Bayrak & Ata
Site Logo

Tehcİ: "Gayemİz ölmüŞ gözüken takImI aĞaya kaldIrmak!"

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Kahramanmaraşspor’da hafta sonu alınan Afyonkarahisarspor mağlubiyetinin ardından moraller bozuldu. Kulüp Başkanı Doğan Tehci, ligde kötü günler geçirdiklerini belirterek, "Hedefimiz ligi orta sıralarda tamamlamak" dedi.

Kulüp Başkanı Doğan Tehci, bugün düzenlenen basın toplantısı ile ligdeki konumlarını değerlendirerek, kulübün maddi tablosu hakkında bilgiler verdi. Başkan Tehçi, iş adamlarının en azından her maç için bir prim yardımında bulunursa, takımın çok daha iyi yerlere gelmemesi için bir sebebin kalmadığını ifade etti.

Şampiyonluk sözü vermedik..
Tehci sözlerine şöyle devam etti: "Biz yönetime gelirken şampiyonluk sözü vermedik. Ancak ligi en iyi yerde tamamlamayı amaçladık. Fakat talihsizler nedeniyle birçok maçımızı kaybettik. Tüm bu olumsuz tabloların ardından bir de haksız eleştirilerin yöneltilmesi bizleri üzdü. Bu şartlara rağmen ligi en azından orta sıralarda tamamlamayı hedefliyoruz."

Hoca haksız yere eleştiriliyor
Alınan mağlubiyetlerin ardından Teknik Diretör Hüseyin Yenikan’a yöneltilen eleştirilere de katılmadığını kaydeden Tehci, "Ben Hüseyin Yenikan’ı 18 yaşından bu yana tanıyorum. Gerçekten kişiliğine, karakterine ve hocalığına güvendiğim için takımın başına getirdim. Yoksa piyasada çok sayıda boşta teknik adam vardı. Ancak kulübümüzün yapısına en uygun teknik direktörün Hüseyin hoca olduğu için tercihimizi böyle yaptık. Son alınan mağlubiyetin ardından da hocamız istifa etmek istedi. Ancak biz bunu kabul etmedik ve yolumuza Hüseyin Yenikan’la devam etmeye karar verdik."

Kaptan Mehmet Akif: "Hiç birimizin alacağı yok.."
Basın toplantısına katılan futbolculardan kaptan Mehmet Akif ise, geçen seneye göre çok daha güzel yönetilen bir Kahramanmaraşspor’un olduğunu söylerken, "Futbolcusuna maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan bir yönetimin olması kendilerini  daha iyi konsantre olmamızı sağlıyor. Başta Başkan ve yönetimdeki herkesin büyük fedakarlık içerisinde olduğunu belirten Mehmet Akif şu an kulüpte hiç kimsenin alacağının olmadığını söyledi. Son dönemlerde özellikle Başkanımız hakkında yazılar yazılıyor, yarın bir gün başkanımız istifa ederse bu takıma kim sahip çıkacak. Biz bir aileyiz ve bu ailenin huzurunun bozulmasını asla istemiyoruz. Bu zor dönemlerde takıma herkesin sahip çıkması gerekiyor. Kontenjan gereği bu takımda 5 kişinin haricinde diğer arkadaşlarımızın yaşı çok küçük ve yaklaşık 15 tanesi Kahramanmaraş’lı. Bu arkadaşlarımıza destek verilmelidir diye düşünüyorum. Eleştiriler mutlaka olmalı ama üzücü eleştiriler bu arkadaşlarımızı çok geriye götürüyor. Bu takım 4-5 maç sonra çok iyi yerlere gelecek buna herkesin yürekten inanmasını istiyoruz. Çünkü oynadıkça arkadaşlarımız tecrübe kazanıyorlar. Hedefimiz orta sıralarda oynamak değil üst sıralardır. Biz profesyonel futbolcularız her kazandığımız maçlarda para kazanacağımızı ve her kaybedilen maçtan sonra ise o paranın cebimize giremeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle mücadelemizi son ana kadar sürdüreceğiz." dedi.

Defans futbolcusu Hüseyin: "Başarı çok uzaklarda değil.."
Hüseyin Keleş şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği gibi ben geçen sezon başında takıma katıldım. Hepimiz Kahramanmaraşspor’un başarısı için ter döküyoruz. Başkanımız, yönetim, teknik ekip ve futbolcular olarak bir bütün olarak başarıyı amaçlıyoruz. Yönetim bize her konuda destek oluyor. Maç kazandığımızda maçın ertesi günü primlerimizi alacağımızı biliyoruz ve bu güveni duyabilmek gerçekten müthiş bir durum. İki hafta kötü sonuçlar almış olsak ta ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Özellikle profesyonel şehir takımlarında şehrin futbolcularının azlığından yakınılır, ben bunu daha önce Uşakspor’da da yaşadım. Bu sezon Kahramanmaraşspor’da oynayan bir çok Kahramanmaraş’lı genç futbolcu var. Bu arkadaşlarımızın yanında olunursa bizlerde birer büyükleri olarak onlara saha içerisinde tecrübe kazanmaları adına zaten elimizden gelenleri vermeye çalışıyoruz. Başarı çok uzaklarda değil, kimse umudunu yitirmemeli, henüz çok daha erken her şey için. Fikstüre bakıldığında ilerleyen haftalarda biraz daha zayıf rakiplerle oynayacağız."

Çaylı kendi iradesiyle istifa etti
Tehci, kulübün İddia ve Spor Toto gelirlerinin de borçlar nedeniyle kesildiğini ifade ederek, Kahramanmaraş kamuoyunu kulübe destek olmaya çağırdı. Tehci, kulüpteki tüm idari faaliyetlerin de şeffaflık içerisinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Muzaffer çaylı’ının istifasına da değinen Başkan Tehçi, ‘’Muzaffer Çaylı seçilmiş bir yönetici değil, kendisinin Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili olarak iyi ilişkiler içinde bulunduğunu bilerek bizlere yardımcı olması amacıyla aramızda bulunuyordu. Ama kendi özel işleri dolayısıyla pek verimli olamadığını düşünerek tamamen kendi inisiyatifi ile istifa etmiştir dedi.

Yönetim ve futbolcuların açıklamaları sonrası basın mensuplarına Mağralı Mahallesinde bulunan "Kasap Yaşar"da yemek ikram edildi..

Haber ve fotoğraf: İlker Yiyen