Site Logo

BaŞkan Tehçİ'den kulüp hakkInda son bİlgİler!

KMS’nin yeni başkanı Doğan Tehçi neler anlattı?  Eski başkan Muhammet Günkut’un 3. lige düşürdüğü Kahramanmaraşspor’un (KMS) çiçeği burnunda başkanı Doğan Tehci, Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Akif Kaplan’a verdiği açıklamalarda kulübün geleceğini masaya yatırdı. Kulübün büyük bir güven kaybına uğradığını belirten Tehçi; “Kulübe ne kadar yardım yapılırsa makbuzlanacak ve kulübün gelir-giderleri kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.

ŞEFFAF VE DÜRÜST OLACAĞIZ!
Yeni yöneticilerle dürüst ve şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini belirten Kahramanmaraşspor’un yeni başkanı Doğan Tehçi, Kahramanmaraşspor’da yönetici olmanın bir bedelinin olduğunu belirterek, “Takıma faydası olmayan hiçbir yönetici ile çalışmayacağız” dedi.

Başkan adayı olurken Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk’un desteğini aldığını belirten Tehçi, kendisi üzerinde konsensüs sağlandığı için aday olduğunu ve Kahramanmaraşspor’u geleceğe taşıyacak güçte ve deneyimde olduklarını kaydetti.

Kahramanmaraş’ın büyük bir kent olduğunu ifade eden Tehçi, böyle büyük bir kentin profesyonel tek futbol takımı olan Kahramanmaraşspor’un da büyük bir takım olduğunu belirterek, “Kahramanmaraşspor’un her zaman hedefi vardır. Bu hedeflere ulaşma yolunda katkı sağlamayan ne bir futbolcu ne de bir yönetici Kahramanmaraşspor’da barınamaz” dedi.

Yeni yönetimle her şeyiyle dürüst ve şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini belirten Tehçi, takıma yardım yapanlara bunun karşılığında makbuz verileceğini ve kulübe ait bir internet sitesi oluşturularak gelir ve giderlerim sürekli bu sitede güncelleneceğini kaydetti.

Kahramanmaraşspor taraftarlarına da seslenen Tehçi, “Yeni sezonda maçlarımızı özlendiği ve istendiği gibi 12 Şubat Stadı’nda yapacağız. Lütfen hiçbir taraftarımız 5 TL’lik maç bileti ücretinden kaçmasın. Çünkü bu paralarla futbolcuların yeme-içmeleri, tesis çalışanlarının ücretleri, stat giderleri ve kulüp giderleri karşılanacak. Taraftarlarımız bize bu şekilde destek çıkmaktan kaçınmasınlar” dedi.

KMS İLE YAŞIT
4 Mart 1969 Kahramanmaraş doğumlu olan Başkan Tehçi, KMS ile yaşıt. Eski Dünya Salı Pazarı işletmecisi olan Tehçi, Dünya Salı Pazarı’nı devrettikten sonra Çanakkale’de inşaat ve pastane sektöründe sahip oldukları iş yerleri ile ilgilendi. Tehçi, aynı zamanda KMS eski yöneticisi olarak tanınıyor.

2003-2004 ve 2004-2005 Futbol Sezonu’nda Kahramanmaraşspor’da Kulüp Futbol Şube Sorumluluğu görevi yaptı. Bu görevi Muhammet Günkut’tun başkan olduğu yönetimden Hanefi Mahçiçek’in devraldığı dönemde yapan Tehçi, o görevi aldıkları dönemde de kulübün harabe şeklinde ve çok kötü durumda olduğunu ifade etti.

BAŞKAN OLMA SERÜVENİ
Kahramanmaraşspor Başkanlığı’nın özellikle bu dönemlerde çok zor bir görev olduğunu belirten Tehçi, “Bu kadar zor bir göreve talip olmamın nedeni Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşspor sevdalısı olmamdan, bu memlekete hizmet etmek istememizden ileri geliyor. Başkanlığım konusunda Kahramanmaraş Valisi, Kahramanmaraş Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da bana destek verdi. Böylece konsensüs (uzlaşma) sağlandı ve aday oldum. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eski bir kulüp yöneticisi olduğuna değinen Tehçi, “Bizim yöneticiliğimiz döneminde hiçbir futbolcuya ve şahsa borcumuz yoktu. Şunu ifade edeyim ki KMS’nin mevcut borcu hiçbir zaman katlanmayacak aksine sürekli gerileyecektir. Bunun sözünü sizin aracılığınız ile tüm Kahramanmaraşlılar’a veriyorum. Her zaman da bunun hesabını bana sorabilirler” ifadesini kullandı.

KMS’NİN BORÇLARI...
29.06.2010 tarihi itibariyle Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 893.941 TL’lik transfer yasağı borcu olduğunu ifade eden Tehçi, “Tabii bu meblağın faizleri daha içinde değil, faizlerle birlikte bu rakam 1.100.000 civarında oluyor. Yani bu para yatırılmadığı takdirde Kahramanmaraşspor’un sahaya çıkma şansı dahi yok” uyarısında bulundu.

TFF ile sürekli temas halinde olduklarını, transfer yasağını kaldırabilmek için TFF’ye ödenmesi gereken 893.941 TL’lik tutarın dışında ise tam resmi olmamakla birlikte TFF’nin kendilerine gönderdiği ilk bilgilere göre 1.732.558.40 TL borç olduğunu belirten Tehçi, “Bunun dışında ne kadar alacak var, ne kadar verecek var, onu da henüz bilemiyoruz” dedi.

Tehçi, TFF’den aldıkları bilgiler dahilinde kulübün TFF’ye olan borcunun, kendilerinin beklediği miktar olduğunu kaydederek, “Biz de bu yükün altından kalkabiliriz. Ama bu borç miktarı daha da büyürse işimiz çok zorlaşacak” dedi.

BANA DESTEK VEREN ve GÜVENEN HERKESE TEŞEKKÜRLER
Başkan adayı olurken başta Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’dan olmak üzere Kahramanmaraş Valisi’nden ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk’tan destek aldığını yineleyen Tehçi, “Eğer bu kişilerin desteği olmadığı takdirde ben bu yükün altımdan tek başıma kalkamam. Bu bir gerçektir. Ama bu, bizim takıma katkımız olmayacak anlamına asla gelmez. Ben başkan olarak, yöneticilerimiz de yönetici olarak kendi çabamızla kulübe katkı sağlayacağız” diye konuştu.

KMS’DEKİ FUTBOLCU DURUMU...
Kahramanmaraşspor’a gelen futbolculara para yerine senetler verildiğini, ayrıca bazı futbolcularla değerinin üzerindeki fiyatlarla anlaşıldığını gördüklerini ifade eden Tehçi, “Bunları anlamak inanın mümkün değil. KMS’ye transfer olan futbolcu en az 5 veya 3 yıl arasında KMS’de görev yapmalı. 1 yıllığına transfer olan bir futbolcu ne Kulüp Müdürü’nü, ne yöneticiyi ne de Kulüp Başkanı’nı dinler ve sürekli sorun çıkarır. Bu nedenle bu futbolcularla yöneticiler arasından ne sevgi ne de saygı olur” dedi.

KMS’de hangi futbolcu kalıcı, hangi futbolcu gidici, kimler ayrıldı, kimler kaldı, bunları henüz bilemediklerini belirten Tehçi, “3 günden beri çalışıyoruz ama bize bu konularda verilen bir evrak yok. Kimisi kaçmış, kimisi gitmiş” dedi.

KMS BÜYÜK BİR TAKIM, K.MARAŞ DA BÜYÜK BİR İL

Seneye 3.Lig’in kaldırılması ile ilgili söylentilere karşılık bu söylentilerin kendileri için önemli olmadığını kaydeden Tehçi, “Çünkü Kahramanmaraşspor asla hedefsiz olmaz. KMS bir ilçe takımı asla değildir. KMS, ismi gibi büyük bir takım. Kahramanmaraş’ın kendisi de büyük. Bizim tek çekindiğimiz taraf, transfer yasağının bizi zorlaması. Transfer yasağı halledildiği takdirde biz bu takımı çok rahat 2.Lig’e de çıkarırız, Bank Asya Ligi’ne de çıkarırız. Bizim bunu yapacak bilgi ve becerimiz var” dedi.

12 ŞUBAT STADI, FARKI FARK ETTİRECEK Mİ?
Vatandaşlardan sürekli 12 Şubat Stadı’nı istedikleri yönünde duyumlar aldıklarını, KMS eski yöneticisi ve takipçisi olarak bunu çok iyi bildiklerini ifade eden Tehçi, “Vatandaşlarımız 12 Şubat’ı isterken amaçları eski heyecanı tekrar tatmak. Yoksa Hanefi Mahçiçek Stadı da uzak bir yer değil kentten. İyi bir takım kurarsak inanıyorum ki 12.000 veya 15.000 taraftarla maçlarımıza çıkacağız. Stat ne kadar alır bilemiyorum ama stadı tamamen dolduracağımıza can-ı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

KMS'YE 5 TL’LİK DESTEK OLMAKTAN KAÇMAYIN
Tehçi, Kahramanmaraşlı vatandaşlara ve taraftarlara şöyle seslendi: “5 TL’lik maç biletinden kaçmayın. Sahaya gelerek hem Kahramanmaraşspor takımına hem de kulübüne bu katkıyı ve desteği verin. Bizler de daha elit futbolcuları KMS’ye kazandıralım. Böylece taraftarlarımızın az da olsa takıma katkısı olsun. Herkes biliyor ki bu işler para işi.”

“Hiçbir taraftarımız merak etmesin; biz onların bu paralarını  heba etmeyeceğiz, boş yere harcamayacağız, onları en güzel şekilde değerlendireceğiz. Bu paraların da hesabını her zaman bize sorabilirler” diyen Tehci, stada gelip de ‘Nasıl olur da stada bedava girebilirim?’ düşüncesinde olan taraftarların bu düşüncelerinden vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu paralarla futbolcuların primlerini, yeme-içmelerini karşılıyoruz, hakemlerin paralarını, stadın giderlerini ve güvenlik birimlerinin giderlerini karşılıyoruz. Biz bu konularda devamlı zarar edersek, kaset devamlı geriye sararsa KMS de iflas eder. Şu an KMS’nin durumu da bu halde zaten. Biz KMS’yi bu durumdan kurtarmaya çalışıyoruz” dedi. Bu göreve gelerek taşın altına ellerini koyduklarını belirten Tehci, “Tüm Kahramanmaraşlılar da taşın altına ellerini koysunlar, bize yardımcı olsunlar ve hep birlikte bu takımı hak ettiği yere taşıyalım.”

KMS YÖNETİCİLERİ...
Kahramanmaraşspor’da yönetici olmanın bir bedeli olduğunu, yöneticiler arasında eski alacakları olup da bu alacaklarını isteyenlerin olabileceğine değinen Tehçi, şunları kaydetti: “Varsa böyle bir yöneticimiz müdürümüz yerinde, hemen istifasını versin. Çünkü bu durumdaki takımdan böyle bir talepte bulunan bir yönetici bizim yönetimimizde yer alamaz. Biz böyle yöneticilerle asla çalışmayacağız. Kahramanmaraşspor yöneticisi olmanın bir bedeli var. Eğer bu bedeli ödemek ismeyen biri varsa, bu bedeli Kahramanmaraş’a da asla ödetemeyecek. Bu bedeli ödeyecek kişi yine kendisidir.”

ŞEFFAF ve DÜRÜST BİR İDARECİLİK YAPACAĞIZ
Öncelikle KMS’ye ait bir internet sitesi açacaklarını ifade eden Tehçi, ardından gelir ve gider tablosu oluşturarak bunları internettte sürekli güncelleyeceklerini belirterek, şunları ifade etti: “Kulübe giriş ve çıkışlar faturalı olacak. Herşey tamamen resmi olacak. İllegal birşey asla olmayacak. Eğer giderler ve gelirler dengeli tutulursa bir sıkıntı asla olmaz, güven de olur. Yöneticiler bile size güvenir” dedi. Sadece birkaç yönetici ile değil, 14 yöneticinin 14’ü ile de aynı mesafede olacaklarını belirten Tehci, “Tüm bilgileri bütün yöneticilerimizle paylaşacağız. Ben ilk başta Kahramanmaraşspor’da ne kadar gelir-gider oluyor, onun hesabını yönetime verdikten sonra halka bunu açıklayacağız.”

KMS, TÜM KAHRAMANMARAŞLILAR’A AİTTİR; GELSİNLER, HESAP SORSUNLAR
Tüm Kahramanmaraşlılar’a da seslenen Tehçi, “Kahramanmaraşspor kendilerinin takımıdır. Kahramanmaraşspor ile ilgili tüm hesapları bize sorabilirler. Kahvehane köşelerinde kimse Kahramanmaraşspor’da şu olmuş, bu olmuş demesin yani. Hesap sormak isteyen varsa Kahramanmaraşspor onlara aittir, gelsinler sorsunlar. Biz de onlara memnuniyetle cevap veriririz. Eleştiriğe daima açığız yani” dedi.

KMS’YE KİM YARDIM EDERSE MAKBUZUNU ALSIN
“KMS’ye kim yardım ederse onu makbuzlasın ve kimse bizlerden habersiz yardım yapmasın” diyen Tehci, “Yani makbuz almadığı sürece hiçbir kimse kulübe yardım etmesin. Yakında da kulübe yardım için halktan yardım isteyeceğiz. Bu yardımların da hesabını vermemiz gerekir. O yüzden yardımların hepsini makbuzlayacağız” diye konuştu.

GEÇMİŞ BİTTİ, GELECEĞE BAKIYORUZ
Geçmişi konuşmak istemediklerini belirten Tehçi, “Kulübün geçmişini sorgulayanlar hemen gelsinler kulübün haline baksınlar. Geçmişe sünger çektik, artık sadece geleceğe bakıyoruz” dedi.

 TESİSLERDE HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR
Şu an tesislerde güzelleştirme ve iyileştirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Tehçi, “Kullanılmaz haldeki eşyalar ki eşyaların çoğu kullanılamaz halde. Dolaplar, kapılar, yataklar v.s. birçoğunu yeniliyoruz. Boya çalışmaları yapacağız. Tesisin her tarafından iyileştirme ve güzelleştirme çalışmaları içerisindeyiz” diye konuştu.

YENİ YÖNETİMDE TANIMADIĞIM İSİMLER VAR

Yeni yönetimde tanımadığı bazı isimlerin olduğunu, bu isimleri, bazı kişilerin referansı ile yönetime aldıklarına dikkat çeken Tehçi, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu arkadaşlarla çalışacağız; kim görevini hakkıyla yerine getirirse o yerinde kalacak ve onunla devam edecek. Kim görevini yapmaz veya yapamazsa onunla yolları ayıracağız. Bu işe gönül vermeyen kişilerle bu görevi asla yürütemeyiz” dedi.

Haber: Akif Kaplan - Manşet Gazetesi