Site Logo

2 Çevİk kuvvet polİsİnden Şİkayetçİyİm..

Kahramanmaraşspor son yıllarda yediği bir çok tokatın ardından, dünkü maçta da çevik kuvvet polisinden bir tokat yedi..

Dünkü çıkan olayda tartaklanan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Doğan Tehçi 2 çevik kuvvet polisinden şikayetci olduğunu söyledi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta zorlu günler geçiren ve pazar günü evinde konuk ettiği Sivas 4 Eylül Belediyespor’a 1-0 yenilmesinin yankıları süren Kahramanmaraşspor yeniden kent gündeminin ilk sırasına yerleşti.  12 Şubat Stadı’nda oynanan maç sonrasında Kırmızı-Beyazlı ekip futbolcuları soyunma odasının yolunu tuttu. Takımının arkasından soyunma odasına gitmekte olan Kulüp Başkanı Doğan Tehçi de koridorda iken burada güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri tarafından engellendi.  Bu esnada görevli polislerden birisinin Başkan Tehçi’nin ayağına tekme ile vurduğu görüldü. Bu hareket üzerine Başkan Tehçi ile koridora gelen bazı KMS’li yöneticiler ile polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.  Araya polis müdürlerinin girmesi üzerine Başkan Tehçi, soyunma odasının karşı koridorundaki çay ocağına götürülerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Koridorda yaşanmakta olan arbedeyi görüntülemek isteyen gazeteci Lütfi Yıkan da; polislerin engellemesi ile karşılaştı.  Haklı olarak bu duruma tepki gösteren Yıkan; “Ben işimin gereği görevimi yapmaya çalışıyorum. Neden beni engelliyorsunuz?” diye konuşunca bir polis memuru da; “Ben de işimi yapıyorum, uzaklaştırıyorum işte” şeklinde cevap vererek ortalığı sakinleştirmeye çalıştı.  Soyunma odalarının bulunduğu koridorlarda yaşanan bu hareketlilik daha sonra dışarıya da yansıdı. Başkan Tehçi ile yöneticiler ve basın mensubuna karşı polisin sert ve katı tutumunu öğrenerek tepki gösteren taraftarlar; “Sahipsiz Maraş. Vekiller gelecek, bize hesap verecek” şeklinde sloganlar atarak yuhalamada bulundu.  Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a da takıma yeteri kadar sahip çıkmadığı gerekçesi ile tepki gösteren taraftarlar; “Poyraz istifa” şeklinde de sloganlar attılar.  Kulüp Başkanı Doğan Tehçi’nin de taraftarların yanına gelmesi ile ortalık iyice hareketlendi. Taraftarları sakinleştirmeye çalışan Başkan Tehçi, soyunma koridorlarında yaşanan arbede ve hareketlilik için polis müdürleri ile görüştü.  Başkan Tehçi bir polis müdürüne aynen şunları söyledi: “O iki polis arkadaştan şikâyetçiyim, sizi de şahit tutuyorum. Burası derebeyliği değil. Memursa memurluğunu yapacak. Bana öyle davranamaz. Bu kadar insana saygımız vardı ama o adam, adam gibi davranacak. Biz insanız. Bizim bu zamana kadar emniyetle bir problemimiz olmadı. Ama o iki polisten davacıyım ve gereken yapılmalıdır. Onların isimlerini bana vereceksiniz. Ben size o polisleri gösterdim. Üniformanın arkasına sığınıp ta delikanlılık yapmasınlar. Görevlerini yapsınlar. Burada delikanlılık yok. Orası benim takımımın odası. Ben ise oraya giderim, beni kimse engelleyemez.”   Taraftarların da destek verdiği Başkan Tehçi’yi dinleyen polis müdürü ise; “Hakem odasına kim yönelir ise bizim arkadaşlar direnç gösterir. Bu hususta yapacağınız ise savcılık makamına şikâyet dilekçesi vermenizdir” diye konuştu.  

12 Şubat Stadı önünde yaşanan gerginlik daha da büyümeden sona ererken, taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı. Protesto için Belediye’ye yürümek isteyen taraftarlar daha sonra ise bundan vazgeçtiler.

Kaynak: Maraşmedyamerkezi