Site Logo

1. BÖLÜM: Kulübümüzün SSK, vergİ borçlarI ve İddaa gelİrlerİyle İlgİlİ - KahramanMarasSpor.org ÖZEL

KAHRAMANMARAŞSPOR adına mesaisini en çok harcayan ve buna kimsenin de itiraz edemeyeceği, CHP Milletvekilimiz Durdu ÖZBOLAT’ın 17 Haziran 2010 Tarih ve 10548 Sayı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin cevabı site ekibimizin yağdırdığı mailler sonucunda 6 ay 5 gün sonra karşılık buldu.

Bu konu şuan profesyonel liglerde zorluk çeken bir çok futbol kulübünün kaderini belirlerken, bu kadar geç cevap verilmesi tüm spor camiasını derinden üzdü.

İşte CHP Kahramanmaraş Milletvekilimiz Durdu ÖZBOLAT’ın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a sunduğu soru önergesi..

NOT: Soru önergesinin cevabının tam metni Cumartesi günü, bu cevaptan ortaya çıkardıklarımız ve konuya vakıf olanların görüşleri ilerki günlerde Sitemiz Anasayfasında olacaktır

© KahramanMarasSpor.org ÖZEL

------------------------------------------------------------------------------------------------------

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA               

Aşağıdaki sorularıma Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN; tarafından yazılı olarak cevap verilmesini saygılarımla arz  ederim

Kahramanmaraş İlimizin nüfusu 2009 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre 1 Milyon 37 Bin 491’dir. İlçe sayısı 10, Belediye sayısı 64, Köy sayısı 476’dır. Türkiye’nin ise 16. Büyük İlidir.
Şehirlerin Ulusal ve Uluslar arası ölçekte tanıtımının yapılmasında en önemli araçlardan birisi de sportif etkinlikler ve spor kulüpleridir. Kahramanmaraşspor Kulübü şehrimizin tek profesyonel spor kulübüdür. Daha önce Futbol Takımı 1. Lige kadar çıkma başarısı göstermiş güçte spor kulübü maddi sıkıntılar ve Devlete olan Vergi, SSK borçları nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Bu açıklamalar ışığında;

1-       Başta Kahramanmaraşspor Kulübü olmak üzere Devlete borçları olan Spor Kulüplerini bu sıkıntıdan kurtarmaya yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

2-       Devlete vergi, SSK borcu olan kulüplerimizin tek gelir kaynağı olan İddaa gelirlerine ise bu borçlarından dolayı el konulmaktadır. Kulüpler sıkıntılarından kurtuluncaya kadar İddaa gelirlerinden kesinti yapılmaması doğrultusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?  

Durdu ÖZBOLAT
Kahramanmaraş Milletvekili  

Orjinal metni: http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-15125s.pdf