Site Logo

2. BÖLÜM: Kulübümüzün SSK, vergİ borçlarI ve İddaa gelİrlerİyle İlgİlİ - KahramanMarasSpor.org ÖZEL

Geçtiğimiz günlerde CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın 17 Haziran 2010 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunmuş olduğu yazılı soru önergesini bildirmiştik. Mecliste bir çok sözlü veya yazılı soru önergeleri sadece bir kaç gün içerisinde ve hatta zaman zaman aynı gün içerisinde cevaplanırken, Kahramanmaraşspor ve bir çok futbol kulübünün ortak sıkıntısı olan vergi ve SSK borçları mevzusu maalesef tam 6 ay sonra yayınlandı. Bu cevabın yayınlanması ise site ekibimizin yoğun çabaları sayesinde gerçekleşmiştir. İşte özel halinde o cevap..

Hükümetten ret cevabı
Başbakan tarafından üç ay sonra sorunun cevaplandırılması için  görevlendirilen Maliye Bakanı ve AKP Gaziantep  Milletvekili Mehmet Şimşek’in cevabı pek tatmin edici ve müjdeleyici olmadı..
Kulüplerin belini büken borç listesindeki devlete olan vergi borçları konusunda kanunlarda geçici bir maddeyle tecil ve taksitlendirme için başvurma hakkı bulunduğunu belirten Bakan Şimşek, bu geçici maddelerden faydalanmak için müracat süresinin Haziran 2008’da dolduğunu ifade ediyor. Öte yandan SSK’ya olan borçlar için her zaman 3 yıla kadar taksitlendirilip tecil etme hakkı olduğu da vurgulanıyor.

İddaa gelirleri
Durdu Özbolat’ın en azından kulüpler rahatlayana kadar İddaa gelirlerinin haczedilmemesi teklifine de sıcak bakmayan Maliye Bakanı bu konuda da değişiklik yapılmayacağını ifade ediyor.

Kısacası konu hakkında hiç bir kanun değişikliği yapılmayacağı açıkça belirtilmektedir..

Cevabın tam metnini burdan okuyabilirsiniz: http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-15125c.pdf


Daha önce de söylediğimiz gibi, bu soru önergesinin cevabını yayınladıktan sonra konuya vakıf olanların görüşlerini ilerleyen günlerde yazı dizimizin devamında yayınlayacağız..

© KahramanMarasSpor.org ÖZEL