Site Logo

Aksu TV'de baŞkanlIk düellosu

“1,5 Milyon Liran varsa gel!”
25 Ekim 2010 Pazartesi akşamı saat 23.00’da Aksu TV’de yayınlanan Mustafa Aykır’ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Saha programına telefonla canlı yayına bağlanan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Doğan Tehci,  dün sabah saat 10.00’da basın toplantısı düzenleyerek Kahramanmaraşspor kulüp başkanlığına aday olduğunu söyleyen Nida Gönen konusuna değindi. Tehci, Kahramanmaraş Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak şu anda kongrenin gündemde olmadığının altını çizdi. Nida Gönen’in Kahramanmaraşspor’a aday olabilmesi için 1,5 milyon TL gibi bir rakamla teminat göstermesi gerektiğini ve bunun yanında kentin kanaat önderlerinin de rızasını alması durumunda kongre yapabiliriz demesi dikkatlerden kaçmadı. “Biz koltuk sevdalısı değiliz” diyen Doğan Tehci, “eğer şartlar yerine gelirse buyursun gelsinler” diyerek bu konudaki sözlerine son verdi.

Futbolculara verilen para cezası
Altınorduspor mağlubiyetinin ardından futbolculara kesilen para cezası hakkında sorulan soruya ise “futbolda bunlar olan şeyler. Çok fazla büyütmenin bir anlamı yok” diyen Tehci, ayrıca daima futbolcularının yanında olduğunu ifade etti. Kulüp Başkanı Pazar günü oynanacak olan Beykoz1908 maçında alacakları galibiyete yine prim vereceklerini söylerken, “Kasamızda bulunun tüm paralar futbolcularımızındır. Yeter ki sahada iyi mücadele etsinler. Biz her zaman onların yanındayız” dedi.

Nida Gönen: “Yönetim özür dileyip, istifa etmelidir”
Programın ilerleyen dakikalarında Nida Gönen telefonla canlı yayına bağlanıp şu sözleri sarfetti:
“Kahramanmaraşspor’mevcut yönetimi acaba kongrede aday olurken ne kadar teminat vermişler? Bunun yanında ‘Kahramanmaraşspor’un transfer yasağını kaldıracağız’ dediler, ama verdikleri sözü bir türlü yerine getiremediler. Bence şu dakikadan itibaren taraftardan özür dileyip istifa etmeleri gerekiyor.”

Kahveci’den bomba cevaplar
Programa konuk olan Kahramanmaraşspor Basın Sözcüsü İsmail Kahveci’den bu sözlere şu şekilde karşılık verildi: “Sayın Nida Gönen, özür dilemesi gereken bir ortam olursaki ben yönetimim adına özür dilerim, özür dilemekte büyük bir erdemlilik.”

Kahveci daha sonra asıl özür dilemesi gereken kişinin Nida Gönen olduğunu sözlerine ekleyip, geçen hafta kulübün basın toplantısıda bir basın mensubunun   “geçen seneki yönetimle bu yönetim arasındaki farkı anlatırmısnız?” sorusuna gazetelerde yayınlanan takım kaptanı Mehmet Akif Alıcı ve Hüseyin Keleş’in açıklamalarıyla karşılık verdi.  O açıklamalarda takım kaptanı Mehmet Akif ve Hüseyin Keleş, geçen seneyi hiç hatırlamak istemediklerini, çünkü çarşıya çıkarken ceplerinde bir dolmuş parası bile olmadığını ve maç öncesi verilen prim vaatlerinin yerine getirilmediğini, kısacası zor bir sezon geçirdiklerini söyledikeri hatırlatıldı. Futbolcular ayrıca, “şuanki yönetimimizden çok memnunuz. Mesela Pazar günü maç oynuyoruz, maçtan galibiyetle döndüğümüzde -acaba Salı günü galibiyet primini alabilecekmiyiz?- diye düşünmüyoruz. Çünkü parasal anlamda bir sıkıntı yaşamıyoruz.” demişlerdi.

İsmail Kahveci  yollarına devam edeceklerini  ifade ederken,  “ne zaman konge olur, o zaman sayın Nida Gönen çıkıp adaylığını açıklayabilir” diyerek tartışmaya son verdi. Kahveci Sözlerini şu sözlerle noktaladı: “Nida bey 31 Ekim 2010 Pazar günü saat 13.30’da başlayacak olan Kahramanmaraşspor - Beykoz1908 karşılaşmasına buyursun gelsin. Kendisini kapıda ben karşılayacağım. Ve bir Kahramanmaraşspor gönüllüsü olarak futbolcularımıza galibiyet primi sözü versin de, ne kadar Kahramanmaraşspor gönüllüsü olduğunu görelim.. Fakat şunu herkes iyi bilsin ki, bu gibi oluşan polemik ortamların Kahramanmaraşspor’a büyük zarar veriyor . Gün birlik-beraberlik günüdür. Gelin birlik-beraberlik içerisinde olalım.”