Site Logo

Amatörler Poyraz'I protesto etmeye hazIrlanIyor!

ASKF Başkanı Mehmet Bağraçık, “Bir çok proje sunduk ama hiç birini gerçekleştirmediniz” diye seslendiği Belediye Başkanı’nı çok sert eleştirdi.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Mehmet Bağrıaçık, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı protesto etmek için hazırlandıklarını belirterek, protesto yöntemlerini açıkladı.

AKILLARI PROJEYE YETMİYOR
Bağrıaçık, ASKF’nin internet sitesi www.marasaskf.com’da yazdığı “Belediye Başkanı Sayın Mustafa Poyraz'a son seslenişimiz. Duy artık sesimizi..” başlıklı yazısında, belediye başkanlığı seçimlerinde Poyraz’a 19 projeden oluşan bir dosya sunduklarını ve bu projelerin hepsinin Kahramanmaraş’ta spor yapan genç insanlar için olduğunu kaydeti. “Projenin bir tanesi çok iddialı projeydi: Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin spor merkezi yapalım. Bu projeye aklı yetmeyen insanlar proje hakkında en küçük bir çalışma dahi yapmadılar” suçlamasında bulunan Bağrıaçık, şunları kaydetti:

BÜYÜK PROJE RAFA KALDIRILDI
“Çok iddialı bir proje, gelin nasıl oluyor, görüşelim, tartışalım, konuşalım; diyen bir yetkili olmadı. Buradan yeniden hatırlatmak istiyorum. Kahramanmaraş Türkiye ortalamasında nüfus olarak ilk 20 ilden biri. Sanayisi, ekonomisi, tanınmışlığı, turizmi, spor, sanat, siyaset, üretimi, tüketimi ve tüm yaşam birimleri ile Türkiye ortalamasında ilk 15 ila 20 il arasındadır. Ama biz diyoruz; ‘sporda Türkiye'nin merkezi’ yapalım. ‘Bu nasıl olacak?’ diyen bir Allah’ın kulu çıkmıyor Belediye’den. ‘Biz bu tür proje ve planları düşünmedik sen de düşünme’ mantığı mı hakim yoksa Belediye’de. Kahramanmaraş’ın Spor Merkezi olması büyük proje idi; onu anlamdınız. Bizde anlayan bir başkan gelirse ona anlatmak üzere, projemizi kaldırdık, tozlu raflara koyduk.”

BASİT PROJEYİ BİLE YAPAMADILAR
Kahramanmaraş Belediyesi’nde iki dönem belediye meclis üyeliği de yapan ve bu nedenle belediyenin işleyişi konusunda deneyime sahip bulunan Kahramanmaraş ASKF Genel Başkanı Mehmet Bağrıaçık, “Sizden basit bir proje istedik. Bir belediye için tabiri yerinde ise fındık-fıstık proje. Yani o hizmeti yapmak bir şehir belediyesi için çocuk oyuncağı” diyerek, halen toprak olan ve futbol tesislerinin yüz karası konumundaki belediye toprak sahasının çimlendirilmesi projesini gündeme getirdi. Bağrıaçık, Türkoğlu ilçesine bağlı olan Beyoğlu Belde Belediyesi Başkanı Osman Okumuş’un çok başarılı bir projeye imza attığını ve bu nedenle Okumuş’a teşekkür ettiğini belirttiği yazısında şu ifadelere yer verdi:

SÖZÜNÜZDE DURMADINIZ BAŞKAN!
“Yani sizden istediğimiz spor sahası, öyle yapılamayan veya yapılamayan bir saha değil. Üstelik bu sahaları sadece Beyoğlu Belde Belediyesi yapmıyor. Türkiye'deki irili ufaklı her belediye yapıyor. Yapmayan tek Belediye Kahramanmaraş Belediyesi’dir. Siz Söz verdiniz bunları yapacağınıza. Ama bu güne kadar yapmadınız. Defalarca sizden Belediye sahasının suni çim saha yapılmasını istedik. ‘Bu gün git yarın gel’ dediler. Bu gün gittik yarın geldik. Yarın oldu, ‘neden geldin?’ dediler. Ertesi gün gittik. ‘Unuttuk olmadı’ dediler, hatırlattık. Dışardan insanlar getirerek plan ve proje yapıp sunduk. Sözde görevli olanlardan bir tek sorumlu bulamadık. Kimse ‘yok’ demedi, ama kimsede yapılması için parmağını dahi oynatmadı.”

SABRIMIZ KALMADI, YETER ARTIK!
Kahramanmaraş ASKF Genel Başkanı Bağrıaçık, belediyecilerin ‘İhalede sorun var 20011 de yapacağız’ dediklerini hatırlatarak, “Şimdi 2011 den 40 gün geçti hala tık yok. Bizimde sabrımız kalmadı yeter artık diyoruz. Bu günden başlayarak eylem planına geçeceğiz. Bu ilk yazımızdır ve ilk ikazımızdır. Eğer belediye sahasının suni çimlendirilmesi ile ilgili bir çalışmanız, plan ve programınız varsa bildirin, sabırla bekleriz. Yoksa bazı iş bilmez bürokratların sizi yanlış yönlendirmesi ile işi yapmayacaksanız o zaman sizinle olan dostluğumuza zarar gelmemesi adına şimdiden buradan beyan ediyorum. Her türlü şartlarda ve her türlü zaman ve zeminde sizi protesto edeceğiz” dedi. Bağrıaçık, eylem planlarını ise şöyle açıkladı:

İŞTE AMATÖRLERİN EYLEM PLANI
“Eylem planımızı da buradan açıklayayım sonra yanlış anlaşılmasın. İlk olarak Trabzon Caddesini trafiğe kapatıp, 3 dakika futbol oynayacağız. Burada elde edilen resim ve görüntüleri Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Tüm Kahramanmaraş Milletvekillerine göndereceğiz. İkinci olarak genel seçimler döneminde AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş'a geldiğinde bütün sporcuları alana getirerek sizi protesto edeceğiz. Genel seçimlerin yapıldığı her ortamda AK Parti toplantılarında, sizin olduğunuz her yerde protesto yapmak üzere gerekli gurupları oluşturarak size karşı tepkimizi ortaya koyacağız.”

PROTESTO İÇİN LİG OYNANMAYACAK
“Bütün bunlardan netice alamadığımız takdirde 2011-2012 Futbol sezonunu oynamamak adına ligleri protesto edeceğiz. Spor yapmasını istemediğiniz bu gençlerin her gün Belediye önünde sizi protesto etmesini organize edeceğiz. Bizi bu yazıyı yazmaya zorlayan duygu ve düşüncenin ne olduğunu anlamışsınız umarım. Sesimizi duymayan ve bu memleketin gençliği için istenen basit bir hizmeti elinin tersi ile iten yöneticilerin sabrımızı zorladığını düşünüyoruz. Yeter artık sabır kalmadı. Bekleyecek zamanımız ise hiç yok. ‘Ahir Dağını düz ova yapın’ demiyoruz. Belediyeye ait toprak sahayı suni çim saha yapın istiyoruz.”

ÖZCAN KONUKLAR SPOR DÜŞMANI MI?
“Bu arada Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar'ın da spor ve sporcu düşmanı olup olmadığını merakla bekliyoruz. Bu sadece yıllarca bekleyip, artık sabrın kalmadığını hatırlatan uyarı yazısıdır. Bundan önceki çalışmalarımızı, sizlerle görüşmelerimizi, talep yazılarımızı, projelerimizi sadece siz ve yönetimdeki arkadaşlarımız biliyordu. Artık bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Siz sesimizi duymadınız biz başka şekilde sesimizi duyurmak istiyoruz. İlk yazımız kendi sayfamızda. Ama ilerde başka yerlerde de sesimizi duyuracağız. Sizden ricamız bu sese kulak verin. Çığlığımız yankılanmadan hizmeti yapın. İstediğimiz sizin şahsi imkanlarınız değil. Sizin şahsi ikramınızda değil.”

ANAYASAL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ
“Hem yasal hem de Anayasa’da 58 ve 59’uncu maddelerde belirtilen ‘Devlet kurumlarının spora ve sporculara yardım ve yatırım yapar’ hükmünden hareketle Belediye bütçesinden yatırım yapılmasını istiyoruz. İstediğimiz Belediye bütçesini zorlayan bir bütçe değil. İdeal projemiz 600 bin TL’dir. Ama Belediye Bütçesi yeterli değilse 300 bin TL’lik proje de var onu yapalım. Bir Belediye 3 yıldan beri söz verip, hep mazeretlerle yapılamayan ve 25-30 yıl hizmet verecek olan bir tesisi yapmıyorsa bunun sebebi araştırılmalıdır. Biz testi kırılmadan yol gösterelim istedik. Lütfen testiyi kırmayınız.”

Haber: Akif Arslan