Site Logo

BabalarI oynadI, çocuklar alkIŞladI

Profesyonel Futbol Okulu ögrencileri ve velileri geçtiğimiz Pazar günü Marina Spor Tesislerinde buluştu.

Yeni oluşum olarak 3 ay önce Kahramanmaraş'a hizmet veren futbol okullarından Profesyonel Futbol Okulu, anlamlı etkinlik düzenleyerek futbolun sadece topla oyun olmadığını, birlik-beraberlik içerisinde kaynaşmaya yol açtığını bir defa daha göstermiş oldu.

Kahramanmaraş'ta ilk defa yapılan bu etkinlik futbolcuların ve ailelerin kaynaşması açısından futbola sadece ayakla oynanan bir oyun olmadığını gösteren Profesyonel Futbol Okulu hocalarından bir zamanlar Kahramanmaraşspor'da ismi geçen efsane isimlerden Mehmet Şeker, Osman Bozkurt, Ali Seyyit Sevin ve Ferhat Özdemir yaptığı ortak açıklamada, "Bu etkinliğe öğrenciler ve ailelerin kaynaşması için futbol okulu hocaları olarak tüm aileleri buraya davet ettik. Onlarda sağ olsunlar bizleri kırmayarak bu etkinliğimize teşrif ettiler. Etkinlik kapsamında futbolcuların aileleri ile bir futbol karşılaşması düzenledik. Bu karşılaşmayı düzenlememizdeki amaç çocuklarının nasıl bir ortamda çalıştıklarını görmelerini sağlamak. Böylelikle yeşil sahayı kendilerine bıraktık. Bu arada futbolcularımızın velileri bu vesile ile uzun bir aradan sonra yeşil sahalarda top oynamış oldu. Veliler bu karşılaşmadan mutlu bir şekilde nezaket içerisinde ayrılarak güzel bir tablo oluşturdular."

Futbol Okulu olarak amaçlarının Kahramanmaraş'ta olmayan altyapı özelliğini geliştirmek ve şehrimize gerçek anlamda, yani hem oyun kalitesiyle ve aynı zamanda ahlaki olarak profesyonel futbolcular yetiştirmek olduğunu söyleyen hocalar şunları ifade ettiler; "Bunun içinde öğrencilerimizin aileleri de bizlere destek olmaları çocuklarının nasıl başarılara imza attıklarını ve onları motive içerisinde tutmaları için buraya davet ettik. Futbolcularımız ailelerinin mücadele ettiği maçta onlara tezahürat ederek onları maç boyunca desteklediler. Öğrencilerimiz bu etkinlikten etrafa gülücükler dağıtarak antrenmanlarına devam ettiler. Bizde istiyoruz ki futbolcularımız her zaman oyuna gülücükler saçarak, istekli ve azimli bir şekilde antrenmanlara katılsınlar. Çünkü bu şehrin genç yeteneklere ihtiyacı vardır."

Bu arada futbol okulu hocaları bu tür faaliyetlerin devamını getireceklerini belirtirken, öte yandan maç oynayanlar arasında Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Doğan Tehçi’de yeşil sahada yer aldığı gözlerden kaçmadı.