Site Logo

FIndIk: ''Transfer sorunu İçİn yoĞun mesaİ harcIyoruz''

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor futbolcuları Antalya’da ikinci yarı için hazırlanırken, yönetim ise transfer sorununu aşabilmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Kahramanmaraşspor kamp süresi içerisinde çıktığı ilk hazırlık karşılaşmasını 2-0 kazandı. 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan Hacettepe’yi 2-0 yenerek kampa ve hazırlık maçlarına devam eden Kahramanmaraşspor’da moraller yerinde. Teknik olarak çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraşspor’da yönetim de transfer sorununu açmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Kahramanmaraşspor As Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Fikret Fındık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, transfer sorununu aşabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Bunun yanı sıra genç kadroya da önem verdiklerini ifade eden Fındık, gelecek sezon bu kadro ile şampiyon olacaklarına inandıklarını belirtti. Fındık, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yaklaşık bir haftadan bu yana Antalya’da kamp yapıyoruz. Silence Otelinin kamp tesislerinde takımımız ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Kampta toplam 26 futbolcumuz bulunuyor. Kampa genç takımdan 3 futbolcu aldık. İlk defa alt yapımızdan 3 futbolcu profesyonel takımda idmana çıkmıştır. Gelecek yılları da düşünerek 3 futbolcumuzu da spora kazandırmak amacıyla alt yapıdan alarak kampa dâhil ettik. Kamp futbolcularımız için çok iyi geçiyor. Kamptaki hocalarımız takımımızın iyi yönde iyileştirmeler olduğunu ve ikinci yarıda takımımızın büyük başarılar göstereceğini belirttiler.  Kampımız iki dönem şeklinde gerçekleştirilecek. İlk dönemi Silence otelde, diğer yarı ise ayrı bir otelin kamp alanında yapılacak. Takımımız Cumartesi günü ikincilikten Hacettepe sporla oynadığı maçta İlyas ve Samet’in golleriyle 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Takımımız oynamış olduğu maçla ileriye yönelik büyük umut verdi. Bu maçta bütün futbolcularımız oynama şansı buldu. Kamp süresince bol bol hazırlık maçı yapacağız.

BÜTÜN ENERJİMİZİ TRANSFER YASAĞINI KALDIRMAK İÇİN AMAÇLIYORUZ!
Fındık, transfer sorununu aşabilmek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini belirtti ve şu şekilde konuştu: “Yönetim olarak bütün enerjimizi transfer yasağının kaldırılmasına harcıyoruz. Kulüpte alınacak olan futbolcuların menajerleriyle sürekli temas halindeyiz. Bunun yanında transfer yasağına neden olan hocaları sağduyuya davet ediyoruz. Biz yönetim olarak ortak bir noktada buluşmayı istiyoruz. Kahramanmaraşspor’un çektiği sıkıntılardan ve baskılardan kurtarmalıyız. Hiç kimsenin bu şehrin kaderiyle oynamaya hakkı yok. Menajerlerin ve hocaların kulübün içerisinde bulunduğu çıkmazları görerek anlayış göstermelerini bekliyoruz. Geçmişte yapılan hatalar nedeniyle misafir olarak kalan en eski futbolcunun bile bizde 100 bin TL’nin üzerinde alacağı var. Bu nedenle transfer yasağının kaldırılması için gereken her şeyi yapacağız.”

TRANSFER SORUNUNU AŞMAK İÇİN BİRLİK OLALIM!
Kahramanmaraşspor’dan alacağı olan futbolculara ve menajerlerine seslenen Fındık: “Alacakları olan futbolcularımızın menajerleriyle ve hocalarıyla tek tek görüşüyoruz. Onlara imkânlarımız doğrultusunda verebileceğimiz para miktarını söyleyerek ortak noktada buluşmayı teklif ettik. Bu durumları sürekli görüşüyoruz. Gerisi onların insaniyetine kalmıştır. Onlar ne zaman elimizde olan imkânlara evet derse, transfer yasağı en kısa zamanda kalkar. Çünkü bizim imkânlarımız kısıtlı. Bizde olan imkânlarımızı onlara sunduk, takımın küme düşmesine sebep olmamalarını istedik. Transfer yasağının kaldırılmamasında bizim kadar alacaklı sporcular ve hocalarda sorumludur. En az geçmişteki yönetim kadar sorumludurlar. Transfer yasağı kalkar kalkmaz alacağımız sporcuların listesi hazır. Bizden alacaklı olan futbolculardan ve hocalardan biran önce sağduyulu davranarak ortak bir nokta bulmalarını istiyoruz. Görüşmelerimiz de anlaşma yoluna tam gidiyoruz 3 gün sonra tekrar vazgeçiyorlar. Bizi de kamuoyuna karşı ve Kahramanmaraşspor sevenlerine karşı mahcup ediyorlar. Son bir haftada bütün yoğunluğumu transfer yasağının kaldırılmasına verdik” dedi. 

Fındık, son olarak Kahramanmaraşspor taraftarlarının umutsuzluğa kapılmamasını istedi ve şu şekilde devam etti: “Kahramanmaraşspor kampta ikinci dönem maçlarına dört dörtlük hazırlanıyor. Yine de yönetim olarak bir terslik olmaması için, lig de kalabilmek için işleri sağlama alarak transfer yasağının kaldırılması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

KAMP ÇOK VERİMLİ GEÇİYOR!

Muhabirimizin kamp ile ilgili telefondan bilgi aldığı Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Alaaddin Demirözü, kampın çok verimli geçtiğini, ilk yarıdaki eksikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi. Demirözü, konuşmasını şu şekilde gerçekleştirdi: “Devre arası kampı bizim için çok iyi oldu. Futbolcularımız eksiklerini yavaş yavaş gideriyorlar. Kampımız çok neşeli bir ortamda sürüyor. Hazırlık maçları yapıyoruz. Maçlardan da iyi sonuçlar alıyoruz. Ben lig de de böyle sonuçlar alacağımıza inanıyorum.” dedi.
 

Haber: Cebrail Sarı