Site Logo

12 Şubat StadI'nIn akIbetİ ne ?

Çimleme çalışmalarının bitttiği, yenileme ve onarım çalışmalarının sürdüğü 12 Şubat Stadı’nda Kahramanmaraşspor, 2010-2011 Futbol Sezonu’nda 3.Lig maçlarını oynayabilecek mi? Statta yapılması gerekenler neler? Konuyu Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya sorduk. İşte cevapları...
 

12 Şubat Stadı’nın akıbeti ne?
Kahramanmaraşspor’un (KMS) uzun müddet kulandığı, bir süre Hanefi Mahçiçek Stadı’nı kullandıktan sonra tekrar geri dönmek istediği 12 Şubat Stadyumu’nda neler yapılıyor? KMS, maçlarını 12 Şubat Stadı’nda oynayabilecek mi? Verilecekse ne zaman? İşte ayrıntılar...
 
1988-1989 Futbol Sezonu’nda dönemin en üst ligi olan 1.Lig’de mücadele eden Kahramanmaraşspor (KMS), bu maçlarını 12 Şubat Stadı’nda yapmıştı. Hanefi Mahçiçek’in Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı döneminde 12 Şubat Stadı’na alternatif bir yer olarak yapılan Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda maçlarını oynayan KMS, bu stattan bekleneni alamadı. 3.Lig ve 2.Lig mücadelelerini bu statta yapan KMS, bu sezon tekrar 3.Lig’e düşmesinin ardından 2010-2011 Futbol Sezonu’nda 3.Lig maçlarını 12 Şubat Stadı’nda oynamak için Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne resmi başvurusunu yaptı. Peki KMS, bu başvuruyla kesin olarak 12 Şubat Stadı’nda oynayabilecek mi?
 

KMS, 12 ŞUBAT’TA MAÇ YAPMAK İÇİN RESMİ BAŞVURUYU YAPTI AMA...
12 Şubat Stadı’nın tercih edilme nedenlerinden biri Kahramanmaraş’ın merkezinde yer alan ve merkezdeki insanların kolaylıkla gelip gidebileceği bir yer olması olduğu gibi diğer nedeni ise KMS’nin eski güzel günlerinde dönebilmesi için taraftarların özellikle bu stadı tercih etmesi oldu. 3.Lig’e düşen KMS’nin bu sezonki maçlarını 12 Şubat Stadı’nda oynamak için Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yaptığı resmi başvurunun ardından KMS’nin bu sezonki maçlarını kesin olarak 12 Şubat Stadı’nda oynayıp oynayamayacağı netlik kazanmadı.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız ve 12 Şubat Stadı’nın işletme hakkı kendisinde olan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne stat hakkında ve KMS’nin maçlarını oynayıp oynayamayacağı konusunda sorular sorduk. Bu sorulara cevap veren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, bakın neler söyledi?
 
KABAKÇI: STADI ÇİMLENDİRDİK
12 Şubat Stadı’nın, Kahramanmaraş’ın merkezinde yer alan bir stat olması nedeniyle iyileştirilmesi gerektiğini çok öncesinden beri söylediklerini belirten Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Göreve geldiğimizde buranın en son 1989 yılında çimlendirildiğini ve ekonomik ömrünü tamamladığını gördük. Burası konusunda yapılacaklarla ilgili aldığımız kararlar doğrultusunda çimlendirme çalışmaları yaptık. Şu anda çimlendirme çalışmaları bitti. Çok ekonomik bir maliyet karşılığında, 40 bin TL’lik bir masrafla bu çimlendirmeyi gerçekleştirdik. Tamamen kendi personelimiz çalışamaları yürüttü” dedi.
 
SAHAYI ÇİMLENDİRDİK, SIRA TRİBÜNLERDE ve PİSTTE!
Sahanın çimlenmesi dışındaki VIP salonları, soyunma odaları, oturma odalarının çalışmalarının bitme noktasında olduğunu kaydeden Kabakçı, stat pisti ve tribün koltuklandırma ile ilgili bir çalışma yapmayı düşündüklerini belirterek, “Yeterli bütçeyi bulursak koltuklandırma ve pist çalışmalarında iyileştirme yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışmaları da çok kısa bir sürede tamamlayacağız” dedi.

Kahramanmaraşspor’un kentin vizyonu olduğunu belirten Kabakçı, “12 Şubat Stadı’nda oynamak için daha önce de resmi bir talepte bulunan Kahramanmaraşspor, bu sene de bu resmi talebini yineledi. Bizler de stadımız hazır olduğu vakit, statta oynamak isteyenlerin hizmetine gireceğini belirttik. Bize düşen elbette stadın iyileştirme çalışmalarını olanca hızla tamamlamak. Bu, bizim asli görevimiz. Kahramanmaraşspor bu statta maç yapmak istese de istemese de biz bu iyileştirme çalışmalarını zaten yapacaktık” dedi.
 

STATTA MAÇ YAPILABİLİR
Koşu pistine kiremit irmiği döşemek istediklerini ve tribünleri koltuklandırmak istediklerini kaydeden Kabakçı, bunlar için yeterli bütçeyi bulmaları durumunda bu çalışmaları en kısa zamanda bitireceklerini ifade etti. Statta şu an maç yapılabileceğini kaydeden Kabakçı, 2010-2011 Futbol Sezonu için 12 Şubat Stadı’nı her haliyle tamamen güzel bir duruma getirmek istediklerini belirtti.
 

STAT, TFF TARAFINDAN DENETLENECEK

Kahramanmaraşspor’un 12 Şubat’ta oynamasının henüz kesin olmadığını belirten Kabakçı, “Kahramanmaraşspor yönetimi, gelecek sezon maçlarını 12 Şubat Stadı’nda yapabilmek için bize resmi başvurusunu yaptı ve biz bu başvuruyu genel merkeze gönderdik. Bundan sonraki süreçte Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yetkililer stada bakacaklar ve stadın maç yapılabilmesi için normlara uygun olup olmadığını denetleyecek. Bizim, stadı adım adım iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Bize stat için talep olursa herkese verebiliriz. Hedefimizde stada elektronik bir skoarboard takma düşüncemiz de var. Ama skoarboard, en son hedefimiz” dedi.

TFF yetkililerinin kente ne zaman gelip stat üzerindeki denetlemelerini yapacağı ise belli değil.

Haber: Akif KAPLAN