Site Logo

ÇaylI, KMS'nİn son durumu hakkInda bİlgİler verdİ..

Yeni sezonda Türkiye 3. Ligi 2. Grup’ta mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor (KMS) Genel Koordinatörü Muzaffer Çaylı ve Muhasip Üye Enver Kılınç, yeni yönetim ile birlikte bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Çaylı, takım ve kulüp hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ŞEFFAF VE DÜRÜST BİR YÖNETİMİZ
Kulüp binasında basın karşısına çıkan KMS Genel Koordinatörü Muzaffer Çaylı, takımdaki genç futbolcuların takıma uyum sağladıklarını ve bazı eski futbolcularla anlaştıklarını belirtirken, kulübün transfer yasağı borcunun ise 1 milyon 900 bin TL olduğunu ifade etti.

27 Haziran 2010 tarihinde yapılan Olağanüstü Kongre ile seçilen Kahramanmaraş Spor Kulübü yeni yönetiminin, 27 Haziran’dan bu yana yaptıkları çalışmalar ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler veren Çaylı ve Muhasip Üye Enver Kılınç soruları da cevaplandırdı.

ÇAYLI: ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Muzaffer Çaylı, açıklamayı Kulüp Başkanı Doğan Tehci’nin yapmasının plandığını, fakat önceki gün akşam Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) kulübe gelen faks ile Tehci’nin dün sabahleyin Ankara’ya TFF yöneticileriyle görüşmeye gittiğini, bu yüzden açıklamayı kendisinin yapacağını ifade etti. Çaylı, göreve geldiklerinde öncelikle yöneticiler arasında görev bölümü yaptıklarını belirterek, “Yönetici arkadaşlarımızla büyük bir çalışma içerisindeyiz. Transfer yasağı borcunu çözebilmek için elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalıştık ve bu çalışmalarımız halen de sürüyor” dedi.

KULÜP TESİSLERİ İYİLEŞTİRİLDİ
Yönetimdeki görev dağılımının ardından kulüp olarak kendilerinin kirada kaldıkları ve Kahramanmaraş Belediyesi’nin sahip olduğu Kahramanmaraş Belediyespor Tesisleri’nde iyileştirme, bakım ve onarım çalışmalarını başlattıklarını ve bu çalışmaları en güzel şekilde sonlandırdıklarını belirten Çaylı, “Bu çalışmalarımızda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın büyük destekleri oldu” dedi.

GÖREVE GELDİK, ALACAKLI FUTBOLCULAR ALACAKLARINI İSTEDİLER ve BORÇ KATLANDI
Kulüpte daha önce görev yapan futbolcuların, kulküpten alamadıkları parayı tahsil etmek için TFF’ye başvurduklarını belirten Çaylı, “Bu nedenle kulübün hak ve alacaklarına haciz konuldu ve TFF tarafından kulübün transfer yapması yasaklandı” dedi. Bu nedenle yeni bir transfer yapamadıklarını kaydeden Çaylı, yeni bir transfer yapmak için TFF’ye ödenmesi gereken transfer yasağı borcunun 1 milyon 900 bin TL olduğunu ifade etti.

TRANFER YASAĞI BORCU HAKKINDA 2 GÜN İÇERİSİNDE BİR GELİŞME YAŞANIR
Göreve geldiklerinde transfer yasağı borcunun 800 bin TL olduğunu ifade eden Çaylı, kendilerinin göreve gelmelerini fırsat bilen ve alacaklarını tahsil edeceklerini düşünen diğer alacaklı futbolcuların kulüpten alacaklarını tahsil etmek için gerekli resmi işlemleri yaptıklarını ve bu nedenle transfer yasağı borcunun 1 milyon 900 bin TL’ye ulaştığına dikkat çeken Çaylı, “Önceki miktarı rahatlıkla ödeyerek transferin önünü açabalirdik ama borç katlanınca bunu ödememiz imkânsızlaştı. Buna rağmen her türlü girişimde bulunarak bu sorunu çözmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız, zannederim 2 gün içerisinde netleşecek” dedi.

EMRE KESKİN, CENGİZ ve MEVLÜT İLE ANLAŞTIK
KMS’nin eskiden 1.Lig’de oynamış bir takım olduğunu ifade eden Çaylı, tüm sorunlara rağmen kulübün kapanmasına razı olmadıklarını ve mevcut futbolcularla bu ipi göğüsleyeceklerine inandıklarını belirterek, “TFF’nin yeni almış olduğu bir karara göre bir kulüp, kendisiyle sözleşmesi sona eren futbolcularla anlaşarak, tekrar onları takıma dâhil edebilecek. Biz de bu karar doğrultusunda geçen sezon sözleşmesi sona eren futbolcularımızdan Emre Keskin ile 3 yıllık, Cengiz ve Mevlüt ile 1’er yıllık sözleşme yeniledik” dedi. Ali Burak Kaplan ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Çaylı, tekrar anlaştıkları Emre Keskin, Cengiz ve Mevlüt’ün takımın Nevşehir’deki kampına dâhil edildiklerini söyledi.

KAMPTA İŞLER YOLUNDA
KMS’nin kamp yapmak için 8 Ağustos’ta Nevşehir’in Avanos ilçesine gittiğini ve 21 Ağustos’ta kente geri döneceğini ifade eden Çaylı, kamp döneminde 6 hazılık maçı yaptıklarını, bu maçlardan 5’inden galip, 1’inden mağlup ayrıldıklarını belirterek, “Tabii ki burada galibiyetlerden bahsetmek istemiyoruz. Amacımız, takımın doğru yolda olduğunu belirtmektir. Alt yapıdan A Takım’a çıkarılma fırsatı verilen genç futbolcular, takıma uyum sağlamışlardır. Kamp çalışmaları da bu doğrultuda çok faydalı olmuştur” dedi.

ENİNDE SONUNDA BORÇLARI KAPATACAĞIZ
Kulüpteki en büyük sorunun geçmiş dönem borçları ve icralar olduğuna da dikkat çeken Çaylı, birçok alacaklının kulüpten alacaklarını tahsil etmek için başvuları yaptıklarını ve borç miktarının bir hayli yükseldiğini belirterek, “Her şeye rağmen bu borcu eninde sonunda halledeceğiz” dedi.

TEK GELİR, VOLKAN ÇEKİÇ’TEN SAĞLANDI
Yönetime geldikleri günden itibaren kulübün tek gelirinin futbolcuları Volkan Çekiç üzerinden sağladıklarını ifade eden Çaylı, sözleşmesi sona ermekte olan bu futbolcuyu 10 bin TL karşılığında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a verdiklerini belirterek, bu parayı da kulübün kasasına koyduklarını söyledi.

BELEDİYE’YE ve VALİLİĞE TEŞEKKÜR
Çaylı, KMS’nin kurumsal kimliğini ileriye taşımak için yönetim olarak herkesin en iyi şekilde çalışıyor olduğunu kaydederek, “Bize birçok konuda destek veren Kahramanmaraş Belediye Başkanı Sayın Mustafa Poyraz ve Kahramanmaraş Valisi Sayın Mehmet Niyazi Tanılır’a teşekkür ediyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERİYOR...MEHMET SAĞLAM, DEVLET BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Kahramanmaraş Milletvekilleri’nin de KMS’ye bazı desteklerde bulunduğunu ifade eden Çaylı, bunlardan Ak Parti Milletvekili Mehmet Sağlam’ın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruz Nafiz Özak ile görüştüğünü ve KMS ile ilgili nasıl yardım yapılabileceği ile ilgili destek istediğini belirterek, “Bu destek için de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne gerekli başvuruları yaptık” dedi.

NEVZAT PAKDİL, SPOR TOTO’YA BAŞVURDU
Çaylı, TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in ise Spor Toto Genel Müdürlüğü’ne kulüp hakkında hangi desteklerin sağlanabileceği konusunda girişimlerde bulunduğunu belirtti.

VEYSİ KAYNAK ve DİĞER MİLLETVEKİLLERİ’NİN DESTEKLERİ...
Veysi Kaynak’ın ise kulübe yardım konusunda özel girişimlerde bulunduğunu ifade eden Çaylı, Ak Parti’nin diğer milletvekillerinin de çeşitli yardımlarda bulunduğunu kaydetti.

DURDU ÖZBOLAT, 1 YILLIK MALZEME YARDIMI DESTEĞİNDE BULUNDU
Çaylı, Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın ise kulübün 2010-2011 Ftubol Sezonu’nda tüm malzeme giderlerini karşılama konusunda destek sağladığını ifade eden Çaylı, bazı işadamlarının da KMS’ye destek verdiğini ve bundan sonra da destek vereceklerine inandıklarını ifade etti.

KOMBİNE BİLETLER SATIŞTA

KMS’nin kombine biletlerinin basıldığını ve Şeref Tribünü biletlerinin satışa çıkarıldığını ifade eden Çaylı, Şeref Tribünü biletleri ile ilgili takıma destek sağlamak için “1000 TL’ye 1 bilet al, takımına sahip çık” kampanyasını başlattıklarını belirterek, diğer tribünlerdeki bilet fiyatlarının henüz satışa çıkarılmadığını ama 200 TL’lik ücretlerinin olduğunu ifade etti.

12 ŞUBAT STADI’NDA OYNAYACAĞIZ

Takım olarak önümüzdeki sezon maçlarını 12 Şubat Stadı’nda oynama kararı aldıklarını ve bu konuda tüm hazırlıkların yapıldığını ifade eden Çaylı, statta oynayıp-oynamayacakları hakkında yapılan spekülasyonlarla ilgili, “Biz 12 Şubat Stadı ile ilgili başvurumuzu yaptık ve TFF bu konuda statta ön incelemeyi yaparak burada maç yapmamıza bir engel olmadığına karar verdi. Bir aksilik çıkmazda maçlarımızı 12 Şubat Stadı’nda oynayacağız. Tüm hazırlıklarımızı buna göre yaptık” dedi.

ERZURUMSPOR GELMESE DE BİZ STATTA OLACAĞIZ
KMS’nin ilk maçını 5 Eylül’de 12 Şubat Stadı’nda Erzurumspor ile yapacaklarını belirten Çaylı, Erzurumspor’un takım kuramadığı ve bu ilk maçına çıkamayacağı konusunda basında çıkan haberlerle ilgili, “Biz, hazırlıklarımızı 5 Eylül’de maç yapmak üzere yapıyoruz. Erzurumspor karşılaşmaya gelmese de biz takım olarak sahada olacağız” dedi.

TEKNİK DİREKTÖR İLE İLGİLİ BİR GELİŞME YOK
Çaylı, teknik direktör konusunda çalışmalarının olduğunu, fakat transfer yasağı nedeniyle bu çalışmaları sonlandıramadıklarını belirterek, “Bu sorunu aşınca teknik direktörümüzü de belirleyeceğiz” dedi.

ŞEFFAF BİR YÖNETİM OLACAĞIZ VE KMS ESKİ İYİ GÜNLERİNE DÖNECEK!
KMS’ye kim yardım ederse bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını, gelirleri ve giderleri belirli dönemlere kamuoyuna deklare edeceklerini ifade eden Muzaffer Çaylı, “Tamamen şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Böylece KMS de eski iyi günlerine yavaş yavaş dönecek” dedi.

(Kaynak: kanal46.com)