ile çok başarılı olacaklarını ifade etti.
Kahramanmaraşspor’un Sportif Direktörü İlter Kasap ile kariyeri ve futbol hayatı hakkında yaptığımız röportajdan yansıyanlar şu şekilde: 

 

FUTBOL’A 10 YAŞINDA TRABZON TÜTÜNSPOR’DA BAŞLADI

Trabzon’da doğdum, futbola Trabzon’da 10 yaşındayken Trabzon Tütünspor’da başladım. Orada bir yıl oynadıktan sonra Trabzon Genç Takımına transfer oldum. Yaklaşık 3 yıl Trabzonspor forması giydikten sonra Akçaabat Sebatspor A takımına transfer oldum. İl yıl Sebatspor’da forma giyemedim, ikinci yıl oynamaya başladım ve yaklaşık 5 yıl Sebatspor formasını taşıdım. Sebatspor’dan İzmirspor’a geçtim ardından Trabzon Yalıspor’un formasını giydim ve genç yaşta futbolu bırakmak zorunda kaldım. 25-26 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldım, yaşadığım talihsiz bir sakatlığın etkisiyle. Futbolu bıraktıktan sonra ticarete atıldım, ticaretten de hiç anlamıyordum, anlamadığım bir iş olduğu içinde bayağı bir zarar ettim. Daha sonrasında yeniden futbola döndüm, futbola dönmemin Trabzonlu futbol adamlarının çok etkisi oldu.

AKÇAABAT SEBATSPOR’U SÜPER LİG’E TAŞIDI


Akçaabat Sebatspor’un alt yapısında yöneticiliğe başladım, kulüp menajerliği yaptım. 2000 yılında Sebatspor’u devraldığımızda takım çok kötü bir durumdaydı. Eski futbolcularıyla ve birkaç yeni transfer ile yeni bir oluşum yaptık, Trabzon’daki genç ve yetenekli oyuncuları topladık. 2001 yılında oluşturduğumuz bu kadro ile 3. lig şampiyonu olduk ve 2. Lig B gurubuna yükseldik. Kadromuzu hiç değiştirmeden orada da şampiyon oluk ve Bank Asya 1. Lig’ine yükseldik. Bank Asya 1. Lig’inde takıma 3-4 genç oyuncu transfer ettik, bu oyuncularla birlikte ilk yıl 57 puanla liderken sezonun bitimine 6 maç kala hiç maç kazanamadık ve Süper Lig’e o yıl çıkamadık. Bir sonraki yıl son 6 maçta yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak için çok çalıştık, yeni transferler yaptık ve Akçaabat Sebatspor’u Süper Lig’e taşıdık. Süper Lig’e çıktıktan sonra 2 yıl çalıştım ve takımı bıraktım.

YETENEKLİ SPORCULAR YETİŞTİREREK TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDI

Akçaabat Sebatspor’dan ayrıldıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldum. Gaziantep’te de 2 yıl görev yaptım, görev sürem boyunca çok iyi genç yetenekler ve futbolcular yetiştirdik. Gaziantep’ten ayrıldığım sezon Büyükşehir Belediyespor Süper Lig takımlarına 13 futbolcu verdi. Aynı yıl Kocaelispor’a transfer oldum, Kocaelispor’da ilk yılımız biraz zorlu geçti. Kamuoyu tarafından büyük eleştiriler aldık, Kocaeli zor bir şehir, takımını taraftarın yönettiği bir şehirdi. Bunlarla mücadele ettik, ilk yıl yaşadığımız sıkıntılara rağmen güzel bir kadro oluşturduk. Yunus Altun, Taner Güller, Bayram Toysal, Kaleci Hakan, Enis gibi çok yetenekli genç oyuncuları takıma kattık ve ikinci yıl orada şampiyonluk yaşadık.

 

BUCASPOR’U SÜPER LİG’E TAŞIDI

Kocaelispor’dan sonra Bucaspor’a da görev yapmaya başladım. Bucaspor o dönem çok genç bir kadroya sahipti, genç oyuncuların yanına tecrübeli ve iyi oyuncuları kattık. Kafa yapımıza uyan, hırslı ve kararlı duruşumuza uyan oyuncu yapısını oluşturmaya çalıştık. Bunları sağladıktan sonra başarı çok kısa bir sürede geldi ve şampiyonluk yaşadık. Süper Lig’e çıktıktan sonra yönetimle yaşadığım sıkıntılardan dolayı bir yöneticiyle birlikte istifa ettik. Bu olay ilk Beşiktaş maçını oynadıktan sonar gerçekleşti, onun öncesinde ben 2 ay öncesinde istifa kararını almıştım. O dönem takımı  götürecek kimse olmadığı için 2 ay idare etmek zorunda kaldım ve istifa karımı 2 ay erteledim, şartlar da oluşunca istifamı sundum. Bucaspor’u çok seviyordum, İzmir’in benim için ayrı bir önemi vardı çünkü İzmir çok güzel bir şehir. İzmir futbolu çok seven bir şehir, çok güzel taraftarı var.


BUCASPOR’DA İLKLERE İMZA ATTI

İlk başladığımızda 500-600 taraftar gurubu maçlarımızı takip ediyordu, şampiyonluğa oynadığımız dönemde taraftar gurubu 12-13 bin kişilere kadar yükselmişti. Ayrıca orada bir de Türkiye rekoru kırdığımızı düşünüyorum 12-13 bin taraftarın yaklaşık 5 bin tanesi bayanlardan oluşuyordu. Bucaspor’da stadyuma çocuk tribünü oluşturmuştuk, çocuklarımız oraya maç izlemeye davet ediyorduk ve tüm şehir maçları takip ediyordu. Tesisleşme adına çok güzel işler yaptık, yeni bir tesis binası yaptık, sahalarımızı yeniledik, Bucaspor’u Türkiye’nin örnek alması gereken kulüplerinden biri haline getirdik. Bu etkenlerin Süper Lig’e yükselmemizde büyük payı var. Biz gelen paranın büyük bir bölümünü tesisleşmeye kullandık. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, benim aldığım bütün kararlara yetki veriyordu ama bazı konularda anlaşamadık ve Buca’dan ayrıldık.

 

SÜPER LİG TAKIMLARI TEKLİF YAĞDIRDI AMA O KMS’Yİ SEÇTİ

Süper lig takımlarından teklifler aldım, bu takımların içerisinde 4 büyüklerin arasından da takım var. 4 büyüklerden biri olan o takımla anlaşmak üzereydik hatta iş imzalara kalmıştı ancak Ferudun Kolat başkanımızla konuştuktan sonra nasıl oldu bilmiyorum ama 3 yıllık imzayı attık ve Kahramanmaraşsporlu olduk. Kahramanmaraş’a geldik ve yerleştik, öncesinde Bolu’da kamp yaptık. Kahramanmaraş’ın futbolu çok sevdiğini bu kısa sürede gördüm, futbola büyük özlem duyulan bir şehre geldiğimi gördüm. Kahramanmaraş şampiyonluğa değil futbol takımına ve futbola özlem duyan bir şehir. Sokakta bizleri tanıyan insanlar önümüzü kesiyorlar ve başarı istiyorlar.

YÖNETİM BÜYÜK BİR YÜKÜN ALTINDA

Kahramanmaraşspor yönetimi takımı devralarak büyük bir yükün altına girdi, bu takımın lisansa engel 2 milyon 350 bin lisansa engel borcu var. Bu borç ile ilgili çalışmalar devam ediyor, sporcularla konuşuyoruz ve takımın başarısına giden yolu açmaya çalışıyoruz ama kimse olumlu bir adım atmıyor. Tesis ile ilgili Kahramanmaraş Belediyesinin çalışmaları oldu, futbolcularımızın rahat ve huzurlu bir ortamda olmaları için elimizden ne geliyorsa yaptık.

3. LİG’İN ÜZERİNDE OYUNCULAR TRANSFER EDİLDİ


Biz 3. lig’in üzerinde oyuncuları Kahramanmaraşspor’a transfer ettik. Futbolcularımız bizi kırmadı, burada başarı elde edileceğini anladılar, Kahramanmaraş’ın büyük bir şehir olduğunu anladılar. Başarı yakaladığımız zaman 10-15 bin seyirciye futbol oynayacağımızı anlattık. Futbolcularımız da bize inandıkları ve güvendikleri için buraya geldiler. 22 futbolcu transferi yaptık, yaklaşık 41 gündür çalışıyoruz, iyi bir arkadaşlık ve dostluk havası var. Teknik ekip, futbolcular ve personel arasında müthiş bir uyum var. Tabiî ki hedefimiz var ben hedefin olmadığı yerde olmam. Yaşadığım bölge dolayısıyla yapımda müthiş bir hırs vardır, yenilgiyi ve başarısızlığı asla kabul etmem. Kahramanmaraş’a geldik ve kendimize hedef koyduk.

TARAFTAR DESTEĞİ İLE ŞAMPİYONLUK GELİR


Öncelikle şehrin takıma destek olması gerekiyor. Taraftarın, sayın Valimizin ve Belediye Başkanının, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin ve genel müdürlerinin Kahramanmaraşspor’a destek olması gerekir. Kahramanmaraş istiklal madalyasını kazanmış bir şehirdir, bu şehrin en önemli markalarından reklam panosundan bir tanesi de takımıdır. Biz Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Takım sporlarında ben diye bir şey yoktur biz vardır. Ben her zaman biz kelimesini kullanıyorum, herkes bu takıma sahip çıkarsa ben başarıyı yakalayacağımıza canı gönülden inanıyorum. Oynadığımız hazırlık karşılaşmalarında oluşturduğumuz kadroyu tarttık, çok hırslı ve kaybetmeye tahammülü olmayan bir kadro oluşturduğumuzu gördük. Bizim için önemli olan taraftarların tribünleri doldurması ve şehrin takımına sahip çıkmasıdır. Bu takımı kurarken 3-4 yıllık bir hedefle kurduk, futbolcularıma da bunu söyledim: ben sizi transfer ederken 1 yıllık futbolcu diye transfer etmedim. Sizde bir yıllık için geliyorsanız buraya gelmeyin dedim. Ben bu takıma bir üst lige çıkınca bir iki transferle desteklemek istiyorum, takımın iskelet yapısını bozmadan üst liglere taşımayı düşünüyoruz.  

 

Haber: Taraftar Gazetesi