Site Logo

BaĞrIaçIk: ''Bİz gençlerİmİzİ geleceĞe hazIrlIyoruz!''

Kahramanmaraş ASKF Genel Başkanı ve eski Kahramanmaraşspor Asbaşkanı Mehmet Bağrıaçık, ASKF’nin görevinin Kahramanmaraş’a yakışır elit sporcuyu yetiştirmek olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Genel Başkanı Mehmet Bağrıaçık, amaçlarının Kahramanmaraşlı gençleri sporun gerektirdiği elit bir şekilde yetiştirmek olduğunu ve bu çocukları hak ettikleri yerlerde olmaları için çalıştıklarını söyledi. Bağrıaçık, ASKF’nin görevinin Kahramanmaraşspor’a veya başka bir takıma futbolcu yetiştirmek olmadığını, bunun için de bir çalışma yapmadıklarını ifade etti. Amaçlarının Kahramanmaraşlı gençlerin spora olan ilgisini artırmak ve en iyi sporcuyu yetiştirmek olduğunu belirten Bağrıaçık, ASKF’nin bunun için çalıştığını dile getirdi. Kahramanmaraş ASKF’nin çok iyi hizmetlerde bulunduğunu hatırlatan Bağrıaçık, Türkiye’de bulunan 5 federasyona lisan verildiğini, bu federasyonlar arasında Kahramanmaraş ASKF’nin de olduğunu söyledi.  

KAHRAMANMARAŞSPOR’A VEYA BAŞKA BİR TAKIMA FUTBOLCU YETİŞTİRMİYORUZ!
Kahramanmaraş ASKF’nin amacının hizmet olduğunu belirten Bağrıaçık: “Çeşitli platformlarda, basın organlarında ve çeşitli sohbetlerde eleştiriler yapılıyor. ‘Neden Kahramanmaraş gençleri Kahramanmaraşspor’da oynamıyor? Ya da neden amatör gruplardan oyuncular oynamıyor?’gibi sorular soruluyor. Aslında bu açılması gereken geniş bir konu; bu konunun uzmanı biziz. Örneğin altyapı nedir? Sporcu nasıl yetiştirilir? Nasıl profesyonel olunur? Hangi aşamalardan geçerse yükselir? Gibi soruların cevabı biziz. Bunu uzun uzun anlatmak istemiyorum. Bunun yerine kısaca açıklamak istiyorum: bizim amacımız, Kahramanmaraşspor’un altyapısına oyuncu yetiştirmek değil. Bunu herkesin bilmesi lazım. Lütfen bu tespiti yapalım! Biz, Amatör Kulüpler Federasyonu olarak, milli takıma ya da büyük takımlara oyuncu yetiştirme amacı gütmüyoruz. Biz Kahramanmaraşlı gençlerimize sağlıklı bir şekilde spor hayatı sürdürebilmeyi ve elit sporcu varsa onları tespit edip gelişmelerini sağlamak amacındayız.”

AMACIMIZ SAĞLIKLI VE AHLAKLI SPORCU YETİŞTİRMEK!
Kahramanmaraş’ta yetişecek olan sporcuların Türkiye’de Kahramanmaraş’ı temsil edeceğini ve şehrin aynası olacağını ifade eden Bağrıaçık: “Kahramanmaraş’ta istediğimiz elit sporcu yoksa amacımıza ulaşamayacağımızı düşünüp ya da Kahramanmaraşspor’a oyuncu gönderemedik diye kulübümüzü kapatmak söz konusu olamaz. Biz bunlardan bir mahcubiyet duymayız, utanç hissetmeyiz. Söylediğim gibi amacımız Kahramanmaraş’taki gençlerin sağlıklı spor yapması. Burada hepiniz kahraman insanlarız, hiç biriniz maddi problemlerle karşılaşıldığı zaman sırtınızı dönmezsiniz. Kulübümüze yardımcı olursunuz. Böylece gençlerimizi spora teşvik eder kötü alışkanlıklardan korumuş oluyorsunuz, gençlerimizi topluma kazandırmış oluyorsunuz. Onların formasını taşıyorsunuz, alın terini siliyorsunuz ve en önemlisi de onları geleceğe hazırlıyorsunuz. Güven veriyorsunuz. Kendine güveni olan bir toplum yetiştirmiş oluyoruz. Gençlerimizin kişilik gelişimi konusunda da yardımcı olmuş oluyoruz, spor sayesinde onlara ulaşıyor, sağlıklı bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. İşte bizim misyonumuz budur.”

KİMSENİN BAŞARISI İÇİN FABRİKASYON GÖREVİ YAPMIYORUZ!
Büyük takımların kendi alt yapılarını kendilerinin kurduğunu hatırlatan Bağrıaçık: “Elbette Kahramanmaraşspor profesyonel bir takım, bizim de onur sembolümüz ama Kahramanmaraşspor kendi alt yapısını, kendi oluşturmalı. Kendi oyuncusunu kendi yetiştirmeli. Bizim yetiştirdiğimiz bir çocuğu hemen takımlarına bağlamamalı. Biz burada hiç kimsenin başarısı için fabrikasyon görevi yapmıyoruz. Biz sporcuyu vermiyoruz. Biz yalnızca bu memleketin çocuklarına spor yaptırmak istiyoruz. Bu ilçelerde olabilir, mahallelerde olabilir bu bizim çocuklarımıza bir hizmetimizdir. İsteyen herkes bize ulaşabilir. Biz bir derneğiz. Yapabileceğimiz sadece sizi gibi dostlarımızın organizasyonlarını yapmak. Kahramanmaraş amatör spor kulüpleri federasyonu bu yıl, Türkiye’de hiçbir federasyonun yapmadığını yaptık. 20 yıldır Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanıyım; bu federasyon ne yaptı? Diye konuşanlara yalnızca bunu söylemek istiyorum. Bizim başarımızı görmeyenler, göz ardı edenler var ancak bunu Ankara’da İzmir’de herkes görüyor.”

KAHRAMANMARAŞ SPORDA İYİ OLDUĞUNU TESCİLLEDİ!
Kahramanmaraş ASKF’nin ve sporcuların başarısıyla Kahramanmaraş’ın sporda çok iyi bir yerde olduğunu belirten Bağrıaçık: “Bu yıl Türkiye’de yalnızca 5 federasyona lisans yetkisi verildi. Bunlar; Kocaeli, Kütahya, Konya, Denizli ve Kahramanmaraş. Yani iyi olduğumuzu tescillemiş olduk.16 yıldan beri Türkiye Futbol federasyonu Amatör Kulüp üyesiyim. Ve bu yılar içerisinde Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman bölgesi benim sorumluluğumdaydı. Yani biz onlardan çok daha ilerideyiz. Bunların hiçbirisi federasyon çalışmalarında Kahramanmaraş’ı geçememiştir. Çok şey bildiğini sananlar var ama insanlar neyin ne olduğunu yorumlamak konusunda eksikler. Bilenler bildiğini savunanlar varsa gelsinler neler yaptığımızı konuşuruz. Birilerine cevap vermek değil amacım yalnızca neler yaptığımız konusunda farkındalık yaratmak. Çünkü spor camiasındaki insanlar bizleri tanırlar. Onlar biliyorlar. Bugün Kahramanmaraş’ta Dünya şampiyonası yapan Mesut Dedeoğlu büyük hizmet veriyor. Dünya şampiyonasını Kahramanmaraş’a getiriyorsa biz ona büyük saygı göstermeliyiz. Bizim federasyon seçimlerimizde bile Dedeoğluna oy kullanmıştır arkadaşlarımız. Onun kazanmasına vesile olmuşlardır. Biz bundan gurur duyarız. Kahramanmaraşlı bir arkadaşımızın Başarsından gurur duyarız. Mesut Dedeoğlu’nu kutluyorum. Ayrıca yine gurur duyduğum bir hocamız daha var; ben Bünyamin Gezer hocamızı televizyonlarda gördüğümde gururlanıyorum. Kahramanmaraş’ı temsil ettiği için ona da teşekkürlerimi iletiyorum.”

HABER: CEBRAİL SARI