Site Logo

KMS'ye Kİm Sahİp ÇIkacak ?

Tarihinin en başarısız dönemini yaşayan Kahramanmaraşspor’un (KMS) kapısına kilit vurulmak üzere. Şehrin tek profesyonel takımı olan KMS’ye sahip çıkılmadığı takdirde, 1988-1989 yılında o zamanın en gözde ligi olan 1.Lig’de mücadele eden Kahramanmaraşspor (KMS) tarihe karışacak. 

KMS’YE KİM SAHİP ÇIKACAK? Kahramanmaraşspor’da (KMS) 26 Haziran’da yapılması gereken Olağanüstü Genel Kurul Kongresi 27 Haziran’a alınırken, kulüp başkanlığına aday olarak kulübün içinde bulunduğu maddi krizden ve borç batağından kurtaracak bir aday daha tam olarak ortaya çıkmadı. KMS Kulübü, bu borç batağından kurtarılmadığı takdirde hem 3.Lig’de oynayamayacak hem de kapanmakla karşı karşıya kalacak. Her kentin takımına nasip olmayan eski adıyla 1.Lig yeni adıyla Süper Lig’de oynama başarısını, Kahramanmaraş’ın tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor (KMS), 1988-1989 yılında 1.Lig’de oynayarak göstermişti. Fakat o sezondan sonra tekrar bir alt lige düşen KMS, o sezonki performansını hiçbir zaman yakalayamadı ve son olarak geçen sezon yükseldiği 2.Lig’de tutunamayarak 3.Lig’e düşmüştü. KMS’nin 3.Lig’e düşmesinde şüphesiz maddi imkansızlıklar başrol oynadı. Takıma verilmeyen destekler, takım yöneticilerini ve futbolcularını zor durumda bırakırken, kulüp yöneticileri ise başarısız bir yönetimle takımı ayakta tutmayı başaramadı ve KMS 3.Lig ile tekrar tanışmak zorunda kaldı.  

K.MARAŞ HER ALANDA BÜYÜK BİR GELİŞME YAŞARKEN FUTBOLDA ADIM ADIM GERİLİYOR!

Oysa ki bu dönemde bir kentin en büyük tanıtım aracı olarak şüphesiz spor faaliyetleri büyük bir reklam olurken, bu spor faaliyetleri arasından en büyüğü ise hiç şüphe yok ki futboldur. Yanıbaşımızdaki Gaziantep yıllardır 1.Lig’de ve Süper Lig’de mücadele ederek hem kentin tanıtımını yapap hem de büyük bir ticari kazancı elde ederken, Kahramanmaraş ise futbolun bu büyük değerini ve kazancını maalesef kavrayamadı. Bunun en büyük örneği geçen sezon KMS’nin 2.Lig’e yükselmesi ama tekrar 3.Lig’e düşmesidir. BURSASPOR EN BÜYÜK BAŞARI ÖRNEĞİDİR!Bu sezon Türkcell Süper Lig’de tarih yazarak bir anadolu takımının şampiyonluğunu ilk defa tescilleyen Bursaspor, başarının hep birlikte kenetlenmekten geçtiğini ortaya koydu. Zira başta Valilik, Belediye, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), şehrin önde gelen işadamları ve halk Bursa’da sadece tek yürek olurken, bu birlikteliği Kahramanmaraş’ta maalesef bir türlü sağlayamadık.Bursaspor ile ister tekstil isterse diğer ticari alanlar olmak üzere her alanda savaşmaya hazır olan Kahramanmaraş, tek bir alanda Bursa ile yarışamaz, o da maalesef ki futboldur. 

VALİLİK, BELEDİYE, STK’LAR ve HALK ARTIK HEP BERABER HAREKET ETMELİ ve KMS’YE SAHİP ÇIKMALI!Borç batağında bulunan ve önümüzdeki sezon 3.Lig’de oynayabilmesi için TFF’ye olan borçlarını ödemek zorunda olan KMS, kendisine destek gelmediği ve sahip çıkılmadığı takdirde kapanmak ile karşı karşıya bile kalmakta. Bu dönemde en büyük sorumluğu alarak birlikte hareket etmek ve takıma sahip çıkmak zorunda olan Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kentin önde gelen işadamları ve halk, bir an evvel tek yürek olmalı ve takımını içinde bulunduğu zor durumu karşısında kulübe acilen el atmalı. Zira KMS denen bir kulübün kalmayacağı alenen ortada.KONSENSÜS HALA YOK!Bu birlikteliği yani bu konsensüsü sağlayacak bir kulüp başkanı henüz tam olarak ortaya çıkmış değilken, kentin üst düzey kurumlarından da henüz bir ses çıkmadı. 

KONGRE, 27 HAZİRAN’A ERTELENDİ!

Öte yandan 26 Haziran Cumartesi günü yapılması düşünülen kongrenin, 27 Haziran’da saat 10.00’da Kahramanmaraşspor Tesisleri’nde yapılacağı öğrenildi.

Haber: Akif KAPLAN